Snöväder hindrar vaccinleverans


VÄDER. Vädret ställer till en hel del. Idag blev alpina skid-VM i Italien uppskjutet för andra dagen i rad och nu har ett snöoväder i Tyskland tillfälligt stoppat Pfizers vaccinleveranser till Sverige, skriver Dagens Medicin bakom betalvägg.

Foto av Artem Podrez Pexels.com

Förseningarna beror på försenade flyg. – Vi har fått besked om att oväder i Tyskland har försenat flygplanen med läkemedelsföretaget Pfizers vaccinleveranser till Sverige. Vi fick beskedet i går morse och har fått ett liknande besked i dag, tisdag. Det senaste beskedet vi har fått är att flygen från Tyskland väntas landa på Arlanda tidigt i morgon bitti, säger Hans Sjöberg, chefapotekare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala till Dagens Medicin.

Berörda regioner är Gävleborg, Dalarna, Norrbotten och Gotland.

Det har snöat jättemycket så planen kommer helt enkelt inte loss . Vi jobbar nu med vår distributionspartner för att hitta snabbaste och bästa möjliga lösning och håller Folkhälsomyndigheten uppdaterad, säger Kerstin Falck är ansvarig för samhällskontakter på Pfizer AB i Sverige till Dagens Medicin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Snöväder hindrar vaccinleverans

 • Egon.

  Varje dag får vi höra varför det inte går att vaccinera.
  Kom igen när ni har något om att berätta att ni kommit igång med vaccinering.

  Gilla

 • Jan

  Man hör inget från Eko-Pippi nu förtiden. Mycket märkligt

  Gilla

  • Peter de Mander

   Kan bero på att Januari inte ”bevisar” deras tes om att det blir 1,5 – 3 grader varmare i snitt fram till 2100. Enligt sky news (Australien) indikerar Januari på 0,18 grader. Februari lär inte bli bättre menar deras förre chef för deras klimatinstitut. Han menar istället att vi är på väg in i en period av minskad solaktivitet (den djupaste på 300 år) vilket betyder att det blir kallare. Dags att återstarta Ringhals 1 och påbörja planering av ersättningsreaktorer generation 4 samt återinrätta vårt historiska atomforskningsprogram och ta fram Thorium reaktorer?

   Gilla

 • Bigman

  Hur är det möjligt?
  Vi har inte snö längre enligt Ipcc och Greta!

  Gilla

 • G Nordström

  Länge sedan såg någon uppdatering om antalet döda av vaccinet.

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock hade fått uppfattningen att saltlösningen skulle fraktas o bevaras i ner mot -70 grader… Då borde ju transporter i och från Tyskland vara lämpliga,nu i vintervädret !
  Är det möjligen de olika ”leverantörerna” (läs globalisterna),som söker sabotera varandra ?

  Gilla

 • rune

  Hur sanningsenliga är siffrorna de redovisar ? Vad är sanning och vad är lögn som myndigheter och media serverar folket.

  Gilla

 • STEFAN SVENSK

  Moder jord gör allt för att stoppa genoccinet!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: