Företagshälsovården hindras massvaccinera 1,8 miljoner svenskar


PANDEMIN. Svensk företagshälsovård är beredd att ta sig an massvaccineringen, men möts av krångel och oförstående regioner. ”Vården måste få avlastning nu. Sedan har vi ett näringsliv som behöver komma igång, jag förstår inte vad vi väntar på”, säger Joachim Morath, vd på Feelgood Svenska AB.

Peter Munck af Rosenschöld, vd för branschorganisationen Sveriges Företagshälsor, berättar att de genomförde en undersökning bland sina medlemmar i december som visade att branschen tillsammans skulle klara av att vaccinera 80.000 personer i veckan från då fram till sommaren, vilket hade inneburit 1,8 miljoner vaccinerade personer.

– Efter nyår gjorde vi en ny undersökning för att se om regionerna varit i kontakt med våra medlemsföretag angående vaccinering. Men svaren visade att lite mindre än hälften av regionerna hade tagit kontakt, säger Peter Munck af Rosenschöld.

Både regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att man ska ta hjälp av aktörer inom företagshälsan, men än så länge verkar det saknas en plan för hur samarbetet ska se ut. Det är en enorm byråkratisk process i regionerna som försvårar. Sedan ser det också olika ut från region till region vilket inte gör det lättare. Har man kollegor eller medarbetare i olika regioner, möts de av helt olika processer, system och förutsättningar, säger Peter Munck af Rosenschöld.

Läs mer på fPlus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Företagshälsovården hindras massvaccinera 1,8 miljoner svenskar

 • Cirkus Sverige.

  Socialdemokraterna vill att gamla svenskar ska dödas i Corona !

  Gilla

 • Rädd

  Utan vaccin svårt att vaccinera, näringslivet får väl försöka skapa ett eget vaccin.

  Gilla

 • Argus

  Lite märkligt. Jag blev själv för ett antal år sedan erbjuden influensavaccinering av företagssjukvården. Jag har aldrig varken förr eller senare drabbats så hårt av säsongsinfluensan och därför är jag kanske inte främsta förespråkare för vaccinering. Min inställning är vänta och se hur det går för de som vaccineras nu.

  Gilla

 • turrim

  Allt är svårt och oftast omöjligt i Sverige. Myndigheter får inte tala med varandra och politiker får inte tala med SD.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Någon sa att även försvarsmakten har erbjudit sig att hjälpa till med vaccineringen, men har inte fått svar (kan vara osant, men vi är i Sverige)

  Gilla

 • Niklas R

  Majoriteten av kostnaderna inom regionerna är byråkrati. Denna byråkrati står för över hälften av alla kostnader och är i princip helt onödig.

  Samt, Sovjetiunionen ringde, de vill ha tillbaka sin benämning.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: