”Göteborgare” försörjde sig på människosmuggling

BROTTSLIGHET. Den 58-årige göteborgaren försörjde sig på sin smugglingsverksamhet. Mot betalning, och med hjälp av stulna och lånade pass, fördes människor olovligen in i EU-stater. Nu döms människosmugglaren till fängelse, skriver Göteborgs-Posten bakom betalvägg.

Tyvärr kan Pettersson inte läsa artikeln i GP, men jag ser så mycket så jag kan konstatera att ”göteborgaren” hör hemma flera hundra mil söder om Göteborg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “”Göteborgare” försörjde sig på människosmuggling

 1. Det råder hård konkurrens i den lukrativa branschen ”Människosmuggling”.

  S-politiker anklagas för människosmuggling

  Ska vara huvudman i människosmugglingshärva. Källor uppger för nättidningen Suna Times att lokalpolitikern Yassin Mahi (S) ger visum till somalier för egen vinnings skull.

  (Publicerades 29 september 2013. Uppdaterad Uppdaterad 28 oktober 2019)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://nyadagbladet.se/inrikes/s-politiker-anklagas-for-manniskosmuggling/

 2. Den mannen borde få bli ett varnande exempel för de andra i samma bransch, hans svenska medborgarskap makuleras och han skulle sändas till baka till SITT hemland. Naturligtvis skall alla han smugglat in drabbas av samma öde, hem igen till sitt.

 3. Konstigt att de dömer honom , han gör ju inget som inte etablissemanget gjort i många är .
  SVT sitter säkert av hans straff om han ber om det .

 4. Enligt Nyheter Idag (den 24 februari): mannen som nu döms har ägnat sig åt omfattande människosmuggling av somalier och har själv ursprung i Somalia, samt är svensk medborgare. Han greps på Landvetter förra året med sex olika pass och med bilder på ännu fler i sin telefon.

  Om somalier i Sverige (utdrag från en längre artikel 2015 i tidningen Arbetet):

  * I Sverige bor cirka 50 000 personer med rötter i Somalia.
  * 60 procent har kommit hit efter 2005.
  * Bland dem som kommit efter 2005 har bara 8 procent en sysselsättning. (Motsvarande siffra för hela den somaliska gruppen är drygt 20 procent).
  * 68 procent av Sverigesomalierna saknar löneinkomst.

  Många barn är tecken på rikedom och inger respekt. Ju fler barn desto högre status. Tyvärr innebär det att väldigt många somaliska kvinnor i Sverige inte fått någon chans att lära sig språket och därmed varken har jobb eller utbildning. Jijo Ali har nio barn, varav det yngsta är ett och ett halvt år. Hon känner sig smått förolämpad när hon får frågan om vilka jobb hon haft under sina 15 år i Sverige. Hon skrattar och säger: ”– Det är ett fast jobb att föda och ta hand om nio barn”. ”– Ett heltidsjobb som pågår dygnet runt”, fyller Sadie Abshir i. (som fött sju barn under sina 20 år i Sverige).

  I Somaliska föreningens lokaler i Rosengård i Malmö, pryds väggarna av fotografier där föreningens grundare Abdullahi Farah Qaarey skakar hand med socialdemokratiska storheter som Ingvar Carlsson och Göran Persson. Överst hänger ett porträtt av en ung Olof Palme. Fotografierna säger något om varför just valdistriktet Herrgården i Rosengård blev socialdemokraternas starkaste fäste i Sverige valet 2010, då partiet fick 87,52 procent av rösterna. Såvitt nuvarande ordföranden vet var grundaren Qaarey en övertygad socialdemokrat,

  ”Arbetslösheten präglar somaliers liv i Sverige”:
  https://arbetet.se/2015/10/14/den-nya-underklassen-arbetslosheten-praglar-somaliers-liv-i-sverige/

 5. På den tiden Stenbock besökte Göteborg,fanns det inga niggrar på Avenyn.Tiderna förändras och allt blir mörkare o. mörkare !
  Nu lär hela Hisingen vara proppfull av Hottentotter och Zulu….

  • Av det skälet har ett antal av mina bekanta boende i Göteborg nu mer lämnat staden för gott !!

Kommentera