Ygemans nya felsatsning förvärrar krisen

ELMARKNADEN. Trots akuta behov i elnäten och rusande elpriser går regeringen fram med en storsatsning som förvärrar situationen ytterligare, enligt tunga remissinstanser och expertmyndigheter. Och återigen är det kunderna som får stå för notan. ”Det här slår undan elmarknadens funktion”, säger experten Lina Håkansdotter till fPlus.

Energiminister Anders Ygeman. Foto: Niklas Maupoix

Nyligen rapporterade fPlus att energiminister Anders Ygeman (S) bereder väg för en ny ellag som kraftigt kan höja företagens elpriser. Nu har regeringen lagt fram ett nytt förslag som även det kommer höja elnotan i näringslivet. Det handlar om slopandet av anslutningsavgiften till stamnätet för havsbaserad vindkraft.

I korthet har regeringen dragit slutsatsen att en sådan åtgärd kommer att skala upp produktionen i havbaserad vindkraft och därmed förse Sverige, i synnerhet elkrisdrabbade Skåne, med stabil och hög effekt.

Läs vidare på fPlus…

-Pettersson säger att ansvaret för en dåligt fungerande elmarknad vilar på statsminister Stefan Löfven (S). Anders Ygeman (S) avsattes som inrikesminister år 2017 för att han var en fara för rikets säkerhet. 1,5 år senare ger Löfven honom ansvaret för energimarknaden!

Dessutom borde SVT läggas ner eller göras om. När nyhetsreportrarna blivit klimataktivister har det gått för långt.

SvT:s reporter Johan Zachrisson Winberg tillhör den skara som har inprogrammerat i sitt journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor, inte att förmedla verkligheten opartiskt.

Vad värre är att för dessa partiska reportage får Johan priser av sina kollegor. Branschen är sjuk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ygemans nya felsatsning förvärrar krisen

 1. Kan faktisk vara så att ursprunget till klimat politiken idag beror på deltagare, sponsorer som endast har kompetensen att följa uppfattningar som representeras av de mest närstående i en grupp. Kan kanske beskrivas som kollektivt Napoleon komplex ? via så kallade sociala medier fulla av uppmärksamhets primadonnor. Intelligensen som mobiliseras av människor i grupp kan nå mycket låg nivå, som i extremfallet Nazi Tyskland. Det finns en petitions lista, signerad av oberoende forskare i USA, där nu bortgångne Edward Teller var en av de första som undertecknade. Klicka på Namnlänken, det finns inte mycket prestige primadonnor på den petitionen.

  • Bara för upplysnings skull, tillfogas en bra regel när det gäller information från gamle Ludde W, ”Det man inte kan uttala sig om ska man överlåta i tystnad” För övrigt så var en av mina få vänner i Sverige projekt ledare för c.a. 60 % av atom delen på alla Svenska kärnkraft verk. Han har faktiskt detaljerna i minnet än, men har aldrig tillfrågats för assistans. Kan vara försent nu, som han nyligen drabbats av en mini stroke och fått problem med talförmågan. Hoppas att någon är smart nog att rotera turbin axlarna så de inte kröks, som dom mycket möjligt kan drivas via vätgas som t.e.x produceras vid Vindkraft produktions toppar. Eller om Reaktorerna startas om. Men tyvärr, det ser ut som syndromet med arvingar till förmögenheter som endast har kompetensen att förskingra dem, består.

 2. Vilket jävla skämt. Alla som röstat på S, Miljöpartiet och C borde ställa sig i skamvrån och ta på sig en dumstrut.
  Nu är vi som vilken bananrepublik som helst. Snart finns det inget som fungerar i vårt en gång så underbara land.

 3. MAN MÅSTE ABSOLUT VARA EN SUPER DUPER IDIOT, FÖR ATT RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA!
  🤮

  Socialdemokraterna spottar svenskarna i ansiktet och några röstar för detta och låter sig förnedras, samtidigt som sina barn misshandlas och gruppvåldtas av Socialdemokraternas vinster för samhället !

  Hur sjuk får man vara !? 🤮

 4. Om det ändå bara var Dr ygeman som var oduglig men det nya viruset enfaldigheten har spridits och fått grepp på hela Regeringen.

 5. EU håller på att besluta om tusentals vindkraftverk runt alla våra kuster. De har givetvis beordrat Löfven att slopa anslutningsavgifter.

 6. Vilka möjligheter ger inte detta. The ”Yg crew” har en fantastisk talang som kan användas till att infiltrera företag som konkurrerar med Svensk export industri. Vilket företag som helst skulle kollapsa på nolltid !!

 7. Hoppas verkligen att det blir en lång kall vinter.
  Ju längre och kallare desto bättre. Enda sättet att få idioterna att fatta är om det blir kaos och konstanta elavbrott så industrin protesterar.
  Att köra allt i botten som dom gör nu är kriminellt mot svenska folket och borde leda till åtal för samtliga ansvariga. Vi kan börja med att stänga av strömmen för alla miljöpartister.
  Dom tror ju att strömmen bildas automatiskt.
  Om inte mentalsjukhusen stängt så hade dom suttit där allihop utan att göra nån skada istället för att sitta i regeringen och förstöra landet.

 8. YGEMAN??? SUCK, har den mannen gjort något rätt?
  Men jag vet en sak han kunde göra för att få en stjärna
  i boken? Begära att få bli entledigad, ju förr ju bättre!

  Ser ut som att han ligger och smygsolar i solarier,
  ja allt för att elsystemet ska braka samman.
  eller var han med på Dan Eliassons smygsemester
  på tjänstetid, han är röd i nyllet, eller skäms han för sina
  insatser på dom välbetalda platser han begåvats med?

 9. Jag tror att Det enda som kan hjälpa är en general strejk. Där alla företag och fabriker stänger ner tills sittande regering är häktade och alla Sozzar inom myndigheter sitter i husarrest eller på annat vis är satta på undantag.
  Är där någon som lyckas smita undan så ska de betecknas som fredlösa enligt gammal tradition.
  Naturligt vis ska alla tillgångar som de har frysas.

 10. Är det bra att bruken och industrin stänger pga höga elpriser ??? Vill dessa verklighetsfrånvarande miljöpartister/sossar att industrin flytta ut från Sverige … No brain no pain .

 11. Ygeman och Morgan Johansson är 2 konkreta exempel på varför tjänstemanna ansvaret måste återinföras dessa 2 totalt odugliga inkompetenta männsikor skall ite Sitta i regeringsställning Dom sänker ju landet bit för bit

Kommentera