SVT stoppade neutralt inslag om Israel 

MEDIA & PROPAGANDA. Johan Romin har arbetat med TV och radio sedan 1992, på Strix Television, Sveriges Radio Kalmar, Dagens Eko (SR), TV3 Direkt, Rapport (Sveriges television) och Nyhetsmorgon (TV4). 

Johan Robin. Bild från Wikipedia

Johan Romin skriver på sociala medier om bristen på opartiskhet hos skattefinansierade SVT. Han beskriver hur han och en kollega blev utskällda för inslag som visade hur media, genom klippning och urval, kan manipulera sin publik.

Romin har producerat cirka 200 tv-program och dokumentärer under sina 16 år på SVT. En av hans erfarenheter är att det enda tillåtna perspektivet i konflikten Israel-Palestina är att palestinierna är oskyldiga.

SVT:s verksamhet ska bedrivas och uppfattas som oberoende av politiska, kommersiella och andra intressen. Oberoendets syfte är att SVT ska tillföra centrala värden till samhället och enskilda individer, skriver SVT på sin hemsida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SVT stoppade neutralt inslag om Israel 

 1. FTF, att så många ogillar att Ulsans rebloggar förstår jag inte. Förklara er! En sak är säker grisar är ni inte.

 2. Här är ännu ett exempel av många, många fler där ”Oberoende och neutrala regim-media SVT” ogenerat visade upp sin påstådda ”opartiskhet” i ett nyhetsreportage.

  ”Av en ren slump” råkade SVT hitta en ”opartisk person” på gatan, i detta fall kvinnan Brita Olson från Farsta, Stockholm. I SVT-videon uttalade hon sig ordagrant sig så här ”neutralt” om förändringarna i väljarnas stöd som framgick av SVT/Novus väljarbarometer publicerad 30 januari 2020:

  Brita Olson sa:

  ”De som har gått till V har väl en tydligare arbetarpolitik, medans dom som går till SD tror att det går så mycket sämre för Sverige om det kommer mer invandrare. Fast det är ju inte sant, tycker jag”

  Läs mer och se och lyssna till den korta SVT-videon på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-forlorare-efter-ett-ar-med-lofvens-nya-regering

  • Fördelen för propaganda-kanalen STATS-TV,är ju att de i efterhand kan klippa samman de ”korrekta” uttalanden,och skrota alla som inte passar in i deras ideologi !
   Sedan är det väl i regel så,att endast kommunister av båda valörerna (röda/gröna) intervjuas o. sändes ?

 3. Hur SVTs programupplägg är utformade efter ett vänsteraktistiskt perspektiv kan knappast undgå någon.
  SVT måste också stödja Socialdemokraternas utrikespolitik med bidrag till massmördare och diktatorer med marxistiska ideal.
  Olof Palme, Pierre Schorri och Sten Andersson åkte runt i världen och kramade och gillade med dessa potentater. I Palestina särskilt då slusken Jassir Arrafat som fick fickorna fullproppade med pengar från Sverige.

  • Tyvärr Kent så sväljer de flesta skiten med hull och hår.
   Dessutom tror de också på det är någon form av sanning.
   Träffar dagligen på folk som är helt indoktrinerade av propagandan.

 4. Därför måste det Tv huset stängas och avlusas, vi ska
  fan inte tvångsfinansiera en propagandacentral för
  hel o halvkommunister vars politiska hemvist vi inte
  har med att göra. Kan dom inte behålla sin trångsynta
  politiska hemvist för sig själva kan dom söka jobb hos
  någon kommunistblaska typ aftonbladet, den kan man
  välja att inte ta i. Att manipulera nyheter visar på hur
  lågt Svenska medier har sjunkit!

 5. Sverige är fantastiskt, röda i regeringen kan ljuga sig blåa i tv o press o kalla andra för olika pejorativa saker, men berätta sanningen om tex nån djurplågare eller vänsterbliven så kan man bli åtalad o dömd, vi är på väg mot undergången o medeltiden med alla aktivister i domztolar, tv, press o radio som spyr ut lögner 24/7
  Vem i hela världen kan man lita på? Pettersson, fria tider o nån fler?

 6. LÄGG NER SVT och många andra PK-Socialdemokratiska styrda media kanaler.

  Detta måsta vara det tredje viktigaste efter VAL 2022….det första viktigaste är att stoppa islamiseringen sen fängsla landsförrädarna och sen få bort PK-media.
  ( Alltså ta tillbaka Sverige 🇸🇪 )

  Bra gjort Johan Romin….fast lite sent.
  ”Bättre sent än aldrig” 👍

Kommentera