Stor arbetslösheten bland vissa utrikesfödda

ARBETSMARKNAD. Arbetslösheten bland utrikes födda är väsentligt högre än bland inrikes födda, men det är stor skillnad på varifrån utlänningarna kommer. Till exempel är arbetslösheten relativt låg för utrikes födda i Europa, Sydamerika och Nordamerika, skriver Ekonomifakta.

Däremot är arbetslösheten väsentligt högre bland personer födda i Afrika och Asien – två världsdelar varifrån flyktinginvandringen varit väsentligt mer omfattande under senare år. Den relativt korta vistelsetiden i Sverige är en del av förklaringen bakom den högre arbetslösheten i dessa grupper. I genomsnitt har det tagit åtta år innan hälften av de som asylinvandrat under 2000-talet kommit i arbete (läs mer här).

Ekonomifakta

-Pettersson förstår att statsminister Löfven inte vill debattera invandring, arbetslöshet och brottslighet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Stor arbetslösheten bland vissa utrikesfödda

 1. Deras arbete går ut på att vara arbetslösa. Hitta alla kryphål och luckor i systemet för att vara arbetslösa.

 2. I en annan video motbevisar nationalekonomen Tino Sanandaji Stefan Löfvens påstående om att: ”Vi tjänar på invandringen”:

 3. Hade jag ingen aaaaning om, för jorden är väl platt och Stefan är intelligent och vill väl svenskarna allt gott !?

  ”Bara en superidiot låter sig ledas av en annan superidiot.”

 4. Statistiken borde diversifieras mer… själv räknar jag inte Mellanöstern och Afghanistan tillsammans med Sydostasien där arbetsmoralen generellt är mycket hög och normal inte orsakar några större problem med att assimilera sig.

 5. Detta har varit uppenbart för alla med ögon och en fungerande hjärna sen 20 år tillbaka. Dom är inte här för att arbeta. Dom är här för att leva på oss. Titta hur det ser ut i deras länder. Kaos och ingenting fungerar. Får detta vansinne fortsätta så är vi snart ett u- land vi också.
  VI MÅSTE STÄNGA GRÄNSEN OCH BÖRJA MED ÅTERVANDRING SNARAST.

 6. Ja, frånvaron av arbete i dessa grupper är
  skyhög. Vilka åtgärder sätts in? Enkelt,
  Vi fortsätter att ta emot dessa grupper.
  Enkel Sossepolitik! De flesta inser att
  det här leder mot elände. Arma land.

Kommentera