Över hundra döda efter glaciärras i Himalaya


UTRIKES. Indien har försatt flera distrikt i norra delen av landet i högsta beredskap sedan en del av en glaciär i Himalaya har kollapsat. Myndigheterna varnar för översvämningar, och personer bosatta i närheten av en flod som har sin källa i glaciären evakueras. Enligt myndigheterna har minst 100 personer omkommit och många saknas, rapporterar India Today.

Många människor saknas fortfarande efter flodvågen som svepte fram i norra Indien efter ett ras i en glaciär.

Nu börjar bilder från området spridas, som visar hur vattnet förstört byggnader och fordon i sin väg. Myndigheterna har sagt att upp till 150 människor befaras döda. Enligt India Today har omkring tio döda människor hittats hittills.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Över hundra döda efter glaciärras i Himalaya

 • Bigman

  Det finns inga glaciärer enligt miljörörelsen!
  Ingenting går deras väg längre!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Överbefolkningen tvingar folk att bo på sämre och sämre platser, platser som inte är lämpliga, eller till och med som här. Livsfarliga!

  Dammar byggs utan en enda tanke på vad som kan hända! Naturligtvis är dom helt utan egen skuld! Allt ar klimatförändringarnas fel!

  Jag körde med min dammsugare i 10 minuter här hemma tidigare idag och tar därför helt och hållet på mig skulden!

  Gilla

 • centurion

  Såna här naturfenomen har ägt rum sen urminnes tider. Jorden är en Levande planet där förändringar ingår i spelet. Jordbävningar, jordskred, laviner, vulkanutbrott, kyla, hetta, översvämningar, o.s.v. Dessa händelser är i sig inga katastrofer utan en förutsättning för jordens fortsatta geologiska utveckling. Däremot kan ju Effekterna av dessa händelser bli katastrofala. Men det beror ju mest på oss korkade människor som bosätter oss på instabila platser.

  Gilla

 • robban

  kollade på det där på svt sida när det hände om de bara malde på om globaluppvärmning och sånt så jag tröttnade som om det inte finns andra orsaker

  Gilla

  • Argus

   Det är väl snarare så att glaciärer som kalvar sent är kallare än normalt? Hade det varit varmare så borde de kalvat tidigare?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: