Soraya Posts son dömd för misshandel av pensionär, tidigare är dottern dömd för grova stölder från äldre

BROTTSLIGHET. I går dömdes Dutcha Eriksson, 34, son till den tidigare EU-parlamentarikern Soraya Post, till fängelse för att bland annat ha upprepade gånger sparkat en 70-årig pensionär i ansiktet efter tjafs om en parkeringsplats på Landvetter flygplats när han och fadern Lars Silver skulle hämta mamma Soraya som var på väg hem från Bryssel. Fadern, Lars Silver, tidigare Eriksson, var också åtalad men friades av en oenig tingsrätt. Alla tre nämndemän ville döma fadern för delaktighet i misshandeln, men trots detta frias han helt.

Dutcha Eriksson döms även för två andra fall av misshandel samt ett fall av övergrepp i rättssak till fängelse i 1 år och 8 månader.

-Pettersson har tidigare noterat att Soraya Post är känd för att kämpa för romers rättigheter, att använda EU:s brevpapper i personliga tvister med Göteborgs kommun, att gärna dra rasistkortet när hon inte får som hon vill och ha en dotter som sitter i fängelse för att ha rånat 90+pensionärer

TIDIGARE 2019-03-08. Straffa förövarna och förhindra dessa brott, skriver Soraya Post (FI)

DEBATT. EU-kommissionen och medlemsstaterna har försummat frågan om mäns våld mot kvinnor. Det är dags att ta krafttag för att skydda offren, straffa förövarna och förhindra dessa brott, skriver Soraya Post (FI) på Göteborgs-Posten. 

-Pettersson vet inte om Soraya är ironisk, annars tycker jag att hon borde ägna sig åt att stoppa våld och brottslighet på närmare håll än i Bryssel…

EU-parlamentarikern Soraya Posts man och son misstänks ha sparkat ner pensionär

ZIGENARE. Lars Silver, tidigare Eriksson, född 1951 och Dutcha Eriksson, född 1987, man och son till EU-parlamentarikern Soraya Post (FI) har häktats misstänkta för inblandning i en grov misshandel i början av februari. Offret är en pensionär i 70-årsåldern och motivet bakom tros vara bråk om en parkeringsplats på Landvetter.

– Vi har väl inte riktigt kunna utröna bakgrunden till bråket, men det kan ha handlat om vem som hade störst rätt till en av de lediga parkeringsplatserna, säger kammaråklagaren och förundersökningsledaren Mats Ihlbom.

De två romerna befann sig flygplatsen Landvetter för att möta Soraya Post. På parkeringen utanför uppstod handgemäng. Vittnen har berättat att 70-åringen bland annat fick ta emot både sparkar och slag liggande på marken. Männen mötte sedan upp politikern och hela sällskapet försvann från platsen.

De två misstänkta greps för tre veckor sedan efter polisens detektivarbete, säger åklagaren. Exakt hur polisen spårat duon vill han inte berätta.

Bägge misstänkta förnekade under häktningsförhandlingarna att de ens varit på platsen den aktuella tiden. Post säger att hon inte känner till saken alls.

Göteborgs Tingsrätt B 3133-9

-Pettersson noterar att Soraya Post är känd för att kämpa för romers rättigheter, att använda EU:s brevpapper i personliga tvister med Göteborgs kommun, att gärna dra rasistkortet när hon inte får som hon vill och ha en dotter som sitter i fängelse för att ha rånat flera riktigt gamla kvinnliga pensionärer.

Kommer ni ihåg polisens rom-register, polisen fälldes för att ha diskriminerat romer i ett register över 4700 romer. Jag hörde en polis som sa att de inte förde registret för att personerna i det var romer utan av helt andra anledningar.

TIDIGARE 2019-01-04. När EU-parlamentarikers dotter rånar gamla är det tyst, men när svärmor…

MEDIA. I går skrev vi nedanstående inlägg, de flesta alternativmedier har också tagit upp det men jag har inte sett en artikel eller inslag om detta i Mainstream media, MSM, som även kallas ”etablerad media” och ”traditionell media”. 

Soraya Post, f.d. EU-parlamentarikern med dottern, Thereza Eriksson, som numera sitter i fängelse för grova stölder från gamla.

-Pettersson tycker det är märkligt, för när SD-ledaren Jimmie Åkessons svärmor plockade ut lön från riksdagen utan att arbeta som en hel del ledamöter från alla partier har gjort genom åren var det förstanyhet på så gott som alla medier inkl. radio och TV.

Är det värre att plocka ut lön utan att arbeta än att stjäla grovt och ofta från gamla? 

TIDIGARE 2019-01-03. EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter dömd till fängelse för grova stölder från äldre

ZIGENARE. Soraya Post har en tyskfödd jude som far och en mor som tillhör resandefolket enligt Wikipedia. Soraya Post är en svensk politiker för Feministiskt initiativ och ledamot av Europaparlamentet. Post arbetar främst för mänskliga rättigheter med fokus på romers rättigheter i Sverige och Europa. 

Soraya Post berättar för Sveriges radio att de romska kvinnorna är utsatta, dels som kvinnor och som romer, dessutom av sin egen grupp. När Soraya var två år gammal tvingades hennes mamma av myndigheterna till abort i sjunde månaden och tvångssterilisering. Detta var i Sverige år 1958 under en socialdemokratisk regering. Totalt var det åtta socialdemokratiska regeringar som godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet. 

Soraya Post har en dotter, Thereza Eriksson, 40, som kallar sig själv romsk aktivist och vill verka för att unga romska kvinnor integreras i det svenska samhället
– Som många andra romska tjejer i min generation har jag känt mig tvungen att boxas mot samhällets fördomar och mot min egen etniska grupp, säger Thereza.

Nu har Thereza Eriksson, dotter till Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post, dömts till två års fängelse för grova stölder och bedrägerier mot pensionärer. Tillsammans med andra romer slog hon till mot åldringar i 90-årsåldern.

Erikssons senaste offer är tre kvinnor – 93, 89 och 85 år gamla – samt en 91-årig man. Samtliga är bosatta i Västergötland.

Åklagaren konstaterar att brotten ”präglats av planering och förslagenhet” och att det rör sig om en ”systematisk och upprepad seriebrottslighet” från Thereza Erikssons sida.

Mer på Nyheter Idag och Fria Tider.

-Pettersson föredrar att säga zigenare, det är inte jag som förstört deras varumärke, det gör de bra själva. Men som så ofta är det som kallas fördomar grundade på erfarenhet.

Minns ni: Jan Guillou i Aftonbladet 1996 – för många zigenare stjäl för mycket…

Programledaren Siewert Öholm, som ledde debattprogrammet Nattcafé-sändningen och berättade…Hans gäster var just zigenare! De satt i studion och förklarade att de led av lögnerna och fördomarna om att de var tjuvaktiga. Pausrummet var fullt av släkt och vänner till debattdeltagarna. När det hela var över var hela rummet länsat, på bl a allt porslin.

Eller utredningen som försvann ”Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades. Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott”

Eller att  zigenarhövdingen, ordförande för romerna i Sverige, Stefan Palison, som visade sig vara en stor rövare. Läs HÄR.

Jag stoppar där, men vill ni läsa mer om zigenarnas öden och äventyr på bloggen så titta HÄR.

Stefan Palison, ordförande för romerna i Sverige och samtidigt stor rövare.

Så här skildras romernas mörka tillvaro i Sverige sedan:

 • 1500-talet. Den 28 april 1543 beordras befallningsmannen i Västerås, Rasmuss Klott, att jaga en tattarhop ut ur landet. Klott ska ha skrivit till konung Gustav Vasa i ärendet. På 1500-talet var det belagt med dödsstraff för manliga romer att uppehålla sig i Sverige. 1576 sände kung Johan III ut en skrivelse till fogdarna i Norrland om att förvisa av tattarna ur riket. År 1577 stod det i Johan III:s utgående diarium att om ”tatterne” försöker komma in innanför gränserna skulle de hängas allesammans.
 • 1600-talet. Vid Riksdagen år 1617 beslutades att landets alla ”tattare och zigenare” skulle utvisas. Romska kvinnor och barn skulle fördrivas ur landet medan de romska männen skulle man ha rätt att döda.
 • 1700-talet. Många skriftliga uppgifter finns på att romerna var verksamma inom den svenska krigsmakten, främst fältjägare eller artillerister. Ett av de många exemplen på romska soldater finns i Henrik Lilljebjörns ”Minnen från förra hälften av 1800-talet”. Författaren skriver efter en beskrivning av romernas utseende att ”dessa äfven voro de mest intelligenta, och sedan de väl voro beklädda och under diciplinens band, kunde man aldrig önska sig bättre folk att kommendera”.
 • 1800-talet. På 1800-talet fanns resandefolket utspritt över hela Sverige. Under 1800-talets slut fick Sverige en ny zigensk grupp bredvid de resande. Det var Kalderash-zigenare som invandrade från olika delar av Europa, men de flesta härstammade från slaveriet i Östeuropa. Kalderash blev bärare av namnet zigenare medan resande fick av myndigheter bära namnet tattare (under större delen av 1900-talet).
 • 1900-talet och framåt. Under första delen av 1900-talet drabbades Kalderash-gruppen av att utestängas från samhället. De blev tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet. Resandefolket drabbades av tvångssteriliseringar, tvångsomhändertaganden av barn och tvångsassimilation.

Samtidigt kom romer från andra länder till Sverige. I slutet av 1950-talet invandrade Kaale-romerna från Finland. De är de som kallas för ”finska zigenare”, och de bär sina traditionella kläder som de burit sedan den första delen av 1900-talet. Under de fyra sista decennierna kom ungefär 10000 romer från andra länder. De tillhör grupper som lovara, romer från forna Jugoslavien och sinti.

Vi läser och hör mycket om att zigenarna blivit förföljda och utsatta för fördomar i Sverige, men sällan om varför. Det är rasistiskt och så länge inte den frågan diskuteras så kommer inte problemen med zigenare att lösas.

Sedan de första zigenarna kom till Sverige och tidigare har mängder med Hansa-tyskar, valloner, finnar, judar , greker, italienare och andra kommit hit och integrerats efter 1-2 generationer men inte zigenarna.

En seriös debatt måste fråga sig varför? Om svenskarna är sådana fruktansvärda rasister varför har alla andra folk lyckats anpassa sig?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Soraya Posts son dömd för misshandel av pensionär, tidigare är dottern dömd för grova stölder från äldre

 1. Nåja, självuppfyllande profetior, och så undrar politrukerna och kultur”arbetarna” varför skattebetalande svenskar är skeptiska.

 2. Zigenarepack under kalla delen av året !!
  Stenbock har senaste tiden inte sett en enda av ”de stackars EU-medborgarna”,sitta utanför en affär.
  Kanske så lönsamt att att sitta o säga ”hej”,att det blir över till semester i varmare trakter under nordiska vintern ?

  • Ser ett par hej-hej-are utanför ett par butiker där jag bor. Mycket kläder och mycket filtar. Och när dom inte är där så är alla dessa filtar mm kvar. Är inte det nedskräpning? Luktar dessutom!
   Har frågat personal på den ena butiken, men dom får inte göra något åt det.

   • Jag skriver varenda gång i enkäten lokala butiken skickar ut att de borde schasa iväg tiggaren eller skylta att de som ger pengar blir medskyldiga till att personen tvingas sitta där istället för att ta tag i sitt liv på annat sätt.

 3. Krönikans beskrivning av romer😇

  Vilka egenskaper är så viktiga för (Fi) att de får representera dem i EU? 🎯

  Hur ser ”förtrycket” mot romer ut? 🎯

  Hur ser romer på svaga svenskar? 🎯

Kommentera