Demokratiminister Amanda Lind kastar sten i sitt gröna växthus

INRIKES. Det är möjligt att SD:s nya engagemang drivs av en genuin omtanke om yttrandefriheten på nätet, men partiet gör sig inga stora besvär att få det att framstå så. Deras egna kanaler är fyllda med kommentarer om meningsmotståndare som sträcker sig från plumpa påhopp till regelrätta hot, skrev demokratiminister Amanda Lind (MP) på Expressen Debatt den 21 februari.

Statsråd Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna. Foto Kristian Pohl/Regeringskansliet

Debatten blev hård mot Sverigedemokraterna från många journalister, de socialdemokratiska ministrarna Morgan Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist samt många fler. Inget om att de som hotas och hatas mest är Sverigedemokrater.

Idag har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson svarat på Amanda Linds debattartikel med att det blir sällan diskussioner, nyheter och debattprogram om den svans, kopplad till Miljöpartiet och andra vänsterliberala partier, som dagligen öser ur sig hat och hot mot mitt parti och dess företrädare, skriver Jimmie Åkesson i en replik till Amanda Lind.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Det finns ett parti som missgynnas kraftigt av det mediala budskapet att det förekommer olämpliga kommentarer på Sverigedemokraternas sociala medier, och det är Sverigedemokraterna. Inget annat parti än SD förlorar på den bilden. Regeringspartierna vinner på den, för att inte säga lever på den. Detta vet naturligtvis Amanda Lind och andra regeringsföreträdare. Av den anledningen är det ganska naturligt att den bilden förstärks och reproduceras, snart sagt dagligen.

Med insikt om dessa sakförhållanden ger Linds upprördhet känslan av väldigt mycket stenkastande i det miljöpartistiska växthuset, så att säga.

Det är, tveklöst och utan omsvep, ett fullkomligt vidrigt och oacceptabelt beteende att hota Amanda Lind med att hon ska hängas. Det tycker jag och det tycker mitt parti, det är ett som är säkert. Jag hoppas att även det omvända gäller, att dödshot, hot mot familjen och andra trakasserier mot Sverigedemokrater ses med samma allvarliga ögon av Amanda Lind, Miljöpartiet och regeringen.

Att demokratiminister Amanda Lind, utöver den uppenbart skeva uppfattningen om ansvaret för näthatet, även tycks tro att Sverigedemokraternas starka och tydliga ställningstagande för yttrandefriheten är något nytt, imponerar inte. Yttrandefriheten, på nätet såväl som på gator och torg, har legat oss varmt om hjärtat sedan partiets barndom. Kanske för att vi själva så ofta har förvägrats den. 

Vi har aldrig varit fria att yttra oss i samma utsträckning som till exempel Miljöpartiet. Inte ens i dag, 2021. Våra torgmöten och manifestationer har otaliga gånger attackerats med grovt våld och stenkastning, våra företrädare har fått hembesök i syfte att tysta oss fler gånger än jag kan räkna och vår hemsida har till och med stängts ner av regeringen. Detta skulle ministern känna till om hon bemödat sig med att göra sin läxa.

Låt oss tillsammans hjälpas åt att bekämpa hat och hot, på nätet och i verkligheten. Jag själv är genuint intresserad av att göra ännu mer. Första steget mot ett sundare samtal är dock att sluta låtsas som att mitt parti är ansvariga för vidrigheter från anonyma troll och i stället börja ta ansvar för den retorik som utmålar sverigedemokrater och andra politiska motståndare som omänskliga styggelser med tveksamt människovärde.

Av Jimmie Åkesson (SD), Partiledare

Läs hela debatten på Expressen…

Amanda Lind och Jimmie Åkesson skulle debattera tonen på nätet på SVT Aktuellt i kväll men Amanda ställde in med kort varsel.

-Pettersson menar att Amanda Lind och de andra debattörerna mycket väl vet att det som pågår är inte en diskussion om hat och hot på nätet, det är en kampanj mot Sverigedemokraterna och för att dölja regeringens usla politik av coronapandemin, arbetslösheten, skolan, åldringsvården, invandringen, brottsligheten, skolan, osv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Demokratiminister Amanda Lind kastar sten i sitt gröna växthus

 1. Det Amanda Lind gör kallas för kulturell appropriering. Det är, enligt Wikipedia, när en person som tillhör ”en majoritetskultur” anammar särdrag från ”en minoritetskultur”. Det är fullständigt skitsnack då det endast går en väg, när vita anammar något som anses tillhöra någon annan kultur. Som Pettersson visat här otaliga gånger utgör vita faktiskt en minoritet i världen.

  Nu är det, gudskelov, ovanligt att vita lägger sig till med manér från andra, mindre utvecklade kulturer. Åt andra hållet går det tretton på dussinet. Det är både dråpligt och inte så vackert när främst kvinnor försöker uppnå samma skönhet som nordiska kvinnor. Att se ett blont hårsvall på en pigmentstinn är sällan eller aldrig vackert men denna uppenbara kulturella appropriering blir aldrig bannad. Man kan tycka att en eller annan estet borde reagera.

  När vi ändå är inne på hår är det långt ifrån alla grupper som har hårstrån som är perfekt runda och som därför saknar förutsättningar till ett riktigt vackert hårsvall. Det finns många mer eller lyckade metoder att räta ut ett krokigt hår och nöden är som sagt uppfinningarnas moder och råkar man få slut på uträtande produkter tar man utav vad man haver vilket följande visar: https://globalnews.ca/news/7634615/gorilla-glue-girl-hair-surgery/ Den som kan hålla sig ifrån att hånskratta eller småle förtjänar en prick i himlen.

 2. De Gröna extremisterna tycks tro de har ensamrätt,till hot o trakasserier !
  Tillsätter partiet en ministerpost med en sådan som tydligt utmärker sin hemort,(med ett tomt fågelbo längst upp) får de räkna med kritik i olika former. ´
  Näste års valrörelse har inletts…..

 3. Bra skrivet och bra tonläge av Jimmie… tänk att det alltid ska behöva vara en bättre nivå på kommentarer från SD än MP,V,S

  Sen finns idioter på alla sidor, inte alltid nödvändigtvis ”hatsvansar” utan det kan lika gärna vara troll eller personer som infiltrerar för att få motståndarna att se dåliga ut (se bara på Capitolium i USA)

  Det enda som kan stoppa detta tonläge är att våra högsta företrädare själva slutar att använda sig av hatretorik. Resultatet blir annars att man ger legitimitet till sina följare att göra just detta…

 4. Jag är något fruktansvärt trött på höger o vänster. En maktgalen socialdemokrat kan aldrig skapa hat o hot eller en MP mupp. Det är politik och inte höger o vänster galen vansinnig politik. Allt är vänster i Sverige moderaterna är mera vänster än demokraterna i USA. Handlar bara om makt galen makt som utgår från dom rikaste och mer till dom rikaste. Demokrati existerar inte i Sverige. Enbart en globalist diktatur som har den så kallade politiker eliten i Sverige som nyttiga idioter. Vi kan vända på det här i morgon. Men vi är för lata o bekväma för det. Åkesson kommer inte att göra det han kan inte. Skulle SD få 51% själva i valet. Så kommer bara globalisterna och spekulerar lite så är Sveriges ekonomi sänkt. Det här gick inte säger Lars Ingves sen är det omval och alla har rättat in sig i ledet och håller käften i sina överbelånade villor. Det enda som kan vända Sverige är att alla svenskar går ut på gatan och ställer krav på sjuklövern. Då kan Sverige vändas men det kommer att göra ont. Så någon annan får väl göra det då. ELLER.
  Det här jag skrev är varken hat eller hot eller hetsa utan sanningen.

Kommentera