Kvinna får 6,5 års fängelse för dråp på pojkvän


BROTTSLIGHET. Det var den 4 juli i år som SOS Alarm tog emot samtalet från kvinnan. Hon berättade att hon hade huggit sin pojkvän. ”Han kommer att dö, det är blod överallt”, säger hon i inspelningen. När polis och ambulans kom till bostaden i Hagalund var det redan för sent. Mannen avled samma natt.

Fru Justitia, rättvisans gudinna i romersk mytologi med balansvåg i ena handen och ett svärd i den andra. Ögonbindeln ska symbolisera allas likhet under lagarna, balansvågen står för rättvisa, och svärdet är en symbol för makt. Copyright: Thomas Carlgren

Kvinnan har hela tiden medgett att hon utfört knivhuggen, med en ostkniv, men att hon agerat i nödvärn då han angrep henne först och enligt kvinnan tog strypgrepp. Solna tingsrätt dömde kvinnan till åtta års fängelse.

Svea Hovrätt ändrar Solna tingsrätts dom på 8 år, på det sättet att fängelsestraffets längd bestäms till 6 år 6 månader. Irsad Rencber, som nu är 20 år ska vara häktad tills domen beträffande fängelsestraffet får laga kraft.

-Pettersson säger 6,5 års fängelse trots att det fanns en del förmildrande omständigheter, bland annat hade pojkvännen tidigare varit våldsam och kvinnan hävdade nödvärn.

Vissa unga män som med berått mod avrättar någon med skjutvapen döms till 4 års sluten ungdomsvård. Jag är inte jurist men har svårt att förstå rättssystemet.

Svea Hovrätt B 13736-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Kvinna får 6,5 års fängelse för dråp på pojkvän

 • Robert

  Hon får väl prata med klimat Greta.Om att få lindrigare straff.Greta kan säkert vara domare över en natt.Så kan hon börja döma brottslingar.Det är säkert fullt möjligt i svveedeen..

  Gilla

 • Malmgren

  Gick hon på droger eller var hon psyksjuk eller både och?? Det mesta verkar upp o ner när mörkret tagit över landet och mentalsjukhus stängts ner.

  Gilla

 • G Nordström

  Ögonbindeln kan tas bort när det gäller Sverige.
  Här finns ingen lika inför lagen.
  Telia chefer frias för mutbrott, dottern fick ju pengarna och nu ska skattebetalarna betala 38 miljoner till de legitima tjuvarna.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Iransk mördare i Stockholm ordspråk;
  Det är roligare vara gärningsman än att vara brottsoffer…

  Gilla

 • compulsoryunion

  Brott lönar sig

  Gilla

 • Moberg

  20 år utbildad till IT tekniker, hon kommer inte att vara mer än 26 när hon kommer ut.
  Personligen anser jag att ungdomsrabatt är fel de ska ha hårda straff första rundan så de inte för sitt liv vill in igen, det möjligen kunde få dem att avstå brott.
  Men den som sitter inne borde få chansen till utbildning och ett yrke samt arbete vid frigivningen, annars återfaller de till brott alltför ofta.

  Gilla

  • TT

   Löjligt låga straff.

   Hon kommer ut redan i nov-24 efter avtjänat 2/3 straff, då är hon 24 år och sex mån gammal.
   Innan dess har hon dessutom haft otaliga permissioner ute i det fria.

   Kvinnor hävdar allt som oftast nödvärn…det kan ju inte alltid stämma.

   Gilla

 • Kent

  Hon får överklaga till Hilda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: