Hallengren (S) anmäld för att ljuga

INRIKES. Socialminister Lena Hallengren (S) har anmälts till Konstitutionsutskottet för ett uttalande i SVT:s Aktuellt på torsdagen, skriver Expressen.

Lena Hallengren 2021-02-23 SVT

Hallengren fick frågor om andra partiers krav på munskydd och sa då att hon under hela pandemin sagt att ”munskydd ska användas, och det ska behandlas som den skyddsutrustning det är”.

Enligt Moderaternas Fredrik Schulte som står bakom KU-anmälan går Hallengrens uttalande på tvärs med hur hon har agerat under pandemin. – När Sverige är i färd med att ändra sin inställning till användandet av munskydd så försöker hon sätta bilden av att det här är någonting hon alltid har tyckt, säger Schulte.

-Pettersson konstaterar att Hallengren är bara en av alla S-ministrar som har för vana att blåljuga.

 • Vi vet att de ljuger.
 • De vet att vi vet att de ljuger.
 • Vi vet att de vet att vi vet att de ljuger.
 • Ändå fortsätter de att ljuga.
Lena Hallengren 2020-11-17 TV4
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Hallengren (S) anmäld för att ljuga

 1. Sossarna lyckats till slut bli av med stora delar av det gamla köttberget, det kostar ju mycket med pensioner.

 2. Det oändliga ordflöde Hallengren använder för att svara på enkla frågor gör det svårt för hjärnan att hänga med munnen. Hon glömmer ibland vilken fråga hon svarar på och även vad hon sagt. En lögn då och då, vem bryr sig.

 3. Pettersson!
  Jag uppskattar din blogg men du använder ordet ”anmält” när det ska vara ”anmäld” för ofta.
  Tyck vad du vill men jag vill bara väl!

 4. I sedvanlig ordning må jag mig ikläda rollen som gossen Ruda i denna blogg.

  I anvisningar från Folkhälsomyndigheten och annorstädes kan man utläsa att munskydd är en anordning att skydda andra ifrån smitta som bäraren må ha. Med andra ord är syftet inte att skydda bäraren från smitta. En färsk dansk undersökning visar också att risken att smittas av COVID-19 skiljer sig marginellt mellan användare av munskydd och andra. En av orsakerna som den danska undersökningen pekar på är att bortemot hälften av användarna av munskydd inte använde dessa på korrekt sätt,

  Vill man skydda sig själv använder man andningsmask av rätt kaliber. Dessa är som regel försedda med en utandningsventil för att förhindra att skyddet blir dränkt av fukten i utandningsluften och därmed tappar sin förmåga att skydda. En andningsmask är också bortemot trettio gånger dyrare än ett munskydd.

  Folkhälsomyndigheten liksom de allra flesta andra instanser rekommenderar eller påbjuder att om du är smittad eller tror dig vara smittad att du stannar hemma.

  Med andra ord är utgången av denna pandemi beroende på enskilda individers agerande. Sett till valresultaten och den verklighetsförankring som den svenska väljarkåren verkar ha så är utsikterna inte de bästa.

  • Märkligt att det inte går ut några tips och råd till oss svenskar. Speciellt äldre som inte har datorer och kontakter med andra som blajar om olika skydd på nätet osv.
   Nejvisstja, vi har ju ingen regering som bryr sig om äldre….

 5. Inkvoteringen har fyllt ”Sverige” med ”experter”, knappt skiv- och läskunniga. Tyvärr är detta läget för överskådlig framtid då ”myndigheterna” är fyllda till bredden med ”experter”.

 6. National socialismens tokiga ytterligheter: nu FLYGER DE HIT semestrande utomeuropéer till Europa, men för 80 år sedan gasade och eldade de vita människor… hur mycket brott ska de få hålla på med? Exempel: 13 000 vita dör här, alla länder gör lock down men svennebanan håller KISTA GALLERIA ÖPPEN, nya adeln semestrar och röstar på V.

 7. Förstår inte uppståndelsen.
  Ljuga är ju vad politiker gör så långt tillbaka jag kan minnas

 8. Socialdemokrater ljuger allt oftare. Kan det möjligen vara alliansen med muslimer som börjar sätta sina spår?

Kommentera