Stäng

Ett amerikanskt blodbad

MEDIA. Från första dagen till de sista dramatiska veckorna präglades Donald Trumps tid som USA:s president av hat, misstro och osämja. Till sist hotade han hela det demokratiska systemet genom att försöka fuska till sig valsegern och uppvigla till uppror. Det ledde till den kaotiska och dödliga stormningen av Kapitolium. Det här är berättelsen om fyra år som drev USA till gränsen för sammanbrott. Amerikansk dokumentär från 2021 av Michael Kirk, skriver SVT som förord till det de kallar dokumentär.

Obama byggde mur som Bush och Clinton påbörjade men Trump kritiseras för.

-Pettersson har inte sett filmen men konstaterar att SVT:s förord mer liknar propaganda än en dokumentär. Utan corona-pandemin hade Donald Trump vunnit valet överlägset. Ekonomin gick bra och arbetslösheten i USA var den lägsta på 50 år. Donald Trump startade inget nytt krig med USA till skillnad från företrädaren Barack Obama som drog igång tre stycken. Obama byggde också mur mot Mexiko och utvisade fler illegala invandrare än Trump gjorde. Troligen är det bara skattefinansierade och ”opartiska” SVT som kan kalla Trumps presidentperiod för ett blodbad som präglades av hat, misstro och osämja från första dagen och sedan kalla det en dokumentär.

SVT Play om någon vill titta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Ett amerikanskt blodbad

 1. Då föreslår jag Er som inte tittade på dokumentären att göra det. SVT har inte skapat den utan den sänds så som den har skapats. Man får bl.a. höra hans närmsta berätta om hur det var att ha DT som sin ledare, på gott och ont.

 2. Förr hade man rasbiologi för att i förhoppningens tecken få fram så smarta människor som möjligt.
  Idag har man SVT för att få fram så dumma människor som möjligt.
  Metoden från förr funkade inte. Frågan är funkar nutida metod?
  Ju fler människor som ser på svt dessdå fler ”vinner de över” ….
  Att vi diktatoriskt betalar för svt gör inte att jag väljer att titta på det.

 3. SVT är ju DDR-TV och tvångskommunistiskt, skandal att denna diktatur ska få förekomma i detta land. Spola ner skiten på toa och låt reningsverken försöka tvätta bort eländet.

 4. Konstaterar att många svenska medier ännu skriver om Trump i mängder, inte bara historiskt. Varför inte fokusera mer på:

  1) vad som händer i Sverige, finns mycket att gräva i här
  2) vad som händer inom EU
  3) vad som händer i EUs medlemsländer
  4) vad som händer i Usa nu, och framåt under Biden-administrationen
  5) vad som händer i en rad olika delar av världen förutom Usa

 5. Många av mina vänner lovordade Trump, han har gjort en del gott för USA men i mina ögon var han ingen stor statsman.
  Vad han än var och är så är det inte vårt största problem och SVT borde inte visa en starkt vinklad sammanfattning utan göra lite faktaprogram om våra politiker och vad de gör för oss eller inte.
  De kallar vad de visar ”Ett Amerikanskt blodbad,” vad hände med opartiskheten?

 6. Min och mitt protesterande mail till SVT sjuka agerande.
  Jag kan inte förstå ledningens agerande när det handlar om vika personer som de markandför i sina program
  Det är verkligen ovärdigt att en terror finansiär får en sådan upphöjelse och förmodligen dessutom ett fett arvode från ett av skattebetalarna tvångs finansierat bolag. Verkligen under all kritik att någon kan nedlåta sig till en sådan handling
  Som övrig upplysning kan jag även tala om för att ert nyhetsprogram i veckan där det påtalades att Grönlandsisen smälter. Enligt Danska meteorologiske Institut som har koll på Grönland så växte snömängden bara i juli månad med 6 gigaton. Ni borde nog kontroller bakgrundsfakta mer innan så blir det inte så många sakfel.
  Med vänlig hälsning
  G Nordström

 7. Ja att kalla det hela för ett blodbad är väl att ta i för antalet döda var ett nämligen en kvinna som blev skjuten av en polis .

 8. Jag har skrivit och kritiserat SVT för att ta upp problem långt bort från Sverige när vi har jätte stora problem här i Sverige.
  Om vi skulle puffa för en dokumentär om Stefan Löfven på samma sätt som ovan, kunde det låta, han har svikit facket han kommer ifrån och arbetarrörelsen, som har gått över till det parti han lägger miljontals kronor för att hatkampanja emot.
  Han lånar många miljarder för att sprida ut i korrupta och meningslösa projekt i Sverige och världen. Den bästa meriten man kan ha för toppjobb inom offentligheten är inte toppexamina från universitet, utan ha en god relation med Löfven och det socialdemokratiska partiet.
  Han har lovat vatten och avlopp till stora delar av Afrika, men han måste varit berusad på galan i new York när han lovade det. Han har också lovat Sverige att ha lägsta arbetslösheten i Europa, men inget händer som vanligt. Det kunde hålla på i oändlighet med Löfvens vansinnigheter.
  Hallå SVT fortsätt gärna där jag slutar.

 9. Tidigare så var haten från vänsterkanten mot USA totalt nu har hatet koncentrerats till Trump.

 10. Hur kan man kalla sig opartisk media när man hela tiden hetsar upp mot Trump ? Har PK media här och i USA skrivit något positivt om vad Trump faktiskt har uträttat ? Det har bara varit karaktärsmord och smutskastning från dag 1.Det har blivit den värsta häxjakten på en person i modern tid.Det torde behövas en hel Psykiatrikerkongress för att analysera vad detta kompakta hat kommer ifrån.Det liknar en masspsykos där någon ( några ) ? dragit igång detta massmediala drev som har varit och fortfarande tycks finnas på den dagliga agendan i pkpressen.Tyvärr även i viss fri media.

  1. Ja, vad många som hetsar mot våra ledare och nästan ingen blir oemotsagd. Dessa ogillas av media bloggar och poddar.
   Palme, Stalin, Trump, Mao, Lenin, Xi, Kim il Jong,, pol pot, Erdogan, Asad, Mussolini Morgan, Ebba, Jimmy och Saddam.
   Men vänstern skrek på 60 talet: Palme och Gejer, Nixons lakejer.

 11. Såg ”dokumentären” igår. Reagerade kraftigt på alla märkliga vinklingar – inte minst när man valt foton (stillbilder) på Trump – allt för att han skulle se diabolisk ut. Man undvek också konsekvent att visa närbilder på demokraternas ”svans” – däremot visades bilder på extrema ”anhängare.
  Det hela var enbart en total svartmålning av Trump – helt i SVT:s anda.
  Sorgligt att SVT lånar sig till billiga och osanna uppgifter. Bara ordvalen: Blod, död ,kaos.
  Man skall nog inte förvänta sig något annat från ”hela Sveriges television”!

  1. Allt fler inser tydligen att den kommunistiska STATS-TV endast sänder renodlad propaganda.
   Redan när Stenbock återvände till F.d. Sverige, insåg jag att det var en ren kopia av dåvarande,men insomnade DDR !
   Detta var och är orsaken till att jag aldrig tittar på SVT. Brukar ibland gå in på deras Text-tv sida för att få ett gott skratt,för den tvångsavagift vi tvingas betala.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: