Vaccin skyddar även mot smitta

PANDEMI. Pfizer-Biontechs covidvaccin stoppar inte bara sjukdomssymtom. Vaccinet verkar också skydda mottagaren från att bli smittad, enligt nya siffror från Israel som Bloomberg rapporterar om.

Preliminära siffror från det israeliska hälsodepartementet visade på 89,4 procents effektivitet när det gäller skydd mot bekräftad covidsmitta. Bloomberg påpekar dock att studien ännu inte är granskad och publicerad.

Nyhetsbyrån konstaterar att siffrorna är ytterligare ett positivt tecken från Israel, som är det land som kommit längst i vaccineringen. Att vaccinen stoppar smittfall är en nyckel om samhällen ska kunna öppna upp igen.

Tidigare har det sagts att vaccinet stoppar 99 procent av dödsfallen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Vaccin skyddar även mot smitta

 1. Petterssons referens är till en Bloomberg artikel om mRNA vaccinations resultat. Astra Zenecas vaccin är ett så kallat vektor vaccin, det är två mycket olika typer. Läs på innan ni text klottrar.

 2. Mycket glädjande att sakkunniga läser och kommenterar på.Petterssons blogg. Om det är för att uppmuntra att bli vaccinerad eller att avskräcka kan jag inte bedömma. Frågar därför; kommer GN låta vaccinera sig och då vilket vaccin?
  I övrigt måste jag sluta diska, tvätta och inte heller tillåta hustrun för att undvika en förtida död.

 3. AstraZeneca Innehållsdeklaration
  Schimpans-adenovirus som kodar för SARS-CoV-2 spike-glykoproteinet ChAdOx1-S* minst 2,5 × 108 infektiösa enheter
  *Framställt i genetiskt modifierade humana embryonala njurceller (HEK 293-celler) och genom rekombinant DNA-teknologi.
  Denna produkt innehåller genetiskt modifierade organismer (GMO).
  Övriga innehållsämnen är
   L-histidin,
   L-histidinhydrokloridmonohydrat,
   magnesiumkloridhexahydrat,
   Polysorbat 80 (E 433), sackaros,
   dinatriumedetat (dihydrat),
   vatten för injektionsvätskor

  Moderna Innehållsdeklaration
   Flerdos injektionsflaska som innehåller 10 doser om 0,5 ml.
   En dos (0,5 ml) innehåller 100 mikrogram budbärar-RNA (mRNA) (inkapslat i lipidnanopartiklar).
   Enkelsträngat budbärar-RNA (mRNA) med 5’-cap-struktur som framställts med hjälp av en cellfri in vitro-transkription från motsvarande DNA-templat, som kodar för SARS-CoV-2-virusets spike-protein (S).
  Övriga innehållsämnen är
   lipid SM 102,
   kolesterol,
   1,2 distearoyl sn glycero 3 fosfokolin (DSPC),
   1,2 dimyristoyl rac glycero 3 metoxipolyetylenglykol 2000 (PEG2000 DMG), CAS 160743-62-4
   trometamol, https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/2-Amino-2-methyl-1_3-propanediol#section=Acute-Effects&fullscreen=true
   trometamolhydroklorid,
   ättiksyra,
   natriumacetat-trihydrat, (CAS 6131-90-4) (surhetsreglerande)
   sackaros
   vatten för injektionsvätskor.

  Sputnik V
  Läkemedlet är en rekombinant human adenoviruspartikel, som innehåller ett coronavirushöljeprotein – protein S (spikprotein som i mRNA-vaccinerna). Det finns inga coronavirus komponenter i vaccinet. Dessutom innefattar beredningen
   två typer av salt,
   etanol 95%,
   sackaros,
   polysorbat,
   vatten,
   magnesiumkloridhexahydrat,
   ”Tris”. Trietanolamin, CAS 6H15NO3, ofta förkortat TEA, är en viskös organisk förening som är både en tertiär amin och en triol. En triol är en molekyl med tre alkoholgrupper. Trietanolamin är en stark bas. Trietanolamin kan också förkortas TEOA, vilket kan bidra till att skilja den från trietylamin. Den är en hygroskopisk, färglös förening, även om den i vissa fall har gulaktig färg på grund av föroreningar och med fiskliknande lukt.
  Användning: Trietanolamin används i första hand som emulgeringsmedel och tensid. Den är en vanlig ingrediens i material som används för såväl industri- som konsumentprodukter. Trietanolamin neutraliserar fettsyror, justerar och buffrar pH och solubiliserar oljor och andra ingredienser, som inte är helt lösliga i vatten. Några vanliga produkter i vilka trietanolamin påträffas är tvättmedel, flytande diskmedel, vanliga rengöringsmedel, handrengöringsmedel, polish, metallbearbetningsvätskor, färger, rakkräm och tryckfärger.

 4. ????????? Vaccin skyddar även mot smitta. Är det inte det som är det primära syftet med vaccinering ?????

  • The early results on lab-confirmed infections are important because they show the vaccine may also ”prevent asymptomatic carriers from spreading the virus that causes Covid-19”

   = Förhindrar risken att symptomfria Covid-19 bärare sprider smittan

 5. Om vaccinet skyddar mot PK ism ska jag ta det, även
  om risken är liten att jag drabbas av den åkomman.

Kommentera