18 thoughts on “Statsminiministern har förstört förutsättningarna för Kärnkraften

 1. Inom flera områden har vi en revolutionär situation för handen. Men jag undrar om det inte blir sotdöden ändå. Jag får googla för att veta namnet på sittande ÖB, Micael Bydén.

  Han är inte, vad jag kan bedöma, i närheten av den position Pinochet hade i Chile när Allende ville vrida kompassen ännu mera vänsterut.

  • @Rädd, vad bra att du redan vet och då har du.naturligtvis redan säkrat din och dina barns överlevnad. Hur framgick inte. Antingen har du en stuga i.skogen, en spis, en ko och en säck utsäde eller så har du en 2a i stan. Det ser mörkt ut för dig och mej med politiker som bara vill behålla makten och inte ser att statens förfall kommer förr eller senare.

 2. Egentligen har jag inget emot kärnkraft men en del experter hävdar att den är dyr, nya verk kostar skjortan och gamla behöver repareras hela tiden.
  Som jag ser det så behöver vi spara mer energi tex genom att ha bättre isolerade hus.

 3. När statsministern har miljöpartisten Lorentz Tovatt och agronomen Johan Rockström som rådgivare så går det åt helvete med Sverige. Det blir som i Tanzania.

 4. Heja Jönsson en attans bra analys. TopNotch! Är god vän med f.d. projektledaren för c.a. 60% av Sveriges kärnkrafts anläggningar, var själv med på ett litet hörn vid undersökningarna om lågaktiv strålnings påverkan på legeringarna som används i reaktorerna, på Studsvik, som liten pilt. Så har en viss uppfattning om vad det talas om. Det enda jag reagerar på är bilden av Elon Musk kontra Greta Thunberg. Ser inte mycket av den typen av miljardärer inom utveckling av spets teknologi typ superdatorer, grunden för famtidens IT. Som dom inte släpps in på grund av att de inte har något att tillföra, oftast endast har förmågan att kommersiellt exploatera äldre befintlig teknik. https://twitter.com/top500supercomp/following visar ett ytterst fåtal som observerats, Jag är en i högen. Har valt att köra under alias som b.l.a. mina utvärderingar av elektronik produkter som bjuds ut via ett av de större e kommers bolagen har mellan en halv till en miljon läsare/följare per vecka. gott att de läser testen, men där är det slut för min del. Som ett tips bara för excellent producerad kritik mot anti kärnkrafts romantikerna. Lyssna lär läs på, alla är vi idioter i början. #HPC

 5. Efter ha sett filmen med Henrik Jönsson skulle jag hoppas på han fick debatera mot Ygeman Jag fick elräkning på 4427kr höll på svimma med denna tokregering så närmar vi oss avgrunden med rekordfart Inse att vi behöver kärnkraft och mindre invandring och utvandring inna detta land går helt under Jag hooppas på nyval och att MP C åker ut

 6. Är Miljöpartiet farliga för Sverige? Ett otvivelaktigt ja. vi kan inte
  ha ett litet utpressarparti som utifrån sina sinnessjuka ideer
  för landet framför sig med totalt stolliga argument, dessutom
  är det detta partiet som förordar ökad import av människor
  som inte kommer att komma i arbete utan som bara konsumerar?

 7. Det blir ingen ny regering utan SD, KD och M räcker aldrig själva.
  Och dom andra partierna är diskvalificerad.
  Så det blir SD tack och lov framöver.
  Nuvarande regering är definitivt helt totalt körda i botten.

  • detta är allvarligt att elda ger ofelbar co2 .. det enda som inte ger co2 är kärnkraft. den så kallade sol och vind så är vattenkraften fult utbygd övriga typer av energi sol och vind ger för lite för att vara lönsam.

   det enklaste är att köra med kärnkraft noch i den omvandla en störe del till kemisk energi för fordon flyg med mera

   det stora problemet att Sverige tycks bestå av obildade fån som inte klarar sv att addera två tal

   • Den är inte för liten Utan för variabel!
    Påstående att den är för lite är fel för det är bara att bygga mer.Men blir inte bättre för det.

 8. Den här statsministern har förstört det här landet för lång tid framöver.
  Med hjälp av hela minister staben, som är helt inkompetenta.
  Människor har fått sätta livet till och livsverk har slagits i spillror i avsaknad av utlovat statligt stöd.
  Pengarna ska tydligen gå till invandring och socialbidrag.
  Ny regering snarast tack !!!!

  • Ny regering? Vilka partier? Hur ska samarbetet funka? Jag som SD:are litar inte på M/KD speciellt inte med UK; han slingrar sig hela tiden. UK vet att M/KD kommer behöva SD stöd för att bilda regering 2022. Tycker det vore bra med en ök med samma ramar som DÖK/JÖK. Och hota att dra sig ur om M/KD inte levererar efter ök:n.

   • De skulle ha bildat en samlingsregering när pandemin bröt ut:

    ”En samlingsregering eller samlingsministär är en regering som bildas av representanter från alla eller de flesta av de politiska partierna i parlamentet. Detta sker vanligen vid ett krig eller annan krissituation.”

    Nu är det för sent.

Kommentera