Två av många S-politiker avgår

INRIKES. Markus Evensson (S), kommunalråd i Ljusdal, åtalas för tagande av muta, rapporterar lokala medier. Det handlar om en resa till Skottland som Evensson lät sig bjudas på sommaren 2019 – sammantaget om förmåner värda cirka 7 000 kronor. Evensson, som också är kommunstyrelsens ordförande, nekar till brott, men väljer ändå att avgå. Det är en förtroendefråga och partiet ser mycket allvarligt på detta, säger Bertil Asplund, ordförande för Socialdemokraterna i Ljusdal.

En S-politiker i Uppsala skärmdelade porrbilder på ett digitalt nämndsmöte på torsdagen, skriver Upsala Nya Tidning. Personen har nu valt att lämna politiken, bekräftar partikollegan Patrik Hedlund för tidningen. Det är viktigt att säga att partiet ser väldigt allvarligt på det här, säger Patrik Hedlund (S).

– Pettersson misstänker att det partiet ser allvarligt på är att de åkte fast…

Annars kan man ana socialdemokraternas värdegrund genom att titta på listan här, som är långt ifrån komplett.

Det märkliga är att medan Jimmie Åkesson regelbundet får stå till svars för vad SD-politiker och sympatisörer gjort så slipper statsminister Stefan Löfven motsvarande frågor.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Två av många S-politiker avgår

  1. Ja en del politiker har klart narsisiska drag och tror sig veta mer och vara värda mer. Kolla bara på Trump.

  2. Undrar hur mycket det kommer att kosta skattebetalarna att de här politikerna avgår. A-kassa och arbetsförmedlingen är nog inget större eller troligt alternativ. Inte för sådana som är mer jämlika än andra.

Kommentera