16-årig ung svensk man har erkänt mordbrand i Anneberg, Nässjö


VÅLDSVÅGEN. Den 16-årige pojke som misstänks för mord och grov mordbrand i Nässjö kommun medger att det var han som startade branden. En person hittades död efter branden i början av februari. Pojken har släppts ur häktet och har tagits om hand av socialtjänsten.

Tidigare har två andra tonåringar varit anhållna för mord och mordbrand. De misstänks nu endast för ofredande.

TIDIGARE 2021-02-05 En svensk ung man häktad misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg, Nässjö

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har begärt en 16-åring häktad vid Eksjötingsrätt, målnummer B 239-21 misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg den 1 februari. Häktningsförhandling kommer äga rum i dag fredag den 5 februari.

– Jag begär honom häktad för att han inte ska kunna påverka utredningen, säger kammaråklagare Heléne Thomasson som är förundersökningsledare.

De två andra ungdomarna som varit anhållna är släppta på fri fot, men fortfarande misstänkta i utredningen, en fjärde misstänkt är under 15 år.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 239-21.

-Pettersson säger att den huvudmisstänkte har ett typiskt svenskt namn och är skriven i Örebro. På hans sociala medier är det mycket polisjakter och poliser som han kallar ”Aina”. ”Inga grisar på vara gator”, jag knullar Ainas mamma, skanderas och det står om Vivalla i Örebro och så vidare. Svensk namn men uppträdande och språk som är typiskt för icke skidåkare….

TIDIGARE 2021-02-03. Ungdomar eldade upp hus och äldre kvinna

VÅLDSVÅGEN. Tre ungdomar är sedan tisdagskvällen anhållna misstänka för mord och grov mordbrand i en bostad i Anneberg i Nässjö kommun den 1 februari. Kvinnan hade tidigare samma dag ringt polisen efter att rutor på byggnaden krossats av personer som ville ”jävlats” med henne, rapporterar Aftonbladet. Polisen besökte kvinnan vid den tidpunkten och upprättade en anmälan.

Ett gäng på fyra personer misstänks ligga bakom dådet men då en av de inblandade är under 15 år kommer han att slippa straff och är inte anhållen, enligt polisen. De andra tre är under 18 år, en är en flicka på 17 år.

– En kropp påträffades i bostaden efter branden. Identiteten på den avlidna är inte fastställd, men i nuläget tyder det på att det är den kvinna som bodde där. Utredningen fortsätter under dagen med att de misstänkta ska höras i närvaro av offentlig försvarare. Även vittnen kommer att förhöras. Identifieringen av kroppen pågår och en teknisk utredning kring branden genomförs också, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, som är förundersökningsledare.

Pressmeddelande

-Pettersson undrar varför inte detta är förstanyhet på varenda redaktion i hela landet?

Ungdomar eldade upp pensionär i världens tryggaste land. Nu är inget bevisat ännu men risken att huset tog eld av andra orsaker och kvinnan blev innebränt samtidigt som ungdomarna härjade är inte stor.

Om Nässjö på bloggen…

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “16-årig ung svensk man har erkänt mordbrand i Anneberg, Nässjö

 • ruben

  Blir det för många minderåriga svenska mördare och mordbrännare vore det nog säkrast att utvisa dem på lämpligt antal år. Det är ingen vanlig Svensk tradition. De kan tvingas utföra biståndsarbete i fjärran biståndsländer för fängelselöner. Det kan bli en viss förtjänst för om de skickas iväg så minskar förstås antal mord och bränder i Sverige.

  Gilla

 • Kungen

  Varför poängteras det att han är svensk ???
  Då är han nog inte det även om han har svenskt namn

  Gilla

  • Pettersson

   Det är jag som påstår att han är svensk. Du brukar aldrig protestera när jag säger att brottslingarna är afghaner, somalier, syrier eller något annat exotiskt och det gör jag betydligt oftare eftersom verkligheten är som den är.

   Vill du att jag ska ljuga eller dölja när svenskar begår brott?

   Gilla

 • G Nordström

  Vanligaste svenska namnet idag Mohammad, Ali, Arhmed,

  Gilla

  • Pettersson

   Ljuger du eller försöker du vara rolig?

   Vanligaste förnamnen på män i Sverige

   1. Lars 85 511
   2. Mikael 79 722
   3. Anders 77 374
   4. Johan 74 815
   5. Erik 66 555
   6. Per 65 532
   7. Karl 62 757
   8. Peter 62 363
   9. Thomas 60 788
   10. Jan 59 365

   Gilla

  • Maja 2

   Nr 37 läste jag här för litet sedan.

   Gilla

 • Maya

  Om pojken är Svensk så har han hamnat i synnerligen dåligt sällskap.Gjorde han det här för att imponera på övriga i flocken ? Fick han inte vara med dom ”tuffa”grabbarna annars ? Hur som helst är detta en tragedi och en kulmen på trakasserier som kvinnan hade fått uppleva.Tar ”flocken ”lärdom av det här ?Tyvärr så tror jag inte det……

  Gilla

 • grebom5

  Han ska väl ändå räknas som en av de mindre dåliga av de vanartiga, han erkände.
  Det är inte vanligt t.o.m. en mördare med offrets huvud i sin lägenhet förklarade sig oskyldig, alla är inte lika mycket värda.

  Gilla

 • Nisse

  Svensk man undrar då hade namnet garanterat varit ofentligjort……

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: