Indonesien förbjuder skolor att tvinga elever att bära den muhamedanska huvudduken


 Den indonesiska regeringen har förbjudit skolor över hela landet från att tvinga studenter eller fakultetsmedlemmar att bära den muslimsk sjalen, eller något annat religiöst attribut, och säger att beslut för religiösa atribut ligger hos individen, inte hos skolan.

LÄNK


4 responses to “Indonesien förbjuder skolor att tvinga elever att bära den muhamedanska huvudduken

 • Pålsjö

  Gamal al-Banna, bror till grundaren av det Muslimska brödraskapet, berättar att deras syster inte bar hijab, trots att brodern Hassan både grundat Muslimska Brödraskapet och var dess ledare, – dessutom så var de tre syskonens far teolog, hijab är således ett modern fenomen och ingen tradition. Gamal al-Banna menar att debatten om hijab i Europa visar hur fel muslimerna kan ta och fortsätter: ”En kvinna som visar håret bryter inte mot islams regler. Ingenstans inom islam eller i Koranen talas det om att täcka huvudet. Det finns en text som handlar om att täcka brösten. Men inga texter om att täcka håret. Lever man i ett visst land måste man anpassa sig till landets seder och traditioner. Vad gäller seder måste de anpassa sig till samhället så mycket de kan.”

  ”Muslimens hjärna vittrar sönder”, säger också Gamal al-Banna,”- i tusen år har den inte tänkt alls. Vi har blivit imiterande apor. Vi bör vara tacksamma över att vi fortfarande går på två ben”.

  Intervjun med Gamal al-Banna börjar vid 2:10 in i videon:

  Gilla

 • Moberg

  Det var kattsingen att Indonesiska regeringen tar ett sådant beslut eftersom landet är väl till princip 100% muslimskt.
  Vår svenska regeringsföreträdare lille Steffe säger ju gång på gång att Islam är ryggraden för honom för att kunna redovisa förtjänst längre fram.

  Gilla

  • Niklas R

   Vilket gör huvudduken meningslös eftersom den ska bara bäras för att muslimer ska veta vilka kvinnor som de inte ska trakassera.
   Det står så bokstavligen i koranen.

   Gilla

  • Ettan

   87% är muslimer och 10% kristna så det är definitivt inte i princip 100%. På Timor, Flores och många minde öar finns knappt några muslimer.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: