Nationella elberedskapspengar skulle i hemlighet lösa Stockholms elbrist


INRIKES. Sverigedemokraterna lyfte frågan i riksdagen för en månad sedan, och då var energiminister AndersYgemans svar att dessa pengar inte använts på det sätt som beskrivs i Dagens Nyheters artikel. Det vore märkligt om ett statsråd skulle fara med osanning på direkt fråga från riksdagsledamot.

Svenska kraftnät och energiminister Anders Ygeman (S) har i hemlighet tilldelat miljardbelopp av nationella elberedskapspengar för att lösa elproblemen i Stockholm. Pengarna ska gå till ett privat företag. Lösningen är upp mot fyra gånger dyrare än alternativen och har lett till ett internt uppror på Svenska kraftnät.

-Pettersson undrar varför behövs det miljarder av beredskapspengar när det inte är någon elbrist enligt Anders Ygeman (S)?

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Nationella elberedskapspengar skulle i hemlighet lösa Stockholms elbrist

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: