Över hundra döda efter glaciärras i Himalaya

UTRIKES. Indien har försatt flera distrikt i norra delen av landet i högsta beredskap sedan en del av en glaciär i Himalaya har kollapsat. Myndigheterna varnar för översvämningar, och personer bosatta i närheten av en flod som har sin källa i glaciären evakueras. Enligt myndigheterna har minst 100 personer omkommit och många saknas, rapporterar India Today.

Många människor saknas fortfarande efter flodvågen som svepte fram i norra Indien efter ett ras i en glaciär.

Nu börjar bilder från området spridas, som visar hur vattnet förstört byggnader och fordon i sin väg. Myndigheterna har sagt att upp till 150 människor befaras döda. Enligt India Today har omkring tio döda människor hittats hittills.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Över hundra döda efter glaciärras i Himalaya

 1. Överbefolkningen tvingar folk att bo på sämre och sämre platser, platser som inte är lämpliga, eller till och med som här. Livsfarliga!

  Dammar byggs utan en enda tanke på vad som kan hända! Naturligtvis är dom helt utan egen skuld! Allt ar klimatförändringarnas fel!

  Jag körde med min dammsugare i 10 minuter här hemma tidigare idag och tar därför helt och hållet på mig skulden!

 2. Såna här naturfenomen har ägt rum sen urminnes tider. Jorden är en Levande planet där förändringar ingår i spelet. Jordbävningar, jordskred, laviner, vulkanutbrott, kyla, hetta, översvämningar, o.s.v. Dessa händelser är i sig inga katastrofer utan en förutsättning för jordens fortsatta geologiska utveckling. Däremot kan ju Effekterna av dessa händelser bli katastrofala. Men det beror ju mest på oss korkade människor som bosätter oss på instabila platser.

 3. kollade på det där på svt sida när det hände om de bara malde på om globaluppvärmning och sånt så jag tröttnade som om det inte finns andra orsaker

  • Det är väl snarare så att glaciärer som kalvar sent är kallare än normalt? Hade det varit varmare så borde de kalvat tidigare?

Kommentera