Islamist åtalas för planerat terrordåd


TERRORISM. En 24-årig man i Danmark åtalas för att ha planerat ett terrordåd. Mannen greps i april i fjol sedan han köpt ett skjutvapen och 50 patroner, rapporterar Ekstrabladet.

Vår uppfattning är att skjutvapnet som mannen köpte skulle användas vid ett terrorangrepp, antingen i Danmark eller utomlands, säger åklagaren Lise-Lotte Nilas.

Enligt danska säkerhetspolisen PET ska extremislamistiska motiv ligga bakom de misstänka planerna. 24-åringen tros ha agerat på egen hand.

Åtalet har inga kopplingar till den danska polisinsats som genomfördes förra helgen, som lett till att 14 personer frihetsberövats – varav en i Tyskland – för misstänkta terrorbrott.

Åklagaren vill att 24-åringen fråntas sitt danska medborgarskap och utvisas för alltid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Islamist åtalas för planerat terrordåd

  • Kattsand

    De valde fel land, Sverige välkomnar islamister och ger dom en fristad här med uppehället betalt så de kan planera alla sina terrordåd i lugn och ro.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: