Ilska efter snökaos i Grekland


VÄDER. Grekiska myndigheter och invånare håller på att kämpa sig tillbaka till normala förhållanden efter ett sällsynt snöoväder som paralyserat delar av landet och skördat tre dödsoffer. Kallfronten svepte in i helgen och har de senaste dagarna fört med sig temperaturer på ner till 20 minus i norra Grekland och de största snömängderna på över ett decennium.

Totalt har runt en kvarts miljon hushåll drabbats av strömavbrott, många saknar fortfarande el och vatten. Uppmärksamheten är nu riktad mot Kreta där snön fortsätter falla och nya strömavbrott uppstått. En sökinsats har inletts efter tre herdar som rapporterats försvunna efter att de gett sig ut för att se till sina djur.

Kring Aten har under onsdagen en viktig motorvägsled kunnat öppnas igen, efter att ha varit avstängd i närmare en och en halv dag. I huvudstaden fortsätter samtidigt arbetet med att återställa kollektivtrafiken som fortfarande påverkas av nedfallna träd och igensnöade gator.

Vidare hoppas man under onsdagen kunna återuppta vaccineringen i huvudstadsregionen Attika, som fick sättas på paus under tisdagen.

Fyra dagar efter snöfallet saknar flera tusen hushåll fortfarande ström – och ilskan mot myndigheterna växer.
”Vem bär ansvaret, jag kräver el och vatten”, skriker en man i ansiktet på en brandman i det drabbade området utanför huvudstaden Aten, enligt Sveriges Radio.

Aten, Greklands huvudstad, är en av de vackraste städerna i världen påstås det, Pettersson har inte varit där men staden blir nog inte fulare i snö som sällsynt täcker Aten….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Ilska efter snökaos i Grekland

 • Mika

  Texas och nu Grekland drabbade av elstörningar, någon gemensam nämnare?

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Det verkar som ”grebom5” har gett dom svaren innan, Greta och MP är nog dom gemensamma nämnarna

   Gilla

 • grebom5

  Enligt MP och Gretas brigad är det för varmt runt om i världen och nu ser de resultatet av sin möda, eller är det endast väderomslag?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: