Jimmie Åkessons ordval sågas: ”Ovärdigt en partiledare”

INVANDRING. SD:s partiledare Jimmie Åkesson har blivit föremål för kritik efter att han på Twitter krävt stopp för ”all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning”, rapporterar Aftonbladet.

Just formuleringen ”kulturell belastning” har fått flera politiker att reagera.

 • Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni skriver i ett inlägg på Facebook att ”hätska utfall mot invandrare på Twitter är ovärdigt en partiledare för ett riksdagsparti”.
 • Även Annika Strandhäll (S) är kritisk: ”Hur har vi kunnat tillåta det offentliga samtalet att spåra ur på detta sätt”, skriver hon på Twitter.
 • Annie Lööf drar också på: ”Människor på flykt som ”kulturell belastning”. Vi minns också den Sverigdemokratiska diskussionen om vem som är svensk”

-Pettersson undrar vad det är damerna inte förstår? Åkesson har inga problem med invandring från länder med kultur liknande vår men vill inte ha hit muslimer med en medeltida syn på kvinnor, islams syn på demokrati, tvinga barn att bära slöja, osv.

Nyamko, Annika och Annie tål inte att man påpekar det uppenbara, att deras samhällsomstörtande invandringspolitik slagit sönder Sverige, och att det därför behövs tuffa åtgärder för att städa upp efter deras härjande.

De som kritiserar Åkesson för ordvalet ”kulturell belastning” kan titta på bilderna nedan, och de är ändå en lindrig from…

Det är skillnad på folk och folk, det är sällan problem med folk från, Norge, Finland, Thailand, Japan eller Indien. Det visste Aftonbladet också en gång i tiden och det är bara invandringen som belastar det svenska samhället, gapande politiker bidrar också till belastningen.

Detta är bara en bild, det finns många…

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Strand i södra Storbritannien 2016.
Strand i södra Europa 1970
Självklart bär de muslimska damerna tält frivilligt och detta uppmuntras i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “Jimmie Åkessons ordval sågas: ”Ovärdigt en partiledare”

 1. ”Bästa tjejgänget” börjar visst bli riktigt oroliga nu. För väljer man skitkastning mot oppositionen istället för fokus på sakpolitik, så har man redan dumförklarat sig själv.

 2. Vad Jimmie skriver är inte bara rätt, det är absolut nödvändigt om vi skall få ordningen tillbaka i vårt land.

 3. Du skriver, ” Tack för att religionen är skild från staten.”…..

  Tänk om det varit så ändå, men det är det inte.
  Kyrkan och olika samfund m.fl. får av staten årligen miljontals kronor av skattemedel för att ha en chans att finnas till. Pengar som i vissa fall kan ses som mutor för andra tjänster m.m.

  Finns en del konstigheter som borde uppdagas, minns en artikel i AB

  Länk: https://www.expressen.se/debatt/hog-tid-att-staten-slutar-sponsra-kyrkan/

  Här är en del, säkert inte allt då det finns andra instanser som inte faller under detta, som strör pengar om kring sig.

  https://www.myndighetensst.se/bidrag/bidragsberattigade-trossamfund.html
  År 2018 uppgick stödet till drygt 83 miljoner kronor. Myndigheten fördelar inte stöd till Svenska kyrkan.

  …. så skild är staten från religionen.

 4. När galna rödskrikan, Strandhällskan, Lill-Mogge och kronvraket från Dalarna skriker fascist, rasist, nazist och gris då vet man att Åkesson har helt rätt och så häller man upp en rökig årgångswhisky och tänker på vad stolt man är.

 5. Jaha, så blev även ordet kultur rasistiskt… vilken hudfärg har den? som vanligt ett djävla tjafs om rasism… det är inte rasism att motverka islamism, det är bara sunt förnuft, för att citera en kvinna som vet vad hon pratar om då hon själv vuxit upp inom den ideologin.

 6. Åter ännu ett grovt påhopp,på Jimmie o SD.
  Vänstern har tidigt startat sin valkampanj inför 2022. Sensationsblaskorna Aftonslasken o X-pressen har dagligen några nya hopfantiserade sagor,åt sina lösnummerköpare.
  I kväll har X-pressen med hjälp av EXPO funnit ut,att en SD-vald kommunpolitiker,läst en bok av Jürgen Graaf,med titeln ”Förintelsen skärskådad” ! Allt för att avsiktligt skada SD.
  M.a.o sker nu kontroll av vad folk läser för typ av böcker….
  Åter upprepas hela ”korrekta” berättelsen om judarna,och deras död under 2:a VK !! Den enda de glömt bort är Annie Franks saga.
  Men den kommer kanske imorgon ?
  Undrar om deras idol S Lövén eller annan Socialist,någonsin läst en bok ?

  • Det är nästan så man tror att det är tankepolisen från 1984, som flyger omkring i helkopter och tittar in genom folks fönster.

 7. Sabuni, juni 2019 : ”Visionen om det mångkulturella samhället måste begravas”. ”Mångkultur är inget att sträva efter”.
  Strandhäll : Uttalade sig om att avskaffa fria och demokratiska val i Sverige. Ansåg att alla bekymmer i landet bara berodde på våra allt för gamla åldringar.
  Lööf : Ville importera 30-40 miljoner ”berikare”, som påstods tala svenska redan när dom passerade gränsen. Lovade att käka upp sin högra sko om hon skulle bli ett femte hjul under Stefan Löfvén. Påstod också att ”en röst på centern var en garanti för alliansens fortlevnad”.

  Bara några få exempel på rent groteska uttalanden från denna hysteriska flock av vilsna fruntimmer. Förnuftiga analyser finns det inte ett spår av.
  Skämmas – borde väl ändå vara ett minimum av anständighet.

  Faktum är att alla dessa och fler därtill, indirekt är skyldiga till massmorden av våra åldringar, genom sin medverkan i den svenska klåpar-regimen. Men det ingick ju i planen för folkutbytet. Påhoppen på SD, har ju framkommit att det är såzzarnas ynkliga taktik ända fram till valet. Ängsliga är vad de är.

 8. När börja allt? Jag menar att man inte vill höra något minsta negativt om att vi inte får in nyanlända i arbete och får getton som t . om räädn. tjänst inte kan åka in till utan polis eskort.
  Jo det börja med debatten där Bengt Westerberg reste sig från soffan och gick ut när Wachtmeister och Bert kom in i studion, det var där exakt det börja med att inte lyssna på andra och polariseringen vi har idag började.
  Nu är vi där vi är och ”båda sidor” lyssnar inte på varann och ena sidan kallas rasister och nazister så fort något sägs. TRAGISKT!!!!

 9. Någon kommentar är överflödig här.
  Jag har istället frågat om SVT kan granska vår statsminister och hans uttalanden istället.
  Som ni vet har han sagt en massa konstigheter. Vatten och avlopp till stora delar av Afrika, Europas lägsta arbetslöshet, få flyktingarna lönsamma för samhället, knäcka gängkriminaliteten, osv.
  Tyvärr kommer dom lögnerna att passera utan åtgärd i propagandakanalerna.

  • Skulle SVT granska alla Löfvens uttalande och konstigheter blir det så mycket arbete så de fick öppna en ny kanal.

 10. Kackerlacka, Grisar, Nazister mm.
  Har de glömt redan vad de kallar SD s medlemmar och Jimmie Åkesson?

  PS. När jag tänker på alla som hatar SD kom jag att tänka på Göran Greider som kämpar med cancer. Men Aschberg? Har han covid? Någon som vet mera….

 11. ”You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.” (Winston Churchill)

 12. I brist på politik så skriker vänstern lögner om andra.
  Bara det faktum att debatten drivs på gammalt kommunistiskt manér är oroande. Polarisering är något vänstern skapat genom historien och de har alltid förlorat.

 13. Fattar inte kritiken. Jimmie säger bara samma som det står i FN:s Flykting-konvension. Att flyktingar ska anpassa sig, inte integrera sig. Är FN:s Flyktingkonvention också ovärdig?

 14. Vad annat kunde man förvänta sig från dessa fyra damer (Ådal inräknad).
  Jimmie skall ha en stor eloge som ännu en gång vågar säga sanningen.
  Jag tycker det är märkligt att dessa damer som ändå uppskattar sig själva så mycket och tror att de är kloka och betydelsefulla, inte förstått att ALLA problem vi nu har i vårt land beror på den ohämmade invandringen.
  Utan 600.000, förmodligen ännu fler bidragstagare som skall leva på oss skattebetalare hade Sverige idag varit ett mycket bättre land att leva i !
  Då kunde vi bl.a. tagit hand om de 1000-tals svenska uteliggare och hjälpt dessa till en dräglig tillvaro, vi kunde haft en god äldrevård, fungerande sjukvård och en skola värd namnet.
  Jag säger än en gång att det är tragiskt att damerna inte har fattat detta !
  Man hoppas verkligen att väljarna vid nästa val har vaknat och förstått sambandet och ser till att dessa damer inte får något att säga till om.

  • Att de inte fattar har ju bland annat och göra med att de har mycket höga löner och förmåner, vida överstigande fantasin, som om de vore adel på medeltiden. De har även graddfil er in i sjukvården. Så inte är det så konstigt när beslutsfattarna på långa vägar inte lever på samma planet som dem de styr över.
   Våra s.k. folkvalda politiker är inget annat än giriga översittare, skurkar som borde fängslas och dömas till mycket stränga straff för sina brott mot mänskligheten.

 15. Den sortens kritik från den sortens människor, skall Jimmie Åkesson tolka som något mycket positivt!
  Och jag håller med honom till 100% men stoppet skulle ha införts för 50 år sedan!

 16. De är fega. Den feministiska flockledaren bestämmer när de ska morra. De tänder på ord från Jimmie och färger som vitt.

 17. Kritik i Aftonlögnen av Strandhell och Annie Lööf kan nog inte
  räknas som massiv kritik, det är kritik från två fåntrattar

 18. ”-Pettersson undrar vad det är damerna inte förstår?”  Ja, när man brister i både tankeförmåga och omdöme, – då kan inte man förstå eller så är man medvetet blind för verkligheten.

  ”Det råder en otrolig variation kvalitetsmässigt mellan olika kulturer i världen, och den som inte ser det måste vara blind”. skriver journalisten, filmaren och författaren Bengt G Nilsson, citat:

  ”Tack gode gud att jag är svensk! Det är den tanke som alltid slår mig när jag kommer hem från en reportageresa till Afrika eller Mellanöstern, fortfarande fylld av känslor och intryck från möten med människor som inte är lika lyckligt lottade som jag.

  Tack gode gud att jag är medborgare i en rättsstat. Att jag inte kan bli godtyckligt frihetsberövad, att min egendom inte plötsligt beslagtas av en girig politruk, att jag kan uttrycka mig fritt utan repressalier, att jag kan delta i val som avgör vilka som skall styra mitt land. Att jag inte behöver muta makthavare för att få rätt i en tvist, att banksystemen fungerar som de skall.

  Tack för att jag får kyssa min hustru offentligt utan att folk som ser oss gapar och skriker. Tack för att min dotter är lika mycket värd som mina söner och att hon kan göra egna fria val i livet. Tack för att religionen är skild från staten.

  Tack alla ni som under århundraden byggde detta samhälle som i jämförelse med flertalet länder i världen är överlägset på de flesta punkter. Min tacksamhet känner inga gränser. Och min förundran över att inte fler begriper detta är likaledes gränslös.”

  Läs hela Bengt G Nilssons artikel på Tankesmedjan Timbro:
  https://timbro.se/smedjan/den-blinda-kulturrelativismen/

  • Dessa som gapar och skriker har sällan varit någon annanstans än på någon turistort när de varit i något annat land.
   Dessa personer har företräde i talan.

 19. Någon sa alldeles nyss att DET ÄR DAGS ATT DRA DET RÖDA SNÖRET och MAN SKA KALLA EN SPADE FÖR EN SPADE, men när Jimmy Å. gör det är det naturligtvis fel.
  Nej Sabuni, det är inte ovärdigt att säga sanningen.
  Ja, Strandhäll hur har vi kunnat låta det offentliga samtalet spåra ur så. Du kan ju gå till dej själv, läs dina hätska kommentarer.
  Anni L., trodde du var så pass påläst, att du var medveten om att samer inte vill vara svenska, de är samer och har sameting.

 20. Så länge dom vänstervridna protesterar vet man att det är rätt. Dom har väldigt svårt för sanningen. HEJA JIMMY OCH SD 👍👍👍👍

 21. Dessa människor är inte på flykt. De har säkert passerat 10 länder där det varit säkert innan de anlänt. De slutade fly när de lämnade krigsområdet (eller vad de nu ska föreställa fly ifrån). Sverige är endast desination försörjning.

 22. Varför klär sig inte Sabuni, Strandhällskan och Annie från
  pedofilpartiet i dessa tvåmanstält?? Man bör ju leva som man lär?

 23. Tänk att sanninges ord svider så. Det finns inget som säger att sverige kommer att få rätsida på integrationen om nuvarande politik får fortsätta. Det måste göras något drastiskt. Inte nog med att regering och media sprider den stora lögnen att invndringen har minskat till små volymer som bara består av ”asyl” och ”kvot” invandrare och motsvarar 5-8 % av vad som kommit tidigare.
  Ändå läser man uppgifter att 40.000 fick beviljade uppehållstillstånd + de 48.000 för div. studie/arbets och övriga vilket gör att man år 2020 delade ur 88.000 uppehållstillstånd. Av de senare kan man anta att en hel del stannar kvar och blir permanent boende.

  Källa : https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Beviljade-uppehallstillstand-oversikter.html

  Att då som ansvartagande politiker påpeka och vill debattera för att förändra brister i samhällssystemen, får påklistrat sig att det ”är ovärdigt en partiledare” visar tydligt var hycklarna har sin marknad, Regeringskansliet borde ha en vaktmästare med en pekpinne som svingas vid dylika påhopp som sker utan eftertanke.

 24. Ja sanningen har alltid varit illa hörd !!
  Jimmie borde oftare framhålla dessa fakta för den sovande delen,av folket. Gärna översatt till de 150 olika språk,som lär talas i Abzurdistan.
  De gamla Vikingarna vänder sig i sina gravar !

 25. Ja, de som kontrollerar Sverige idag, d.v.s. Sveriges journalistkår, flickor, skollärare och vänster, är föraktar etniska svenskar (speciellt etniskt svenska män), och svensk kultur. Att etniska svenskar accepterar detta val efter val visar att dagens etniska svenskar saknar överlevnadsförmåga och kanske är det naturens gång att andra grupper tar över.

 26. Håller med Åkesson till 100%, det borde satts stopp för 20 år sedan, ändå fortsätter den vansinniga massinvandringen. Låt eliten inom politik, media och kändisar med dess goda, korrupta och självälskande hycklare skrika i högan sky tills de blir hesa.

 27. Så länge strandhäll och rödskrikan är upprörda över vad som sägs så vet man att man har rätt.
  Skulle även vara kul om slasken kunde uppdatera brottslistan nu 20år senare. Vi har ju trots allt blivit berikade med ett antal helt odugliga sk folkslag som är ännu sämre. Men det är väl även det”rasistiskt”.
  Påpeka det uppenbara kan bara bli kritiserat i ett enda land, tada Sverige!

 28. Bra Jimmy det räcker nu vi behöver inga fler sosialbidragstagare som i dag är ca 600 000 nu måste regeringen hjälpa dom pensionärer som måste leta burkar för sitt uppehälle samt alla hemlösa Svenskar ca 30 000……

Kommentera