Åtalas för brutalt rån på Öland

VÅLDSVÅGEN. Fyra personer bands till händer och fötter, flyktbilen kraschades och Ölandsbron stängdes av polisen. Nu åtalas två män vid Kalmar Tingsrätt för inblandning i det uppmärksammade rånet mot en butik i Böda på Öland i somras.

Ica Nära Böda

En 31-årig man åtalas för att ha genomfört rånet tillsammans med en person som tros befinna sig utomlands. Brottsmisstanken mot honom är grovt rån och grovt häleri. En 21-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling, eftersom han ska ha skjutsat de båda rånarna till Halland efteråt, rapporterar SVT.

Rånarna kom enligt åtalet över cirka en halv miljon kronor. Familjemedlemmarna som utsattes för rånet hotades till livet.

I början på augusti 2020 rånades en livsmedelsbutik i Böda på norra Öland. Rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i ägarens bostad, som ligger i anslutning till butiken, och överrumplade ägaren med familj. Strax efter rånet inträffade en bilolycka utanför Borgholm och flera personer ses lämna fordonet. I bilen gjordes fynd som gör att polisen tror att den använts av rånarna, och man misstänker att flera personer är inblandade i rånet.

-Pettersson säger att de misstänkta är en familjeklan som tillhör förtjänsten, de är albaner och kom till Sverige efter kriget i Jugoslavien, de är skrivna i Laholm och det var inte första gången de ägnar sig åt brottslighet, tyvärr har de hunnit bli svenska medborgare…

Det finns en väg från Öland och det är bron till Kalmar, till brofästet är det drygt 8 mil från Böda om det är en smart plats att genomföra ett rån kan diskuteras…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Åtalas för brutalt rån på Öland

  1. Albaner medlemmar i sekten kan nog ej uteslutas, följer känt mönster.
    Ingen av oss med erfarenhet av till Gud närstående är förvånad.

Kommentera