En svensk ung man häktad misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg, Nässjö


VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har begärt en 16-åring häktad vid Eksjötingsrätt, målnummer B 239-21 misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg den 1 februari. Häktningsförhandling kommer äga rum i dag fredag den 5 februari.

– Jag begär honom häktad för att han inte ska kunna påverka utredningen, säger kammaråklagare Heléne Thomasson som är förundersökningsledare.

De två andra ungdomarna som varit anhållna är släppta på fri fot, men fortfarande misstänkta i utredningen, en fjärde misstänkt är under 15 år.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 239-21.

-Pettersson säger att den huvudmisstänkte har ett typiskt svenskt namn och är skriven i Örebro. På hans sociala medier är det mycket polisjakter och poliser som han kallar ”Aina”. ”Inga grisar på vara gator”, jag knullar Ainas mamma, skanderas och det står om Vivalla i Örebro och så vidare. Svensk namn men uppträdande och språk som är typiskt för icke skidåkare….

TIDIGARE 2021-02-03. Ungdomar eldade upp hus och äldre kvinna

VÅLDSVÅGEN. Tre ungdomar är sedan tisdagskvällen anhållna misstänka för mord och grov mordbrand i en bostad i Anneberg i Nässjö kommun den 1 februari. Kvinnan hade tidigare samma dag ringt polisen efter att rutor på byggnaden krossats av personer som ville ”jävlats” med henne, rapporterar Aftonbladet. Polisen besökte kvinnan vid den tidpunkten och upprättade en anmälan.

Ett gäng på fyra personer misstänks ligga bakom dådet men då en av de inblandade är under 15 år kommer han att slippa straff och är inte anhållen, enligt polisen. De andra tre är under 18 år, en är en flicka på 17 år.

– En kropp påträffades i bostaden efter branden. Identiteten på den avlidna är inte fastställd, men i nuläget tyder det på att det är den kvinna som bodde där. Utredningen fortsätter under dagen med att de misstänkta ska höras i närvaro av offentlig försvarare. Även vittnen kommer att förhöras. Identifieringen av kroppen pågår och en teknisk utredning kring branden genomförs också, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, som är förundersökningsledare.

Pressmeddelande

-Pettersson undrar varför inte detta är förstanyhet på varenda redaktion i hela landet?

Ungdomar eldade upp pensionär i världens tryggaste land. Nu är inget bevisat ännu men risken att huset tog eld av andra orsaker och kvinnan blev innebränt samtidigt som ungdomarna härjade är inte stor.

Om Nässjö på bloggen…

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “En svensk ung man häktad misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg, Nässjö

 • Moberg

  Bedrövligt, undrar varför någon skriven i Örebro befinner sig i mörkaste Småland.
  Tänker på postern med Ardalan på förstår inte sossarna att de misslyckats totalt då de skriver ”slitit ut sig.”
  Tryggheten finns bara för dem som fått sittsår och ont i ett finger efter att varit medlem av ”knapptryckarkompaniet.”

  Gilla

 • Stenbock

  Detta är ett av deras märkliga beteende,trots de hatar allt vad deras nya lyckans land erbjuder,vill de gömma (glömma ?) sitt förflutna,och taga de hatades efternamn !!
  Personligen finner Stenbock det löjligt när Simba Bobo byter namn till Johan Nilsson….enbart för att passa in i Abzurdistan.
  Nåja det är ju enbart ett av de nya förfaranden vi får lära oss.
  Läste just om en ruskig historia i detta sammanhang i HD:
  https://www.hd.se/2021-02-05/dagen-fore-mordet-fruktade-trebarnsmamman-for-sitt-liv

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: