Fel låt vann


Få saker i världen är så ointressant som Melodifestivalen. Dock blir debatten i efterhand intressant när kultureliten rasar över att ”fel” låt vann.

I helgen avgjordes den första deltävlingen i årets upplaga av den svenska uttagningen. Själv hade jag helt andra och betydligt mer intressanta saker på agendan. Dock fastnade jag för debatten efteråt där Expressens kulturskribent ansåg det vara ett skämt att inga kvinnliga artister gick vidare.

”Jag kan faktiskt inte helt förstå varför inte en enda kvinna gick vidare. Var det slumpen? Men slumpen är en dålig förklaring när det handlar om strukturer och mönster som återkommer gång på gång i den här ännu så mansdominerade tävlingen”

Det finns inte en liten liten chans att de kvinnliga artisterna hade låtar som inte höll måttet? Bara en liten liten chans….

Expressen

Ps. Under 2000-talet har 9 av de 21 vinnande artisterna varit kvinnor, samt att 2 segrare innehållit både manliga och kvinnliga artister. Är inte det jämlikt och bra?


12 responses to “Fel låt vann

 • Kent

  Kulturskribent på Expressen hur dum är det möjligt att bli?
  Kulturskribenten utgör ett levande bevis på att vissa kvinnor inte ska lämna köksregionerna. Som tur är så finns det andra kvinnor också som kan. Louise Erixon tillexempel.

  Gilla

 • Bigman

  De gnäller på oss när vi inte gillar deras ensidiga åsikter om invandringen. De massiva problem den skapar är en tragedi och fan så mycket viktigare än finalen i lalleri!

  Där är allt bra så länge de själva får bestämma, då är det ett naturligt utfall.
  När de själva inte får som de vill då är allt fel!

  Gilla

 • TT

  Dom som röstar mest är ju tjejer i åldern 11 till 17…och dom gillar killar, vad skall vänstern göra åt det, tja genustrams kanske.

  Sedan har ju viss etnicitetsröstning redan smygit sig in från BLM/Vänsterfolket/PK senaste åren och lär väl fortsätta så.

  Gilla

 • Kurt

  Man borde lagt ned skiten för 20 år sen. Blir bara sämre och sämre.

  Gilla

 • Jonas

  Är det så svårt att förstå för en kulturskribent att flest röster vinner? Förmodlingen unga tjejers röster som avgjorde dessutom. Vad röstade kulturskribenten på? Troligen ingen.

  Gilla

 • Kungen

  Vem fan bryr sig om det skiten ??

  Gilla

 • Maya

  Skandal !! Ut på gatorna nu alla rödstrumpor och ultrafeminister och demonstrera. Nu har ni ett enormt problem att gå ut och skrika om ! För det finns väl inte i er värld att män kanske har presterat bättre låtar.Ni kan ju passa på också när det gäller detta stora världsproblem som mellon är att rasa varför inte någon ur alla olika könsidentiteter som nu finns var med och vann.För det finns väl inga andra problem för er att ta itu med än att krossa det ”hemska patriarkatet ” ??

  Gilla

 • Anderssonskan

  Det är dags att dela Mellon i två delar en kvinnlig och en manlig . Så det blir jämlikt .

  Gilla

 • illa

  Jag har aldrig sett eländet. Jag klarade 10 minuter en gång när min fru ville att jag skulle titta.

  Det är nästan lika illa som att se Löfven.

  Kultureliten? vad är det? Är de dom som inte får ett riktig jobb?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: