Vindkraften hotar elförsörjningen och demokratin!


ELFÖRSÖRJNING. Den kraftiga vindkraftutbyggnaden hotar elförsörjningen. Balanskraft/reglerkraft byggs inte ut, för att trygga elförsörjningen, när det inte blåser. I nuet fungerar vattenkraften som balanskraft/reglerkraft. Men vattenkraften räcker framöver inte till för att matcha den fortsatta vindkraftutbyggnaden. Lösningen är satsningar på kraftvärme och snabbstartade gasturbiner drivna med biometanol.

Därutöver hotar vindkraftutbyggnaden demokratin och äganderätten. Det kommunala vetot mot vindkraft är på väg bort och det skall bli lättare att tvinga på markägare elledningar.

-Pettersson säger att Björn Gillberg har fel när han påstår att alla begriper att vi lever farligt när det är kallt och inte blåser. Det finns ett gäng som inte begriper något…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Vindkraften hotar elförsörjningen och demokratin!

 • Roland Salomonsson

  I princip rätt, förutsatt att INTE biometanol med svensk skog används. Vi kan inte skogsskövla för biometanol, lika lite som vi kan skövla för vindkraft eller skövla i regnskogar. Vad säger f ö skogsindustrin, när deras råvarutillgång hotas? Skogs-skövling bl a genom kalhuggningar. Vi måste blädningsbruka i skogarna, samt förbjuda giftig gran och invasiva onaturlig contorta, så löser sig artmångfalden automatiskt.

  Antingen kärnkraft med ny teknik eller kol-, olje-, naturgaseldade kraftverk. Ge även större anläggningar med ”jordvärme” chansen.

  Jorden skulle må mycket bättre om CO2 ökades till mer än 0,08% (från dagens 0,042%).

  Gilla

 • Katten

  Ett nytt idiotprojekt som de ska försöka lura investerare till.
  Det är nu så många så jag kommer inte ihåg alla namnen
  Stålverk 80 är ju en pärla i jämförelse.

  Gilla

 • Pålsjö

  Sammanfattning av 2 artiklar i ”Granskning Örnsköldsvik”:

  Vindkraftsbolaget Arise skall bygga vindkraftpark på Ranasjöhöjden i Sollefteå. I Arises styrelse sitter landsbygdsförrädaren och miljardförskingraren Maud Olofsson. Drabbade invånare skickar brev till Olofsson, där de vädjar till henne att avstyra projektet, men aktiva centerpolitiker i länet låtsas som ingenting, en helt vämjelig situation. Arise köpte projektet av vindkraftbaronen Hans-Erik Flodin, engagerad i Miljöpartiet och ökänd hos vindkraftsmotståndare i Sollefteå. Finge han bestämma skulle hela landskapet bebyggas med snurror. Flodin kallas ”Vindhussen” och skrävlar om sin landskapsförstörelse:Vilkas ärenden springer Maud Olofsson? Bakom Arise står: CA Plusinvest AB, Briban Invest AB, Tredje AP-fonden, samt finansmannen Johan Claesson.
  Staten och kapitalet tillsammans, sålunda. Samt Maud Olofsson, Sveriges i modern tid mest inkompetenta politiker på näringslivsfrågor, som för sitt ”arbete” i Arise belönas med 250 000 kr per år i styrelsearvode.

  https://granskningornskoldsvik.com/2020/09/05/landsbygdsforradaren-staten-och-kapitalet-valdtar-landsbygden-med-centerpartiets-benagna-bistand/

  https://granskningornskoldsvik.com/2020/09/09/landsbygdsforradaren-sa-mycket-far-maud-olofsson-i-styrelsearvode-i-vindkraftsbolaget-arise/

  Gilla

 • Stenbock

  Har skrivit det åtskilliga gånger,en mörk ”framtid” väntar er i yngre generationer. Det en gång demokratiska fredliga Sverige,är på god väg mot en Islamsk totalitär stat,under namnet Abzurdistan !
  Gröna och Röda Socialisterna eftersträvar envåld…och 75 % av befolkningen jublar.

  Gilla

 • Nisse

  Ygerman kan ta jobb som smörgåsnisse eller kalle bakom i forsättningen

  Gillad av 1 person

 • Mike E

  Teknologi och vetenskap som drivs av ideologi och känslor är självklart varken teknologi eller vetenskap.
  De flickor och känslomässiga män, primärt via Sveriges journalistkår, som nu bestämmer Sveriges energiteknologi är vetenskapliga och teknologiska analfabeter och drivs helt av känslor.
  Biometanol är också ineffektivt trams.

  Gilla

  • XtreMeshman

   Metanol CH3OH har lågt förbränningsvärde som det finns en syre atom i molekylen, alltså redan partiell förbränt. Biodiesel består av fettsyror https://en.wikipedia.org/wiki/Fatty_acid_ester med syre atomer och på grund av det reducerat förbrännings värde. Hört av personer som bilat i EU och kört 15/20 % längre sträcka per liter efter tankning med mineral olje diesel.

   Gillad av 2 personer

 • Peter Skoglund

  Detta händer eller inträffar aldrig…………..

  När det gäller de svenska vindkraftverken och dess enorma utbyggnad, om du frågar en svensk miljöpartist. För de är så ”hållbara och förnyelsebara”, både för miljön och naturen.

  Fast i Norge sker det och där vågar man även debattera saker som ej är hållbara……….

  ”Han viser også til Smøla. Siden 2006 har Nygård sammen med flere stått bak et forskningsprosjekt med utgangspunkt i hvordan 68 vindturbiner har påvirket havørnbestanden på øya på Nordmøre, og til nå har de registrert 108 drepte havørner og tre kongeørner. Han ønsker at samme metodikk skal bli brukt på Fosen.”

  ” I løpet av 2019 og 2020 har fem havørner blitt drept i kollisjon med vindturbiner på Fosen i Trøndelag.”

  https://www.nationen.no/nyhet/fem-havorner-funnet-dode-i-vindkraftverk/

  Gilla

 • skeptiker

  Vad är ROEI för biometanol, garanterat under 1 på våra breddgrader, dvs det behövs mer energi för att producera nämnda vara än vad som fås genom att förbränna denna ….

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Satsning på ny miljövänlig ståltillverkning i Boden.

  Vilket kommer kräva ännu mer producerad el i Sverige. Förutom den redan stora mängd, som SSAB:s Hybrit projekt, kommer att kräva i framtiden.

  Företaget H2 Green Steel planerar att bygga en anläggning för fossilfri ståltillverkning i Boden med produktionsstart 2024.

  Satsningen kommer ledas av Scanias vd Henrik Henriksson och den nya fabriken väntas ge 1.500 nya arbetstillfällen.

  Om nio år, 2030, ska den nya anläggningen årligen producera fem miljoner ton stål. Det är mer än vad SSAB i dag producerar på sina anläggningar i Sverige.

  Produktionen kommer att placeras i Svartbyn i Bodens kommun och ska enligt företaget innebära 1.500 direkta arbetstillfällen.

  – Det här är det största som hänt Boden sedan Bodens fästning började byggas 1916. Det är en enorm möjlighet för Boden, Luleå och hela regionen, säger Claes Nordmark, kommunstyrelsens ordförande i Boden.

  Företaget har valt att förlägga verksamheten till regionen av flera skäl. Ett är närheten till järnmalmsgruvorna i länet, en annan är hamnen i Luleå. Svartbyn ligger också nära malmbanan och med god tillgång till el.

  – Sedan behöver en sådan här anläggning mycket plats och det finns det i Svartbyn, säger Harald Mix.

  Finansieringsbehovet i den första fasen är 25 miljarder kronor. I den första rundan på 500 miljoner kronor har bland andra Scania, Spotifys Daniel Ek och Cristina Stenbeck investerat.

  – Att få samarbeta med entreprenörerna bakom Northvolt, när de tar sig an nästa visionära och banbrytande projekt – att accelerera omställningen till grönt stål – är en unik möjlighet, säger Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande.

  Analysen bakom projektet är att det tar lång tid för den traditionella stålindustrin att ställa om till fossilfri tillverkning. Därför menar H2 Green Steel att det är bättre att börja från noll med fossilfri tillverkning direkt.

  Idén bakom projektet kom under ett styrelsemöte i Northvolt när representanter för Volkswagen hade en dragning om koldioxidavtrycken i olika delar av fordonsindustrin. I en lastbil finns ungefär fem ton stål, som produceras med stora koldioxidutsläpp.

  – Det gav oss en del tankar om vad som kan göras i värdekedjan, säger Carl-Erik Lagercrantz.

  https://www.dn.se/ekonomi/lulea-satsar-pa-fossilfri-staltillverkning/

  Gilla

  • sva990

   Att producera stål utan att använda kol kräver mängder av vätgas, eller hur? Bara att framställa vätgasen till ett större stålverk lär kräva ett Ringhals 4, eller hur? Vätgas är dessutom högexplosivt och dessutom mycket svårt att innesluta. Vad kan gå fel?

   Gillad av 1 person

   • XtreMeshman

    Finns så kallade synkron motorer för nätstabilisering på ett flertal ställen i Sverige vad jag kommer ihåg från 1980 talet så var alla hemligstämplade som strategiskt viktiga. Var sedan på ”turné” i c.a. 20 år. Så vitt jag vet så går en vid knut punkt Kimstad fortfarande. Alla är lindade med koppar rör som kyls internt via vätgas, utan en enda incident vad jag vet av idag. Vätgas har c.a. fyra gånger högre kyleffekt än vatten. Den stora risken med vätgas är inkompetenta hanterare.

    Gillad av 1 person

 • Borin

  Utan vindkraften skulle Greta inte kunna prata i en elektriskt driven mikrofon. Men å andra sidan, den vind som behövs för att klara detta kanske ger upphov till brus i mikrofonen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: