Fyra syrier döms för människorov och två svenskor för medhjälp

Elsa Widding lägger till rätta det fullkomligt idiotiska påståendet om Golfströmmen

VÅLDSVÅGEN. Sex personer i 25-års åldern döms för människorov och medhjälp till människorov. Det då en man hölls fastbunden i en lägenhet under drygt tio timmar i Örebro i juli 2020. Anledningen var att mannen skulle betala en påstådd skuld. Två av personerna som döms är kvinnor och de döms till ett års fängelse för medhjälp. Männen däremot döms för människorov, tre av dem döms till fem år och sex månader, medan den fjärde döms till fyra års fängelse, rapporterar Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen, skriver SR på sin hemsida.

Trots dessa fina ord missar Sveriges Radio viktiga detaljer, exempelvis om att tre av de dömda döms till utvisning och att fyra är utländska medborgare.

Örebro Tingsrätt Dom B 3746-20

 • Fadi Altabikh, född 1990, tolkbehov på arabiska, medborgare i Syrien och Sverige döms för människorov till fängelse i 4 år
 • Abdulkarim Alsheikh, född 1998, tolkbehov på arabiska, medborgare i Syrien dömd för människorov och försök till grov utpressning till fängelse 5 år 6 månader och utvisning i 10 år.
 • Mohamad Alsaies, född 1991, tolkbehov på arabiska, medborgare i Syrien, döms för människorov försök till grov utpressning till fängelse 5 år 6 månader samt utvisning i 10 år.
 • Ahmad Bazarbashe, född 1996, tolkbehov på arabiska, medborgare i Syrien döms för människorov, grov stöld och försök till försök till grov utpressning till fängelse 5 år 6 månader samt utvisning i 10 år.

Dessutom döms Victoria Andersson och Jonna Eriksson till 1 års fängelse för medhjälp till människorov.

Del av åtalet: Människorov (Mohamad Alsaies, Abdulkarim Alsheikh, Fadi Altabikh och Ahmad Bazarbashe)
Mohamad Alsaies, Ahmad Bazarbashe, Fadi Altabikh och Abdulkarim Alsheikh har tillsammans och i samförstånd den 13 juli 2020 lurat målsäganden Arif Alsahar att komma till en lägenhet på Grankottevägen i Örebro, Örebro kommun. Väl inne i lägenheten har Bazarbashe, Alsaies, Alsheikh och Altabikh tillsammans och i samförstånd med varandra och eventuella ytterligare gärningsmän misshandlat målsäganden genom att sparka och slå honom i huvudet/ansiktet och på kroppen samt bundit målsägandens händer med en kabel, allt i syfte att tvinga målsäganden betala en påstådd skuld om ca 150 000 – 300 000 kr samt tvinga målsäganden att stanna kvar i bostaden.

Bazarbashe, Alsaies, Alsheikh och Altabikh har genom det beskrivna agerandet bemäktigat sig målsäganden och spärrat in denne med uppsåt att utöva utpressning samt skada honom.

Målsäganden hölls i bostaden mot sin vilja under drygt tio timmar fram till morgonen den 14 juli 2020. Under denna tidsperiod har målsäganden blivit pressad på pengar samt blivit utsatt för våld, hot och tvång. Bazarbashe, Alsaies och Alsheikh har befunnit sig i bostaden under nästan hela den aktuella tiden. Altabikh har befunnit sig i bostaden under sammanlagt ca två timmar den 13 juli 2020.

Våldet mot målsäganden har huvudsakligen bestått i att målsäganden under sin vistelse i bostaden upprepade gånger blivit sparkad och slagen i huvudet och på kroppen samt blivit slagen med tillhyggen i form av ett pistolliknande föremål och ett skohorn. Av våldet har målsäganden bland annat orsakats smärta, blödning i näsan och munnen, hudavskrapningar och sårskador i ansiktet och på kroppen, frakturer i vänstra näsbenet och i nässkiljeväggen samt en misstänkt fraktur i båtbenet i högra handleden.

Hotbilden mot målsäganden har huvudsakligen bestått i att Bazarbashe, Alsaies, Alsheikh och Altabikh upprepade gånger uppgett att målsäganden kommer dödas/skadas för det fall han inte betalar. Hotbilden har förstärkts genom att främst Alsaies hållit i ett pistolliknande föremål under stora delar av tiden som målsäganden befunnit sig i bostaden. Hotet har vidare bestått i att Bazarbashe, Alsaies, Alsheikh och okända personer tillsammans och i samförstånd under morgonen den 14 juli 2020 tagit fram en kniv, hållit fast målsäganden, stampat på hans arm/handled samt därvid uttryckt att man kommer skära av hans fingrar.

Tvånget mot målsäganden har huvudsakligen bestått i att han under stora delar av sin vistelse i bostaden varit bunden, att han tvingats stanna kvar i bostaden mot sin vilja samt att han under våld och hot tvingats låsa upp sina mobiltelefoner.

Bazarbashes, Alsaies, Alsheikhs och Altabikhs hotfulla agerande har varit ägnat att hos målsäganden framkalla allvarlig rädsla för egen säkerhet till person.

Gärningen har inneburit ett allvarligt angrepp på målsägandens hälsa och trygghet till person.

Särskilt försvårande och hänsynslöst är att gärningen föregåtts av planering, att målsäganden befunnit sig i numerärt underläge och haft svårt att värja sig bland annat när han var bunden, att våldet involverat sparkar och användning av tillhyggen samt att hoten om att döda målsäganden och att skära av honom fingrar påtagligt har förstärkts genom användning av kniv och pistolliknande föremål. Bazarbashe, Alsaies, Alsheikh och Altabikh agerade med uppsåt.

Jonna Eriksson har lurat offret Arif Alsahar till en träff och fått honom att åka från Stockholm till Örebro och till en lägenhet där. Victoria Arvidsson har hållit uppsikt på paret ovan och hållit kidnapparna informerade.

-Pettersson säger att lagen borde ändras så Fadi Altabikh som har dubbelt medborgarskap får sitt svenska indraget. Han skulle dessutom aldrig ha fått medborgarskap eftersom han behöver arabisk tolk, till sist ska utvisningarna vara på livstid.

Staten står för kostnaden för försvarare och målsägandebiträde med sammanlagt c:a 2.867.000 kronor, sedan skulle jag tro att det blir överklagan till hovrätten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Fyra syrier döms för människorov och två svenskor för medhjälp

 1. Och SVT missar helt medvetet, dom jobbar stenhårt på att
  föra folket bakom ljuset. Ett ynkligt beteende!
  Dessutom kör dom med falsk marknadsföring.

 2. Kommer DU fortsätta att rösta på Socialdemokraterna !? 🤮

  Mer brott….färre brott…eller inga brott alls !?
  VAL 2022 DU BESTÄMMER!

  • Ärligt Cirkus så tror jag att de som läser här röstar inte på Sozzarna eller Fascisterna i MP
   Problemet är hur vi ska kunna väcka de sovande?

 3. Det är sådana här typer makteliten propagerar för! (Egentligen men det erkänner de inte).

Kommentera