Skadeavgift kostar Malmö tio miljoner


INSÄNDARE till i första hand Sedat Arif, s k ”ansvarig” politiker. I sydsvenskan kan man läsa om ytterligare ett fall där inkompetenta och ansvarslösa politiker åsamkat Malmö stad miljonkostnader, denna gång i form av en s k skadeavgift på 10 miljoner som Förvaltningsrätten bestämt.

Sandor Herold, missnöjd skattebetalare

Det handlat om ett s k boende med stöd för kriminella som arbetsmarknads – och socialnämnden slöt med ett bolag vid namn Fotfästet i Malmö / Woodo år 2019. Avtalet var värt 147 miljonerkronor och problemet var att avtalet borde ha annonserats ut och upphandlas vilket inte gjordes. Därav skadeavgiften på 10 miljoner kronor.

Ordföranden i den berörda nämnden Sedat Arif (S) förklarar missen med att dom var inne i en omorganisation och vi trodde att vi gjort rätt och att man nu har gått igenom alla upphandlingar som finns.

Sedat Arif och gänget trodde alltså att man gjort rätt! Som s k ansvarig politiker kan man inte bygga beslut på något som man trodde var rätt gjort och detta troende kostar alltså Malmö skattebetalare en helt onödig skadeavgift på 10 miljoner. Men med Malmöpolitikernas s k ansvar så spelar det väl inte så stor roll med 10 miljoner hit eller dit. Det är ju ändå något som återigen betalas av andra kommuner genom det kommunala utjämningssystemet.

Syftet med det här boendet var att dom kriminella skulle anpassas till ett vanligt liv. Ett vanligt liv för Arif Sedat och hans gäng är tydligen att man placerar grovt kriminella i ett gemensamt boende som ligger i centrala Malmö där man i princip gör vad man vill. Jag minns ett reportage i sydsvenskan där man kunde läsa att dom små telningarna kunde ligga och dra sig långt in på eftermiddagarna efter att ha kommit hem från nattskiftet på ”jobbet”.

Telningarna fortsatte tydligen sin kriminella verksamhet i det famösa boendet enligt ett reportage som SVT gjorde när man granskade hela affären.

Tydligen så hade man även personal till sitt förfogande som städade eftersom ”jobbet” var så ansträngt för telningarna. En av telningarna i reportaget  hade tydligen haft det så svårt på ”jobbet” att han inte ville bli störd av städerskan och hotade att kasta ut henne om hon inte slutade att dammsuga, vill jag minnas.

Och jag är helt övertygad om att Sedat Arifs telningar så gott som uteslutande i vanlig ordning var av utländsk härkomst, antingen avlade här i landet eller komna hit från något MENA – land samt att föräldrarna inte har tillfört en enda skattekrona till vår gemensamma kassa. Vilket telningarna troligtvis inte heller kommer att göra.

I dagens artikel kan man läsa att man tydligen  just nu upphandlar nya boenden med stöd och att den upphandlingen blir klar under våren.

Man kan ju bara bäva för hur den upphandlingen blir och hur mycket skadestånd som den ”ansvarige” Sedat Arif och gänget nu kommer att förära staden med?

Artikeln avslutas med att Sedat Arif tycker att det är otroligt tråkigt att vi måste betala istället för att kunna använda pengarna i den ordinarie verksamheten.

Nej men så gulligt av dig då, Sedat, att du i varje fall tycker det. Som skattebetalare och boende i Malmö är jag ytterst tacksam för att du inte istället hoppar jämfota av glädje över att du och ditt ”ansvariga” gäng återigen lyckats med ytterligare ett fiasko i er iver att förljuva livet för det mångkulturella kriminella slödder som ni tydligen värnar om så mycket.

Jag och säkerligen många andra som tillhör den mer och mer borttynande skara som fortfarande står för sina egna kostnader i denna staden och som tillför kommunkassan annat än kostnader är innerligt trötta på dig och dina ”ansvariga” kompisar i Malmö stadshus och föreslår att du entledigas från ditt jobb.

Jag har ett förslag på ett verkligen ansvarsfullt jobb som du eventuellt klarar av och det jobb jag tänker på nu när vi i natt fått snö och det väntas mer är givetvis snöskottning av trottoarer.

Eftersom jag tröttnat på att vara gratis arbetskraft till kommunen så har jag sedan några vintrar tillbaka slutat att skotta trottoaren utanför min fastighet så jag tänkte att du kunde börja med den. Du kan gärna ta med dig några av telningarna från stödboendet så dom för en gångs skull får känna på ett hederligt jobb. Har förberett för er genom att ställa fram både snöskyffel och sopkvast som står bakom garageknuten. Men se nu till att dina eventuellt medföljande telningar sina vanor trogna inte tar grejerna med sig!

Gör ni ett bra jobb så kan jag tänka mig att bjuda på fika. Ser alltså fram emot att i morgon bitti mötas av en snöfri trottoar.

Sandor Herold, en av få boende i Malmö som fortfarande betalar skatt


7 responses to “Skadeavgift kostar Malmö tio miljoner

 • ruben

  Jag förstår inte ens tanken på att kommunen ska ta ansvar för kriminellas privatliv med försörjning och boende. Kommunen gör de vanliga kardinalfelen när de curlar brottslingar och höjer skatter för kommuninvånarna. Nya metoder krävs för att minska ökande antal brott och brottslingar. Traditionell brottslighet med nya beteenden kräver nya otraditionella elimineringsmetoder. Vad väntar myndigheterna på egentligen?

  Gilla

 • Fjölet

  Sandor, Tack för dessa ord
  Än så länge som sagt har vi inte sett dessa eller någon av flyktingskaran skotta snö, för då gäller andra reglementen.
  så där slipper de göra något rätt för sig igen i detta fagra vinterland

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Tack Sandor . Du är fantastisk med dina texter . De är klockrena , ironiska , sanningsenliga och elaka på rätt sätt . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Niklas R

  sandor känner mig vi har käkat lunch ihop

  Gilla

 • Pålsjö

  Dagen innan julafton, den 23 december 2019, skrevs kontraktet med Fotfästet i Malmö AB/Woodo, och ansvarige kommunalrådet Sedat Arif försöker släta över genom att skylla på ”omorganisation” och ”att vi trodde vi gjort rätt”. Det kan knappast ha undgått Sedat Arif att 4 månader tidigare, den 18 augusti, beskrev Kvällsposten i en stort uppslagen artikel hur Malmö närmast systematiskt struntar i upphandlingsregler och att Malmö vid flera tillfällen på senare år bötfällts för brott mot upphandlingsreglerna. Här beskrivs hur en systematisk misshushållning tär på gemensamma resurser, att ingen tar ansvar när någon annan betala. Åtskilliga exempel omnämns, bl.a. att på tre år flögs det tur och retur till Stockholm 10 000 gånger, samt att Malmö slagit svenskt rekord i studieresande, medarbetare skickades till Paris för att få inspiration till Malmös julfirande, politiker och tjänstemän åkte på musikfestival i Kalifornien, toppchefer (18 st.) reste till Detroit för att ”studera” stadens konkurs, osv…

  ”Malmö tävlar i slöseri med skattepengar”, Kvällsposten 18 augusti 2019:
  https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/malmo-tavlar-i-sloseri-med-skattepengar/

  ”Slöseri med skattepengar har blivit en sport i Malmö”:
  https://petterssonsblogg.se/2019/08/18/sloseri-med-skattepengar-har-blivit-en-sport-i-malmo/

  Gilla

 • G Nordström

  Du skriver bra och är ärlig Sandor
  Dom är så bra att jag samlar dom i ett dokument.

  Gilla

 • Anderssonskan

  Först Malmö
  Sedan resten av Sverige
  Förfallet breder ut sig

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: