Skåningar lät som apor


RASISM. Under söndagskvällen meddelade Östersunds FK att deras buss blivit utsatt för stenkastning efter matchen i svenska cupen mot Landskrona, se nedan. Nu talar det mesta för att det var ett ”tråkigt missförstånd”, enligt polisen.

Supporterpolisen Mats Lilja säger till Fotbollskanalen att ÖFK uppfattade att något kastades från en bro, och att han själv körde på den aktuella vägen efter matchen och då såg ”en sträng med is och snö” som låg över vägen.

Under måndagen var han tillbaka vid vägen och kunde då inte notera några stenar. Matchen avbröts sedan en ÖFK-spelare uppfattat apljud från publik utanför arenan, men enligt Lilja var det också troligen ett missförstånd. – Jag tolkar detta som att det är någon form av språkförbistring. Han tar den grova skånskan på något felaktigt sätt helt enkel, säger Lilja.

-Pettersson säger att det är inte lätt att leva i Skåne, nu låter publiken till och med som djuren från Afrika…

TIDIGARE. Östersunds spelarbuss attackerad med stenar utanför hotellet

RASISM. Efter matchen om Svenska cupen i fotboll mellan Östersund och Landskrona, som tillfälligt avbröts efter att en ÖFK-spelare uppfattat apljud från publik utanför arenan, kastades flera föremål mot lagets buss, skriver klubben på sin hemsida.

Vd Michael Schahine säger att det bland annat handlar om stenar som kastats. Både ledare och spelare uppges vara välbehållna och laget ska spendera natten på ett hotell med förstärkt säkerhet.

Landskronas tränare Billy Magnusson är en av flera som reagerat starkt på händelserna som ledde till att matchen bröts. – Det hör inte hemma på en fotbollsarena, säger Magnusson.

Östersund vann med 3-0 mot Landskrona BOIS

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Skåningar lät som apor

 • Örjan

  Är det någon som tror på polisens förklaring? Dom är helt enkelt inte intresserad att utreda vad som hänt, Förmodligen vågar dom inte, att Ssewankambo skulle förväxla skånska med ett apljud finns ju inte.

  Gilla

 • G Nordström

  När jag ser bilderna så förstår jag hur de har lärt att ta för sig när de kommer hit.
  Undrar var de personer som kommer från länder som inte har apor har kunnat lära sig alla tricks.

  Gilla

 • Kungen

  Man kanske hör det man vill höra…….

  Gilla

 • grebom5

  Varför har alla så gott som av de senare generationerna blivit så lättkränkta?
  Har de alla så dålig självkänsla att något som åter som en apa stör dem, och är de säkra på att de är just en apa och är de alla experter på ljud?

  Just nu har också en domstolsförhandling startat eftersom någon fått för sig att en framgångsrik man planerat att skjuta en varg. Utredningsarbete i tre år och en planerad rättegång på 6 dagar, bara för en kvinna anmälde sin man för att ha varit behjälplig i en eventuell planering.
  Inte konstigt att vi inte får något för våra pengar eftersom det mesta går åt till att jaga inbillade oförätter.

  Gilla

 • Thomas

  Ja, skriker man BoIS, BoIS, BoIS, BoIS …

  Problemet är väl en lättkränkt n….

  Som Svensk i Norge får man höra vitsar varje …
  (Nej, idag har ingen sagt ngt, folk är trötta måndagar

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock tror att Östersunds niggrar missförstått vår skånska dialekt !
  När jag tänker efter,liknar ju Landskroniternas ljud lite om parningsropen bland Rhesusaporna, i djungeln….
  Nu vet jag inte om det är låglandsniggrar,eller av arten Huttsi/Tuttsi man importerat,för att jaga en fotboll uppe i Norrland ! I mitt ghetto är det majoritet av Hottentotter….

  Gilla

 • Tisdag

  Märkligt, jag hör apljud nästan överallt, på affären, till affären, utanför hotellet, på bussen, på tåget, i parken, på skolan och nu när jag tänker efter så SER jag banne mig också apliknande figurer på alla dessa platser och när jag tänker efter ännu mer så beter dom sig som apor också, fast ännu sämre! En apa bränner inga skolor och bilar, apor våldtar inga barn, apor handlar heller inte med kokain, stöldgods eller stjäl märkeskläder och telefoner!
  Och det är ytterst sällsynt att apor mördar sina systrar och mödrar och kallar det för heder!
  Men som sagt, dom ser ut som apor, och jag ber nu alla riktiga och äkta apor om dom blivit förolämpade av min liknelse!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: