Sossepropaganda

INRIKES. Enligt Aftonbladet/Demoskop har SD ökat 0.8 % sedan riksdagsvalet 2018. Socialdemokraterna däremot har minskat 3,56 %. Tilläggas kan att S minskade med 2,75% i valet 2018 och SD ökade med 4,68%.

Enligt de Socialdemokratiska desinformatörerna Anders Lindberg och Lena Mellin på Aftonbladet är det riktigt dåligt för SD.

Pettersson tycker det är ofattbart att Socialdemokraterna fick så många röster i valet och fortfarande har så många som sympatiserar med dem. Det tyder på att det fortfarande finns några som tror på vad Lindberg och Mellin skriver.

Sedan skulle det vara intressant med resultaten om vi hade opartiska och ärliga medier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sossepropaganda

 1. Tyvärr finns det ännu för många Siggar kvar som röstar efter vad deras
  förfäder gjorde en gång, att det inte är samma parti nu som då, det tycks
  dom inte begripa?

 2. Demoskop är medias analytiker, media krattar alltid
  manegen för sossarna så hur trovärdiga tror ni dom är.

  Var är Sentios mätningar, eller undanhålls dom medvetet
  av makten?

 3. Vore på sin plats att förändra valmyndigheten
  Och komma med ett nytt och bättre valsystem inför valet 2022. Och för vår framtid i detta land.

 4. Finns två opinionsundersökningar som jag tar med några skopor med salt. Det är SVTs och Aftonbladets eftersom de bryter så mycket mot vad alla andra säger och upphöjer S långt över vad S egentligen har.
  Deras mätningar är mer propaganda än opartiska opinionsundersökningar.

 5. Mycket märkligt cirkeldiagram. V grå och SD grå i stapeldiagrammet.
  SD skall vara gul men de vill väl att grå skall symbolisera oviktigt.

 6. Om valmyndigheten klarar sitt jobb och demokratin fungerar blir SD största parti i nästa val 2022. Det är jag jag helt säker på.
  Hur ska de mentala dvärgarna göra då ??

 7. Signaturen ”Sigge” (tyckte alldeles nyss i en kommentar – den försvann) att: ”Socialdemokraterna är partiet som är bäst och värnar om dig, – då, nu och för alltid”. En aningslöshet som delas med den lika naive Löfven.

  ”Sigge” med likasinnade rekommenderas att lyssna på en krönika i SR P1 om ”Den svenska naiviteten”, citat: ”Sverige har varit naivt. Det var kontentan när statsministern 2015 kommenterade Sveriges förhållande till terrorismen. Det väckte stor uppmärksamhet, och uttrycket: Vi har varit naiva, har blivit bevingat. För några månader sedan kom en förklaring i samma anda. Vi såg inte detta komma, så löd Löfvens förklaring till att grov brottslighet kunnat växa sig stark. Vi såg inte detta komma – också det ett erkännande av naivitet, kan man säga. Om vi nu antar att statsministerns beskrivningar är ärliga, att det stämmer att det är naivitet som gör att politiska beslutsfattare – av olika kulörer – inte kunnat förutse stora samhällsproblem, trots varnande röster, hur är det möjligt att vara så naiv, – på den nivån?”

  Fortsättning följer, läs och lyssna här (5 min):
  https://sverigesradio.se/artikel/7399320

  • ”Sigge” var bloggens svagbegåvade mupp som kommenterar med engångsalias, ofta med flera kommentarer under olika alias. Jag raderar dessa när jag ser dem.

 8. Aftonbladet/Demoskop för två år sedan, januari 2019. Undrar hur många ”väljare”, sossarna har tappat sedan dess, jämfört med idag?

  Vad säger ”den store analytikern”, Lena Melin, på AB? Vad tycker den enfaldige Anders Lindberg?

  Sedan kan man väl påpeka att väljare får man bara i ett val. I opinionsundersökningar får man bara en politisk opinionsåsikt för stunden. På vilket politiskt parti man kan tänka sig att rösta på, just när frågan ställs.

  ”Sedan valet är förändringarna alltjämt små. De borgerliga partierna backar något, KD undantaget. Stödet ökar däremot för S (30,2%, +1,8 procentenheter) sedan förra månadens mätning. För V (8,0%, +/- 0,0) är läget oförändrat både i förhållande till förra månaden och sedan valet.

  MP (3,8%, -0,3) tappar och är åter under riksdagsspärren. M (17,1%, -1,8) och C (6,9%, -1,5) backar, medan stödet för KD (7,7%, +1,9) ökar.

  För L (4,5%, +0,1) är läget i stort oförändrat strax ovanför riksdagsspärren. SD (19,5%, -1,2) backar något men ligger alltjämt klart över valutgången.”

  https://demoskop.se/aktuellt/valjarbarometern-januari-2019/

 9. Jag vet inte hur man ska ställa sig till siffrorna i olika mätningar. Metoderna och frågorna verkar variera mellan instituten. Men jag håller det inte för otroligt att SD tappar. För, det verkar som om media gjort gemensam sak och rapporterar så lite som möjligt om SD, som om partiet inte finns till. Och om partiet inte synd så lämnar väljarna för andra partier.

 10. Pettersson tycker det är ofattbart att Socialdemokraterna fick så många röster i valet….

  Ja, så mycket vet man i alla fall att många av sossarnas röster kan härledas till invandring och nya sådana röster tillkommer hela tiden, varav en stor andel från muslimer. Vilket också Världen Idag skriver om i en samhällskrönika:
  ”Av väljare med utländsk härkomst röstar drygt 46 procent på Socialdemokraterna; av dessa är sannolikt en stor andel muslimer. Det handlar om bortåt en halv miljon röster, som naturligtvis är livsviktiga för ett parti som närmar sig 20-procentsnivån. Här finns också en ny rekryteringsbas för partiet. När den gamla medlemskåren mer eller mindre utplånas, och när en stor del av de unga vänder politiken ryggen, behövs nya grupper som kan fortsätta partiarbetet. Om socialdemokraterna skulle förlora dessa röster skulle partiet ligga på kanske 17–18 procent i opinionsmätningarna, siffror som definitivt skulle innebära slutet för socialdemokratins förstahandsanspråk på regeringsmakten. Det gäller alltså att på olika sätt se till att denna helt avgörande väljargrupp inte blir irriterad eller missnöjd.”

  Läs vidare:
  https://www.varldenidag.se/gastkronika/socialdemokraterna-har-blivit-ett-forlorat-parti/repsko!o2vdBLCrvNFTX4NmWyMUjA/

  ”Socialdemokraterna ljuger på arabiska”, skrev Pettersson den 28 augusti 2018, och hänvisade till Uvell.se, dvs Rebecca Weidmo Uvells hemsida där hon beskriver hur Socialdemokraterna inför valet 2018 officiellt bedrev kampanj på arabiska, och hon blev chockad över det hon läste, citat.”…desperationen når inga gränser när maktpartiet håller på att förlora det de älskar mest – makt. Socialdemokraterna på sin arabiska sida…sprider inte bara propaganda, utan lögner och smutskastningskampanj. Det står så här”, fortsätter Uvell och ger följande exempel: (texten förkortad, min anm.)

  ”Varför det kommande valet är avgörande för svenskarna med invandrarbakgrund och muslimer i synnerhet? För nyanlända och de redan medborgare med arabiskt ursprung och andra somalier och muslimer i allmänhet. Partiet som heter Sverigedemokraterna (SD) och det konservativa partiet Nya Moderaterna (M) Vi ber alla svenskar och i synnerhet med invandrarbakgrund att rösta på socialdemokraterna (S) eller vänsterpartiet (V) eller åtminstone miljöpartiet, eftersom det är mindre skadligt mot invandrare och muslimer i synnerhet. Skicka meddelandet till alla du känner för att varna den som behöver varnas, du som känner till det nu informera andra som inte vet. Allah säger i koranen (Ni ska komma ihåg vad jag säger till er, och jag lämnar mitt öde till Allah)”

  Artikeln kan läsas här:
  https://uvell.se/2018/08/27/socialdemokraterna-ljuger-pa-arabiska/

 11. Räknar man bort de under 4% (dvs MP och L) så hamnar det konservativa blocket på 51.4%, om det håller i sig till valet så kanske vi kan se fram emot att slippa sossarnas (och MP:s) direkt skadliga politik ett tag….

 12. De vanstyrande Socialdemokraterna – ihop med partierna MP, C & L i JÖK-avtalet – jobbar nu på målmedvetet för att i väljaropinionen snarast möjligt nå den för S eftertraktade nollpunkten …

  https://pbs.twimg.com/media/CaeSGZHW4AA_IFi.jpg

  Statsminister Stefan Löfven (S) har fortfarande inte fattat någonting och borde fråga sig själv …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2020/01/lc3b6fven.png

  … men han är ju helt oförmögen att finna svaret. Då är det bara omedelbar avgång som gäller.

Kommentera