Brist på respekt för polisen ett hot

BROTTSLIGHET. Många polisanställda möter hot och respektlöshet i arbetet, skriver rikspolischef Anders Thornberg och Polisförbundets ordförande Lena Nitz på Aftonbladets debattsida. Debattörerna pekar på att undersökningar visat att hoten och våldet mot poliser blivit grövre, samt att de inkluderar även de anställdas anhöriga. Det blir därför allt vanligare att polisers personuppgifter skyddas. I förlängningen riskerar det att bli ett demokratiproblem.

”Den respektlöshet för poliser möter varje dag, som individer och som myndighetsutövare, är förstadiet till något mycket värre”, skriver Thornberg och Nitz.

-Pettersson säger att respekt är inget man får gratis, den måste förtjänas. När poliser utsätts för ord som ”Varför ska jag lyssna på dig? Vem tror du att du är? Jag ska knulla dig. Fucking horunge” eller stenkastning med mera måste det få konsekvenser, det duger inte att backa för att sedan bjuda på pizza och halalkorv.

Denna flathet mot i huvudsak unga män med rötterna i Mellanöstern måste få ett slut och orsaken är inte de enskilda polisernas fel utan brist på uppbackning från polischefer, politiker och journalister som skyddar brottslingarna.

Det är inte bara poliser som drabbas utan även socialarbetare, läkare, sjuksköterskor, brandmän, lärare, åklagare, domare, journalister, politiker och många fler. Det hårdare samhällsklimatet tycks i någon mån ha blivit normaliserat samtidigt som en ny sorts otrygghet har brett ut sig i arbetslivet tack vara flathet mot den för stora importen.

När sedan polisen begär starkare skydd undrar Pettersson vem som ska skydda dem som inte är poliser?

Stoppa importen av kulturbelastningarna, straffa dem som inte sköter sig och utvisa, utvisa, utvisa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Brist på respekt för polisen ett hot

 1. Rikspolischefen och Polisförbundets ordförande går ut och gnäller i media att de inte får någon respekt från de kriminella.
  Tror ni att det gör så ni fick MER respekt nu? Resultatet blir mest att ännu fler tappar respekten för er.

 2. ”Wake up time”? Lena detta har du vetat i många år, likaså nuvarande Rpc🤔.

 3. Sen har vi en Överbefälhavare som fjantar omkring i ett bögtåg…detta sänder ju klara signaler, att Sverige drivs av ett gäng mesar.
  Och naturligtvis ser ”vinsten för samhället” detta, och utnyttjar detta fullt ut.

  Dessa fjanterier hör inte hemma i ett normalt land! 🤮

 4. Aftonbladet har väl själva bidragit till respekten för alla lagar
  i Sverige urholkats genom sitt försvar av brottslingars beteenden!

 5. Läste om en som skrikit okvädningsord åt åklagaren och det dömdes han inte för Lägger man ribban där så förstår jag varför hot våld hat förekommer Döm och utvisa enda sättet få stopp på våldet alla som döms av utländsk härkomst skall om möjligt utvisas

 6. Inte var det så på 60 talet..
  Vad kan det bero på..ķ⁶
  Nī jävla skitstövlar som tagit hit dessa pissråttor i mitt tycke

 7. Abzurdistan är troligen enda landet på jorden,som värnar om kriminella, och begränsar polisens verksamhet.Stenbock läser ju dagligen tyska tidningar,där finns reportage om polisens hårda arbete.
  I motsats till Abzurdien skjutes det om så behövs.
  På länken nedan finns bilder o text från en serbisk zigenare,som sökte fly en trafikkontroll.Han kom inte långt och nu står han inför rätta,där ett minst femårigt straff bak galler väntar.
  https://www.bz-berlin.de/tatort/menschen-vor-gericht/polizist-schoss-um-ihn-zu-stoppen-auto-rambo-nach-irrer-verfolgungsjagd-in-neukoelln-vor-gericht

 8. Det har nog hållit på många år vad jag förstått men har säkert förvärrats. Det är väl en delmängd i den hatfulla kulturbelastning Sveriges välfärdsservice är utsatta för dagligen. Om regeringspartierna kan vakna måste de släppa symbolpolitiken och på allvar börja lyssna till SD.

 9. Flatheten startar uppifrån, alltså regeringen som inför mängder med undantag för allt, i och med det är ” skillnad” för alla utom svenskar och sedan kommer moralisterna och sen är allt i gång som en Pandami.
  Grattis S, ni såg det inte komma (igen)

 10. Jag tycker det är märkligt att ordföranden i polisförbundet och rikspolischefen skriver ett gemensamt inlägg. När vanliga poliser blir det ett jäkla liv.

  • Det beror på vem som kommer med kritiken. Inom polisen tillåts man endast skita nedåt.

 11. Hur kan man ha respekt för poliser som knäböjer för buset som springer som harar för babbegäng men som jagar pensionärer som har felaktiga åsikter.

  • Exakt.
   Med honom vid rodret så vore det slut på respektlösheten.
   Han har stor vana att hantera muslimska yngel och då menar jag inte pizzakvällar och fika.

Kommentera