Fackförbund uppmanar regeringen att agera

INRIKES. En bild av våldets eskalering i Sverige: Fackförbundet Seko har helsidesannonser i dagspress där de vädjar om mindre våld och trakasserier mot tågvärdar.

Seko är ett förbund inom LO som organiserar 110.000 medlemmar inom nio branscher: Civil, Energi, Försvar, Post, Sjöfolk, Tele, Trafik, Vård samt Väg och ban.

Seko och LO står och har stått bakom den politik som lett fram till det Seko nu protesterar mot.

-Pettersson tycker det är ofattbart att fackföreningsrörelsen stödjer en politik som leder till ökad brottslighet, högre skatter och mer otrygghet på arbete och fritid.

Att stödja den politiken kan inte vara för medlemmarnas bästa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Fackförbund uppmanar regeringen att agera

 1. Jag såg en bra kommentar:

  Kollektivtrafiken är ju alltid så snabba med att informera på arabiska!

  Varför inte nu?

 2. Varför skall vi inte få vara otrevliga mot tågpersonal, vi får ju vara otrevliga mot alla andra. Fast att slå dem är att gå för långt.

 3. Jag tycker att ett extra Pride-tåg 🏳️‍🌈löser allt…det kan sättas in på valfri räls, så kan alla kalla varandra för alla möjliga sjuka ord, och alla är så glada för denna så fina kulturberikning.

  Kanske att Morgan Johansson kan köra tåget…han är väl bra på leka tåg och ”koppla” ihop med vagnarna bakom ? 🤪

  • Ja, vi kan väl bli en satelitstat till Ryssland.
   Då kan vi sluta med allt partikäbbel.
   I Ryssland är en spade en spade och de ju faktiskt raketforskare.

 4. Snacka med Löfven, det är han som släppt in dom som använder hora i språkat när dom pratar om kvinnor.

 5. Seko är för inbördes beundran. När man behöver deras hjälp finns den inte. Bra betalt vill dom ha men dom skiter i sina medlemmar.
  Detta är egna erfarenheter genom åren

 6. Statsminister Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson på socialdemokraternas kongress 2015 i Västerås. Bilden borde få symbolisera ”sista dansen” mellan Socialdemokraterna och Facket.

  https://bildix.mmcloud.se/bildix/api/images/dFe82ZoTXaYObZHkSScGljR-A9o.jpeg

  Bild: Henrik Montgomery/TT

  Thorwaldsson avgick i juni 2020 och nu är det i högsta grad dags för Stefan Löfven att lämna statsministerposten efter 7 års vanstyre av vårt Sverige.

  Dags också att sätta stopp för mångmiljonflödet av fackmedlemmarnas pengar som pamparna både i S-partiet och höjdarna i fackföreningarna försett sig med.

  http://2.bp.blogspot.com/-c3kWKe03H9g/Vf1uiPm85JI/AAAAAAAADfI/1o3trRgGtLY/s640/A23-Kapitalisten.jpeg

  Jeander

 7. Gå ur alla fackföreningar som stöder sosseriet.Var enbart med i Akassan istället.Fackföreningar var säkert bra för att organisera arbetare tidigare och förbättra arbetsvillkoren,men idag har dom blivit sossepolitikens hantlangare.Gud nåde dig om du inte delar PKuppfattningarna inom facket.Du kanske t.o.m.stöder SD då blir det utfrysning direkt.Jag gick ur facket när det visade sig att en del av fackavgiften gick till att sponsra fyllekalasen på Sveavägen i stället. Lönepotterna som medlemmarna skulle bråka om rörde sig om ett par hundralappar per år ! I fackavgiften ingick även en tvångsanslutning till en hemförsäkring i Folksams försäkringsbolag.Ville man inte ha den för att man hade annat försäkringsbolag så var man ändå tvungen att vara med och betala ! Vilka sossefasoner…

 8. Allierar man sig med såzzarna, som i sin tur allierar sig med miljötalibanerna, så blir det på detta viset. Helt självförvållat. Man har stöttat såzze-partiet i alla tider, hur jävligt dom än har betett sig. Facket har svikit sina medlemmar, de som bekostat extravagansen hos fack-pamparna. Facket har uteslutit medlemmar med åsikter som inte passar den högt aktade eliten i såzze-partiet.
  Att nu komma och beklaga sig, när facket själva sitter fast med nävarna i samma syltburk, blir ju bara patetiskt. Om nu facket ska erhålla den minsta uns av trovärdighet och aktning, måste man genast bryta med allt vad såzzarna står för.

 9. Fackföreningar har aldrig tillfört varken dess medlemmar eller landet något positivt eller gott.
  Dom är tvättäkta primitiva simpla parasiter och utpressare, inget annat.
  I normala länder är utpressning straffbart, men inte i Sverige.
  Fackföreningar bör naturligtvis totalförbjudas!

  • Heja på den åsikten . Sant!
   detta att bli kallad för h-ra med mera är en senare tradition importerad från Menaländer.
   Så facket får arbeta litet extra med sina medlemmar så att de tar sina familjer för ett infomöte om hur man beter sig civiliserat i Sverige.

Kommentera