Ingen större risk att Trump blir fälld


UTRIKES. Idag avslutade demokraterna sin ”bevisföring” för att fälla USA:s förre president Donald Trump i Riksrätten. I dagar har man visat dramatiska känslomässiga filmer på stormningen av Kapitolium, det mesta som vi redan sett. I Sverige har SVT, SR med flera hakat på som om de vore åklagare och i stället för att rapportera korrekt och sakligt rabblar de argument för att fälla Trump.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Från en bekant i USA har Pettersson fått mejl om att inte ett enda vittne har presenterats som säger att ”Trump sa till mig/oss att storma Capitol Hill”. Varför?

Därför att de inte finns, och FBI och polisundersökningar har visat att den här vedervärdiga attacken var planerad långt i förväg. Trumps tal den 6 januari var över gränsen och bevis på dåligt omdöme, så det är ord den här riksrätten handlar om, framförallt ”fight like hell” (slåss som bara den).

Problemet med det är dock att exakt samma ord har använts av många demokrater, bland annat en av åklagarna i riksrättsrättegången, något som Trumps advokater kommer att visa i morgon.

Så riksrätten i USA är politisk teater och starten på valkampanjen för 2022. Demokraterna vet att Trump inte kommer att fällas de ville bara ha en plattform att påverka folkopinionen mot republikanerna.

Försvaret menar att Trump aldrig uppmanat till våld och att riksrättsåtalet strider mot grundlagen,
Det här handlar om så mycket mer än president Trump. Det handlar om att försöka tysta de som inte håller med, om att radera ut 75 miljoner Trumpväljare och att kriminalisera vissa politiska ståndpunkter, sa advokaten Bruce Castor.

När försvararna hållit sina anföranden i senaten fick båda sidor chansen att ställa frågor. Det lutar åt att senatorerna kommer att rösta lördag kväll svensk tid, rapporterar Fox News.

-Pettersson säger att även i Sverige har politiker och media börjat med valkampanjen, genom att påstå ett det som händer i USA kan hända i Sverige om Sverigedemokraterna får inflytande. Jag tror tvärtom att om SD får inflytande blir det lugnare i Sverige och USA klarar sig säkert utan svenska mediaåklagare…

Socialdemokraterna är inte dåliga på att uppmana till våld, undrar om Trump har lärt sig av S, de har gamla traditioner på området…

Upp, trälar uti alla stater,
som hungern bojor lagt uppå
Det dånar uti rättens krater,
snart skall uppbrottets timma slå.
Störtas skall det gamla snart i gruset…det är kända ord, ord som kan leda till våld, tänk på det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Ingen större risk att Trump blir fälld

 • Billy Boy

  Donald Trump frias från riksrättsåtalet
  PUBLICERAD IDAG 15:57 UPPDATERAD IDAG 22:03
  Donald Trump frias från riksrättsåtalet. Det står klart efter en omröstning i senaten under lördagskvällen. Därmed kvarstår möjlighet till politisk comeback för den tidigare presidenten.

  57 ledamöter röstade för att fälla presidenten – 50 demokrater och 7 republikaner – medan resterande 43 republikaner röstade för att fria.

  För en fällande dom hade två tredjedelar av senatens ledamöter, det vill säga 67 av 100, behövt rösta för att fälla presidenten.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-ska-senaten-avgora-om-donald-trump-ar-skyldig-har-ar-allt-du-behover-veta

  Gilla

  • Stenbock

   Ja, och nu får de sju (7) förrädarna söka sig ett nytt parti…..
   Några av dem skall redan för länge sedan,ha uppträtt som 5-kollonare !
   Som alltid i USA är det i slutändan Money som har högsta prioritet.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  TRUMP DU ÄR ALLT GOTT FÖR VÄRLDEN….MEDANS LÖFVEN ÄR ALLT HEMSKT SJUKT DÅLIGT FÖR SVENSKARNA.

  TRUMP ☀️☀️☀️☀️☀️
  Löfven 🐫 … 🤮

  Gilla

 • Nohab

  Iran Marcus svarar och förklarar på Tv4, någon opartisk analys finns inte och något djupare tänkande saknas.
  Iran Marcus säger även att någon elbrist finns inte och förlöjligar de som påstår detta.

  Gilla

 • Sune K

  Varför nyheter om Trump dagarna i ända, ännu?
  Varför inte rapportera om vad/allt som händer i Sverige, eller EU?

  Eller om aĺlt bra som Biden-administrationen nu ådstakommer?

  Gilla

 • Pålsjö

  Pettersson skriver här ovan att ”Socialdemokraterna är inte dåliga på att uppmana till våld…de har gamla traditioner på området”, och citerar Internationalen: ”…Störtas skall det gamla snart i gruset: ” I den socialistiska kampsången återfinns även raderna: ” Sista striden det är,…vi skjuter våra generaler”. – med automatvapen då får man förmoda, i likhet med Daniel Suhonen som säger sig vara redo att ta till vapen för det socialistiska samhällsbygget.

  Tidigare på Petterssons blogg:
  ”Socialdemokrat: Kräver socialismen att vi ska ta upp kalasjnikoven och skjuta, då gör vi det”. Med ett kort videoklipp där Daniel Suhonen ordagrant säger:”Jag vill hela tiden ha en politik där man varje morgon kan bidra till en socialistiskt samhällsbygge och blir det att ta upp kalasjnikoven och skjuta, då gör vi det”
  https://petterssonsblogg.se/2018/09/13/socialdemokrat-kraver-socialismen-att-vi-ska-ta-upp-kalasjnikoven-och-skjuta-da-gor-vi-det/comment-page-1/

  Från Tommy Hanssons blogg:
  ”Vänstersossens värsta mardröm: en SD-M-KD-regering”

  ”Daniel Suhonen, född 1979, tillhör Socialdemokraternas vänsterflygel. Han är sedan 2013 chef för tankesmedjan Katalys och har tidigare bland annat varit chefredaktör för den ideologiska socialdemokratiska tidskriften Tiden Suhonen skrev ett debattinlägg i Aftonbladet med rubriken ”Så blir det 2024 om SD vinner valet”. Inlägget kan uppfattas som en dystopi i raljerande ton över hur det kan komma att se ut i Sverige två år efter det att en SD-ledd, konservativt betonad regering bildats med Jimmie Åkesson som statsminister. Mest intressant är den emellertid som exempel på de mardrömmar som vänsteraktivister av Suhonens snitt uppenbarligen plågas av inför en tänkbar valseger för SD, M och KD. Jag förstår mycket väl att sådant kan framkalla traumatiska reaktioner.

  För övrigt skulle troligen de allra flesta medborgare föredra det scenario som Suhonen målar upp framför utsikterna att han själv och hans meningsfränder går ut och skjuter på gatorna med sina automatkarbiner. Suhonen avrundar sin artikel så: ”Och på Sveavägen 68 stod S-ledaren Magdalena Andersson med sitt pasokifierade parti och ångrade att hon inte gjort något medan tid var.” Som att, i likhet med Suhonen själv, plocka fram sin kalasjnikov ur vapenskåpet kan man tänka.”

  https://tommyhansson.wordpress.com/tag/kalashnikov/

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Kul sak som dom inte kommer berätta för oss på nyheterna.

  Bägge grupperna som anklagas för att ha stormat Kapitolium leddes av FBI agenter.

  https://dailystormer.su/reminder-both-groups-charged-with-conspiracy-to-storm-capitol-were-led-by-fbi/

  Gilla

 • G Nordström

  Ursäkta men det blev bara bilden på förra länken Denna ska nog fungera bättre.
  https://jmm.nu/absolute-proof-dokumentar-om-valfusket-i-usa-lindell/

  Gilla

 • Stenbock

  En arrangerad teaterföreställning av Demokraterna !!
  Walt Disney 2021,med allt i välbekant USA-stil,som i slutet ändar i intet.
  Bortsett från,den nytillträdde Mumien och hans parti,får reklam av TV o. tidningar utan reklamkostnader !

  Gilla

 • centurion

  Först var det absolut inga tendenser till valfusk. Sen blev det uppgraderat till några. Efter det var budskapet att ”det var förhållandevis så få att det inte kunde ha påverkat valet”. Detta är ”Steg för steg-metoden” som vi då och då blir drabbade av i vårt land.
  Här har vi ärke-fuskarna Mona Sahlin och Lena Baastad, samt en hel hoper valfunktionärer som ständigt försöker manipulera väljarna. Detta har utländska valobservatörer vittnat om, i stor skala. Valmyndigheten verkar inte heller riktigt pålitlig. Om då lilla Sverige är så påhittiga, så borde ju det stora landet i väster vara än mer innovativa och det verkar ju finnas bevis för detta, men man siktar visst mer på budbäraren.

  Gilla

  • Tony

   I Sverige är opinionsmätningarna utförda av Media, samma
   MEDIA som jobbar för regeringen i andra sammanhang,
   hur kan någon tro på att Sossarna ligger kvar på 27% vid
   varje mätning oavsett vilka skandaler som uppdagas, där
   det ljugs vid varje tillfälle? Hur många löftesbrott har denna
   regering åstadkommit utan att deras siffror påverkas??
   Otroligt förtroendeingivande!?

   Gilla

 • Mm

  Sverige har en vapenvägrare, tillika f.d journalist som försvarsminister som tycker sig ha rätt att kalla kollegor för grisar. Skall vi verkligen ha en så språkfattig regerings medlem som inte har hyfs nog att hålla en vårdad ton. Vad säger detta om sossepolitruker, obildade sällar. Vill vi ha sådana som skall företräda Sveriges folk?

  Gillad av 2 personer

 • Peter Skoglund

  Trumps försvarsadvokater började lägga fram sitt anförande vid kl.18.00 ikväll.

  Kan följas live här och även ses från början på denna länk.

  Gilla

 • Bigman

  Internationalen har lett till mängder av våld.
  Den jakt på strejkbrytare som skedde under tidigare sekler är bevis för detta. De tankar som låg till grund för dessa våldshandlingar går stick i stäv med den politik som förs idag. Det som tidigare var ett hot är idag extremt viktigt för att hjälpa andra.

  Man kan undra om den inställning som gällde tidigare, var nationalistisk a la SD, eller var den en hjältetradition?
  Varför har den åsikten förändrats? Det vi ser idag är ett större hot mot välfärdsstaten än något tidigare skeende. Om alla länder ska vara en stor globalistisk enad värld, hur länge fungerar det?

  Det är faktiskt så att i det stora hela så är det en liten del av jordens befolkning och länder som föder en majoritet av världens länder. Den orealistiska åsikten att de pengar som finns skulle räcka till välstånd åt alla är fel. Välståndet baseras på en utveckling som klarar av att tackla nya behov och att lösa de problem som uppkommer.

  Det är i stort så att Afrikas problem skapas av afrikaner och afrikanska länder. Att dela ut mer pengar utan att ha planer över de åtgärder som behövs är bara ett slöseri. Framtiden ligger i de fattiga ländernas egna utveckling, snarare än i våra plånböcker. Många gånger har bidragen cementerat diktaturer och medfört en sämre utveckling. I den sentensen så är Sverige medskyldigt. Men det beror snarare på oförmågan att förstå marknadens kraft.

  Gillad av 3 personer

 • centurion

  Alla är mycket medvetna om att Valfusk har förekommit i större skala. Detta är bara ett sätt att försöka skrämma bort de som vill se sanningen på bordet. Och ett sätt att flytta focus på debatten.

  Gilla

  • Pettersson

   Alla mycket medvetna om valfusk i större skala?

   Jag tror inte på valfusk som påverkade valutgången och inte USA:s domstolar, inte ens de som är tillsatta av republikaner.

   Dessa ALLA är nog inte så många i förhållandet till hela USA:s befolkning.

   Gilla

   • Erling

    Pettersson,

    här anmäls en diametral åsikt. Visst, jag sitter 800 mil därifrån och har inte minsta täckning för min uppfattning. Men av det jag fångat upp är jag övertygad om gigantiskt valfusk.

    Jag har dessutom släktingar i Chicago med vilka jag har korresponderat och deras uppbragta inställning har givetvis stärkt min!

    Gillad av 1 person

   • fullsula

    Oavsett vad du tror eller andra tror eller inte, är ovidkommande. Faktum kvarstår att ett enormt fusk har begåtts och enligt det system som militären införde med de vattenstämplade, spårbara valsedlarna så fick Biden 14,7% av rösterna och Trump 80%. Övriga gick till liberaler. Dessa siffror kommer att presenteras vid rätt tillfälle, när Demokraterna har gjort bort sig mer och 70% av folket har börjat vakna upp. Som tur är, går det fortare där än här.

    Du kan ju fundera på varför alla konservativa konton stängts ner om Demo kunde bevisa att det inte förekommit ngn valfusk. Då vore det inte ett problem. Nu skall människor hindras från att kommunicera och därmed väcka upp andra.
    Sanningen kommer Alltid fram.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: