Ingen elbrist, allt pekar åt motsatt håll…

ELFÖRSÖRJNINGEN. Lorentz Tovatt är riksdagsledamot samt klimat- och energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. -Pettersson funderar över uttalandet om att “allt pekar åt motsatt håll” om det gäller importen av kolkraft från Polen och Tyskland?

Man får i varje fall gratulera Loentz till att ha blivit seriefigur som Kronblom och Åsa-Nisse…

Steget Efter

Tyvärr är inte Lorentz ensam som skämt i sitt parti…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Ingen elbrist, allt pekar åt motsatt håll…

 1. Stenbock
  Jag bilade genom Ruhr i början av 60 talet, jag minns ännu hur mina ljusa kläder vart rejält smutsiga på en enda dag av allt koldamm från fabrikerna.
  Men det är 60 år sen och rökgas tekniken har utvecklats mycket.

 2. Tokhatt är bara en i mängden i Stollepartiet MP, dom verkar
  alla ha gått i någon slags från vettet skola, där ju mer tokigheter
  man släpper ur sig ju bättre är det?

 3. Är det nån som tvivlar på att miljöpartister är mentalt handikappade ?? Vilken planet bor den idioten på ??

 4. Ni som lyssnar till STATS-TV o. liknande propagandakanaler har man informerat om,hur läget är just nu i Texas ?
  1998 o 2011 lär det ha varit liknande vintrar i detta Cowboyland.
  Tyvärr lärde de sig inget av hur otillförlitlig den s.k. “rena energin” var.
  Nu dör människor på sjukhusen p.g.a. elbrist,och allt för få egna diesel-drivna el-aggregat. Dödssiffrorna bland de fattigaste är enormt p.g.a. el-bristen !
  Samtidigt gnuggar Globalisterna sina händer,över nya rikedomar !!

 5. Det blir lätt kaos när obildade yttrar sig om saker som de inte begriper sig på. Det är skillnad på effekt och energi. Man kan samtidigt ha energiöverskott och effektbrist.

 6. Det är inget fel på kolkraft, kan renas från stoft, svavel och kväveoxider relativt enkelt.
  Den som har lösningen på avfallet från kärnkraften har en del att bevisa.

   • Antagligen går det att ha masker på arbetarna. Koldioxid är ingen giftig gas, finns tex i sockerdricka.

   • Koldioxidutsläpp? Jag kommer ihåg när jag pluggade förra årtusendet att om man vid förbränning enbart alstrade (omvandlade) energi, vatten och koldioxid kunde det inte bli bättre. Sedan kom det amerikanska presidentvalet och Al Gore förlorade det som det verkade givna jobb och stod utan försörjning.

    Helt plötsligt blev koldioxiden Djävulens utandning som dödade eller skulle komma att döda miljarders miljarder människor. (Nu börjar visst att låta som Henrik Barnstad.) Detta har ledande forskare med Patrick Moore i spetsen bevisat vara falskt. Det fanns ett förklarande klipp här på bloggen med Moore för inte så länge sedan.

    Koldioxiden vid förbränning är alltså inte problemet. Utan ordentlig rökgasrening släpps det emellertid ut både partiklar och skadliga ämnen. I miljöpartiets Sverige kräver man inte rökgasrening utan beskattar och “lagrar” sopor istället. Man kan lätt få intrycket att de lider av energifobi.

  • Rädd:
   Du besökte tydligen aldrig DDR o. andra öststater före vändningen !
   Den os som fanns här,kan jag än idag känna i näsan,när tanken återvänder.
   Lägg sedan till deras Trabbi och du befinner dig i en annan värld…..

   • Stenbock
    Jag bilade genom Ruhr i början av 60 talet, jag minns ännu hur mina ljusa kläder vart rejält smutsiga på en enda dag av allt koldamm från fabrikerna.
    Men det är 60 år sen och rökgas tekniken har utvecklats mycket.

   • jag var i Njauka fjäll och fiskade 2012 Då kom en Helikopter med stor säck under, Fick lov att fråga där jag köpte fiskekortet vad detta var Ahh det är Njauka kalken vi får lov att kalka sjöarna p,ga att surt nedfall från Ruhr området kanske något för MP ta till sig Utsläppen går inte rakt upp i horisonten

  • Med Genration IV kärnkraftsaggregat kan vi gräva upp vårt gamla avfall och använda igen. läste man är nere på 100 år slutförvaring
   angående kolgruvor så var det väl en stor olycka i Kina med flera instängda för några veckor sedan

  • Upparbetning och återanvändning av kärnbränslet är idag en realitet, så någon slutförvaring behövs inte längre. Det som skickats till slutförvaren redan bör vi gräva upp igen av den anledningen. Dessutom kommer nu thoriumteknik som är ännu säkrare. Inget av detta hadde dock kunnat ske om forskningen inte fortsatt ututomlands efter som den förbjöds här i ett historiskt korkat beslut.

 7. Det är inte el, men andra resurser som medlöparmedia inte skriver om.
  Hittade det i Lars Berns texter:

  De fysiska resurser som utgör jorden är omkring ett tusen miljarder kubikkilometer. Den totala mängden material som tagits ut ur jorden och omvandlats under två århundraden av stark ekonomisk tillväxt utgör omkring 100 kubikkilometer. Med den takten tar det hundra miljoner år innan mänskligheten ianspråktagit 1% av jordens fysiska resurser.

  Och oljan som skulle ta slut på 1970-talet.

  Man kan direkt utgå ifrån att allt Globalisterna och deras springpojkar, ursäkta springflickor, vänsterfeministerna säger är rena lögner.

  • Lars Bern kan man inte lita på han har spridit rena konspirationsteorier. Han uttalar sig om allt och han har inte kunskaper om allt.

   • Till skillnad från dig så vet Lars Bern vad han pratar
    och skriver om, och han är inte RÄDD för att göra
    det heller, det är man inte om man vet.

 8. Ja, Lorentz Tokhatt är sannerligen ytterligare en fanatisk MiljömupP. När de debatterar avbryter de ideligen motparten, rädda för att höra fakta som kan störa deras skeva världsbild.

Kommentera