Äldreomsorgen är inte en integrationsinstans

INRIKES. Socialdemokratins äldrepolitik i Sölvesborg har räknat sina dagar. Med Samstyret hamnar de äldre i fokus. Jag har sagt det innan och jag säger det igen – äldreomsorgen är inte en integrationsinstans, säger Louise Erixon, SD, kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, till tidningen Sydöstran, bakom betalvägg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Äldreomsorgen är inte en integrationsinstans

 1. Underbart!
  Det är så här det ska vara. Det måste finnas en tydlighet om vad som krävs av dem som släpps in. Jag vet inte vad som händer med dem som kommer, vad de får höra.
  Men tydligen är det inte några krav som ställs på dem, inte om man bedömer hur de agerar.

  Propagandan är likadan inom den delen av invandringen som inom politiken rent generellt. När de kommer är de tillgångar, många positiva epitet fälls om dem. I realiteten behöver inget av de som utlovats uppfyllas.
  De lever bara med andra artfränder, sysslar gärna med brott som komplement till bidragen.

  Jag säger inte att alla är så här, men alltför många gör så och tillåts göra det. Varken politiker och invandrare ur deras grupper är intresserade att debattera detta ur ett konkret perspektiv. Ska något ske så måste den ömkan som omger processen upphöra.

 2. Äntligen en kommun som vågar gå emot ”godhetsknarkarströmmen” och fatta ett riktigt beslut. Detta borde genomföras i hela Sverige.

  • Det borde även vara obligatoriskt inom all förvaltning och övrig omsorg samt för hemspråksundervisning i skolan som tar vital tid och kraft från kärnämnen. Vill man lära sig sitt hemspråk så anser jag att det skall ske på egen tid och bekostas av respektive individ, ej på skoltid eller arbetstid av skattefinansierade utbildare.

 3. Inför inte bara språktest, även kulturtest. De måste ha något att prata med de gamla om som berör Sverige.

 4. Heja Louise. Sölvesborg är ett föredöme för hela Sverige. Se vad långt man kommer med sunt förnuft. 😃😃👍👍

 5. Äldreomsorgen är ett mycket viktigt arbeta.När man vårdar och hjälper människor som är beroende av andra för att klara sina dagar får man inte utnyttja det faktumet som man gör idag.Besparingar och outbildat folk som inte ens kan samtala på den hjälpbehövandes språk.Är det värdigt i slutfasen av ens liv ? Det gör mig så ont att läsa om alla gamla som har fått ligga och dö ensamma på sina rum.Uttorkade och nerdrogagade.Jag har arbetat inom vården i många år och aldrig någonsin har vi lämnat någon ensam i livets slutskede som inte haft någon anhörig hos sig.Vi har då försökt underlätta på alla vis.Vi har hållit dom i handen till sista andetaget.Det som har skett nu är en stor vårdskandal som dom ansvariga inte kan blunda för och gömma sig bakom en massa svammel….

 6. Moberg:
  SD är landets åtminstone 2:a största parti u t a n frisering,av valresultatet !
  Sådana kommuner som Sölvesborg,behöver landet snarast.

 7. Som invandrare jobbande inom vård och omsorg säger jag 100%RÄTT!
  Det finns folk som vill jobba och kan svenska. Anställ de istället…
  Kanske går de inte på att ha sämre löner som de med dåliga språkkunskaper är beredda att få….men…
  På en av Kommunal:s evenemangen träffade en personlig assistent som kunde knappast svenska…han jobbade för 90 kr/tim medan jag fått 128… Var rätt chockad…
  Socialdemokraterna vill helt enkelt ha lönedumpning…ty det är fritt fram att sänka löner för personal med motivering ” bristande språkkunskaper ”

  • Inte första gången jag påtalar detta Maja 1.
   Att dessa personer anställs beror i stor del på att kommunen ska spara pengar i FÖRSÖRJNINGSSTÖDEN. Med dagens system med lönebidrag från staten när nyanlända får jobb driver på denna utveckling. Det är en chans för kommunen att få bättre ekonomi. När de väl kvalificerar sig för A-kassa så flyttas de över dit och så tar man in nya. Det förbättrar även statistiken för hur många som kommit i arbetar av de nyanlända.
   I grannkommunen där jag bor anställde 14 st för att de skulle lära sig svenska? På det viset kom covid-19 in på ett av vårdboenden. .

 8. Det är tid att använda Sölvesborg som rikslikare för andra kommuner. Dels för att de har kraften att förändra vad kommunen slentrianmässigt gjort sedan lång tid med sossestyre, dels att de tillåter Sveriges tredje största parti få visa vad de kan.

Kommentera