Brist på respekt för polisen ett hot


BROTTSLIGHET. Många polisanställda möter hot och respektlöshet i arbetet, skriver rikspolischef Anders Thornberg och Polisförbundets ordförande Lena Nitz på Aftonbladets debattsida. Debattörerna pekar på att undersökningar visat att hoten och våldet mot poliser blivit grövre, samt att de inkluderar även de anställdas anhöriga. Det blir därför allt vanligare att polisers personuppgifter skyddas. I förlängningen riskerar det att bli ett demokratiproblem.

”Den respektlöshet för poliser möter varje dag, som individer och som myndighetsutövare, är förstadiet till något mycket värre”, skriver Thornberg och Nitz.

-Pettersson säger att respekt är inget man får gratis, den måste förtjänas. När poliser utsätts för ord som ”Varför ska jag lyssna på dig? Vem tror du att du är? Jag ska knulla dig. Fucking horunge” eller stenkastning med mera måste det få konsekvenser, det duger inte att backa för att sedan bjuda på pizza och halalkorv.

Denna flathet mot i huvudsak unga män med rötterna i Mellanöstern måste få ett slut och orsaken är inte de enskilda polisernas fel utan brist på uppbackning från polischefer, politiker och journalister som skyddar brottslingarna.

Det är inte bara poliser som drabbas utan även socialarbetare, läkare, sjuksköterskor, brandmän, lärare, åklagare, domare, journalister, politiker och många fler. Det hårdare samhällsklimatet tycks i någon mån ha blivit normaliserat samtidigt som en ny sorts otrygghet har brett ut sig i arbetslivet tack vara flathet mot den för stora importen.

När sedan polisen begär starkare skydd undrar Pettersson vem som ska skydda dem som inte är poliser?

Stoppa importen av kulturbelastningarna, straffa dem som inte sköter sig och utvisa, utvisa, utvisa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Brist på respekt för polisen ett hot

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: