SD är samma parti som de var 2010, enligt Nyamko Sabuni

INRIKES. I går kväll var det debatt mellan Jimmie Åkesson (SD) och Nyamko Sabuni (L) om invandring i SVT:s Agenda. Sabuni anklagade Åkesson för att i ett uppmärksammat Facebook-inlägg använda generaliserande nedsättande beskrivningar av sina medmänniskor.

Då är det viktigt att vi visar att det finns en annan sanning. Vi ska dömas efter våra handlingar, inte vårt ursprung, sa Sabuni.

Åkesson menade å sin sida att han pekade på uppenbara problem som är resultat av nuvarande och tidigare regeringars politik. – Att förneka att det är asylinvandringens fel att vi har problemen är att köra huvudet i sanden, sa Åkesson.

Sabuni fick också frågan om hon var redo att stötta en högerregering som är beroende av SD och svarade då att hon inte vill bidra till att enskilda partier isoleras, men att hon inte anser att SD har förändrats.

Det är samma parti som 2010 och vi ska gå i hård konfrontation, sa L-ledaren.

Åkesson sa å sin sida att han inte står bakom en eventuell regering där Sabuni är minister. – Det bästa är om Liberalerna åker ur riksdagen, då blir det fler mandat till oss andra, sa SD-ledaren.

-Pettersson säger att i grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “SD är samma parti som de var 2010, enligt Nyamko Sabuni

 1. Synd att Åkesson inte får tiden att han behöver för att tala om vad asylrätten innebär, som alla hela tiden hänvisar till i sin humanitära godhetssyndrom. Som de flesta inbillar sig att det finns en klausul,
  ”Söka asyl i bästa bidragslandet är en rättighet.”

 2. Hon behöver inte bekymra sig om vem de ska stötta efter nästa val. Hennes parti kommer inte att finnas kvar i riksdan. Chanserna är väl lika stora som att en snöboll överlever midsommar.

 3. Som sagt var. Att synliggöra problemen av odemokratisk kulturell belastning i samhället får aldrig undvikas oavsett folkgrupp, hudfärg eller etnicitet. Följder av belastningen är t.ex. att samhället förminskar brottsoffer och deras anhörigas behov av hjälp efter sorger och förluster. Det är ett helvete för sig. Det var decennier sedan invandringens kostnader översteg det militära försvarets kostnader. Det är inte rimligt. Efterfrågad arbetskraftsinvandring av européer fram till slutet av 1960-talet och även i nutid är en helt annan sak. Sverige har även välkomnat och gett asylskydd till vissa antisemitiska och rasistiska kulturer vilket är en farlig kulturell belastning och har varit en del av myndighetens politiska aktivism och misstag. Radikala åtgärder och lagningar behöver påbörjas snart för balans i samhället.

 4. Vi kan ju skita i vad liberalerna tycker för dom åker ut i nästa val. Det finns en anledning till att dom har 2,8 %. Samma sak gäller för mp.

 5. SD är samma parti som de var 2010 det får man verkligen hoppas, ett av skälen att de fick min röst i början av 2000 och senare !

 6. Jimmie Åkesson har ett stort problem det är att han måste väga varje ord på guldvåg. Som märktes i debatten i går så handlade allt om Jimmies formuleringar inte om sakfrågan.
  Nyamko Saboni kom undan med standardsvaret att de skulle förbättra integrationen då skulle utanförskapet var borta till 2030 om hon fick styra.
  Hur många gånger har man inte hört det samma svar som allt är socioekonomiska faktorers fel.
  Mer pengar till orten så löser sig alla problemen.
  Kort sagt det intressanta är inte hur Jimmie Åkesson formuleringar sig utan hur ska man reellt lösa de gigantiska problem som skapats av en ytterst naiv inställning till att det finns inget mer åtråvärt än att bli en medelsvensson som röstar på Socialdemokraterna bara man får chansen och inga socioekonomiska faktorer stör.

 7. Ja och tar vi hit bidragstagare som får bättre levnadsstandard
  än många som jobbat i femtio år, så har man tagit bort
  motivationen för dessa att söka sig ett jobb och göra skäl för
  sin nyfunna standardökning, att tro annat är som att läsa ur
  en sagobok. Men det är Regimens fel, ställer man inga krav
  så blir resultatet det vi ser, med 600-700000 som lever på
  bidrag!

 8. Tyvärr har 2 av de 3 senaste bytena av partiledare inte gjort politiken eller Sverige bättre . MP och L,s nya är samma ordbajsare som sina föregångare . Omdömet om kommunisten får vi återkomma till . Känns oprövad ännu .

  • Tycker du det, då kan du kanske nämna namnet på det
   land som haft och har kommunism som idelogi och där
   det råder välstånd, och där inget förtryck råder?

   Kommunism är en annan variant av sagoberättelser
   där man tror att alla människor är lika, tänker lika
   Alla människor är imte lika har aldrig varit och
   kommer aldrig att bli!

 9. Hade Björklund berättat före valet att Liberalerna är egentligen ett sosseparti, hade han fått 0% väljare. Det finns ju redan ett parti för sossarna. Sedan blev det ju inte bättre när afrikanen tog över.

 10. Åkesson var äntligen tillbaka med sitt gamla jag och visade i debatten var skåpet skall stå även om programledaren försökte stoppa honom.

 11. Burundiskan är väldigt förarglig! Vad skulle hända om en etnisk, blond svensk skulle orera på samma sätt i Burundi?

 12. Zebran är ett randigt djur, färgerna går aldrig ur.
  Så förklarades Z i den ABC bok jag fick då jag började min skolgång 1942. Det förklarar, att tar vi hit en Zebra, så är det en Zebra hur vi än försöker förvandla den.

  • Zebran är ett randigt djur men hur? När en afrikan ser en Zebra är den svartvit. Däremot ser den vite Zebran som vitsvart., eller hur.

Kommentera