Två unga män åtalas för mordförsök


VÅLDSVÅGEN. Nu väcks åtalet mot de två tonåringar som är misstänkta för mordförsöket vid Frufällan, Borås.

Fredagen den 9 oktober blev en 16-årig pojke skjuten i bröstet i Frufällan strax norr om Borås. Den skjutne skadades svårt och flydde ner i vattnet där de misstänkta sköt efter honom ytterligaren en gång. Han tog sig, delvis genom vattnet, till ett hus där han fick hjälp. Händelsen inträffade mitt på dagen, vid 12.30-tiden och flera vittnen som befann sig i motionsområdet har därför kunnat höras i polisutredningen.

Vi har delvis genom vittnesuppgifter från platsen och närområdet fått en bra bild över händelseförloppet, säger Stina Frenning, förundersökningsledare i polisområde Älvsborg.

Totalt har ett 50-tal förhör hållits under utredningen. De tekniska bevisen består bland annat av dna, övervakningsfilm, analys av mobiltelefoners positionering och spår på hylsor. Det vapen som användes vid skjutningen, har ännu inte återfunnits av polisen. Enligt bekräftade uppgifter är det ett hemmabyggt vapen.

Vi har sökt i terrängen med personal och metalldetektorer samt med vapenhundar. Vi har även sökt i vattnet med dykare, men inte lyckats hitta vapnet, säger Stina Frenning.

Under polisarbetet med den här utredningen, uppdagades fler brott, vilket gör att det väcks åtal mot sammanlagt nio misstänkta personer. De brottsrubriceringar som är aktuella är försök till mord, rån, grovt vapenbrott, grov misshandel, främjande av flykt och ringa narkotika brott.

Polisen

-Pettersson säger att de båda misstänkta är svenska medborgare med bakgrund i Mellanöstern…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Två unga män åtalas för mordförsök

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: