Åkes plastfria miljöpåse straffas av nya plastskatten

MILJÖ & SKATTER. Helsingborgsföretaget Gaia BioMaterials har utvecklat påsar som är nedbrytningsbara och kan användas upp till 50 gånger – men ändå ska de beskattas. Anledningen: De ser ut som plastpåsar. ”Vi känner oss totalt lurade”, säger Åke Rosén, grundare av Gaia BioMaterials, till fPlus.

Gaia miljöpåse

– Otaliga miljarder har investerats för att säkerställa en hållbar framtid genom utvecklingen av nya miljöanpassade material som inte bidrar till vare sig CO2-utsläppen eller plastnedskräpning i form av mikroplaster. Är det då verkligen försvarbart att straffbeskatta utvecklingen av miljöbesparande material i Sverige? Det de gör är ju att aktivt motarbeta försöken till att rädda vår planet. Det är helt absurt, säger Åke Rosén, grundare av Helsingborgsföretaget Gaia BioMaterials.

– Allt vårt arbete med att ta fram bärkassar i förnyelsebart och nedbrytbart material tog slut över en natt i och med plastpåseskatten, fortsätter Rosén.

Gaia har utvecklat den så kallade Gaia-kassen som har varit ute på marknaden i flera år. Påsen består av det egenutvecklade materialet Biodolomer, en sammansättning av flera förnyelsebara råvaror som tillverkas i företagets fabrik i Helsingborg. Under utvecklingen av Biodolomer har Gaia ingått som projektpartner i EU:s miljöprogram LIFE, som ger bidrag till miljö- och klimatåtgärder inom EU.

Åke Rosén tar även upp det faktum att Sveriges beräkningsunderlag för att uppnå målet i EU-direktivet om svenskarnas användning av plastbärkassar var fel så i praktiken hade redan målet uppnåtts innan skatten infördes.

– Pettersson säger att miljö och klimat äralldeles för allvarligt för att svenska och EU-s politiker ska få bestämma inom området…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Åkes plastfria miljöpåse straffas av nya plastskatten

 1. Han kommer också att flytta utomlands.
  Andra företag såsom Astra tillverkar sitt vaccin i England, samtidigt som de bygger fabrik i Polen.
  Just nu hade det varit bra o Astra hade sin tillverkning i Södertälje, men vår regering har sett till att lönsamma företag flyttar.
  När det gäller bråket mellan Astra och EU, tror jag att Boris inte tänker stå med mössan i hand för EU, efter åratal av EUs djävulskap.
  ”Pinnen har två ändar”.

  • Astrazeneca har tillverkning över stora delar av världen. Indien, USA, Storbritannien, Tyskland med flera länder. I Sverige arbetar drygt 7000 människor med läkemedel tillverkning, de flesta i Södertälje och Göteborg. Astrazeneca exporterar för 70 miljarder från Sverige, det är dock inte vaccin mot covid-19 utan andra läkemedel som också behövs.

 2. Det vet väl alla att svenska miljöskatter inte är till för att rädda miljön. Dom är till för att skaffa pengar till andra viktigare projekt. Tex invandring. Trots att den pågått i så många år nu så har befolkningen inte fått någon uppgift om den totala kostnaden för den. Trots att myndigheterna har total koll på allt annat. Varför.

 3. Den ser ut som en plastpåse?? Ja kors, det är väl ett svar man
  kan förvänta sig av en Svensk myndighet? Ta ditt företag och flytta
  till Polen eller Ungern där man uppskattar företagsamhet!

  • @Tony, jag anser din kommentar är rimlig och klok. Varför 18, just nu, ogillar förstår jag inte.
   Varför Ni

 4. Miljöpartister säger att köttbullar utan kött är bra för klimatet.

  Då borde väl också plastpåsar utan plast vara bra!!??

   • @Tony, här kom svaret. Aderton Miljöpartister läser Pettersson. Något gång kanske polletten trillar ned. ELLER

 5. Snälla Åke Rosén. Du kan inte lita på en korrupt och inkvoterad statsapparat. Ta ditt företag och flytta ut från ”Sverige”.

 6. Det måste ju komma in pengar så att barn upp till 16 år kan vara hemma
  och leka med sin pappa och mamma som regeringen har bestämt med
  stöd av Liberaler o Center Vart är vi på Väg NYVAL NU SLÄNG UT
  SVETSARN och hans REGERING undrar om Annie Löv har ätit upp
  sin högra SKO ännu

  • Extra val! Nyval finns inte Sverige när det gäller val till Sveriges Riksdag. Läs på och skriv rätt. Om man inte håller sig till fakta blir man missförstådd.

 7. Det måste ju komma in pengar, så att föräldrar med barn upp
  till 16 år kan vara hemma och leka med sina småttingar,
  som regeringen har beslutat, med stöd av centern och liberaler,
  när jag var ung så var man tvungen att klara sig själv,
  jag började själv att jobba på posten när jag var 15 år vart är vi på väg
  man tar sig för pannan .NY VAL sparka ut den oduglige SVETSARN.

 8. Vilken guldgruva för detta extrempartiet MP har hittat.
  Tänk om allt som är gjort av plast skulle straffbeskattas.
  Finns ju hur mycket stålar som helst att driva in.

  • Ju mer skatter desto högre löner för vänstern. Sjukt som f-n.
   Jag kan aldrig förlåta att Amanda Lind delar till sin make Gycklaren stora belopp i bidrag i tid och otid. Rena rånet.

 9. Ja namnet Absurdistan ska hållas levande tack vare våra politiker som aldrig håller sig ajour om vad som sker.
  Dessa påsar borde vara standard och polymeren användas till all förpackningsmaterial, ytterligare en svensk storindustri i vardande med enkla arbeten som träskallarna i myndighet och Regering har missast.
  ”Ja vi såg det inte komma.”

 10. Det ända som återstår är väl att flytta företaget till annat land!
  Liksom många andra företag gjort.

  • Hur slipper man svenska påsskatten om man flyttar företaget till ett annat land? Påsskatten läggs på påsar tillverkade i Sverige såväl som de som importeras.

 11. Ja det är ett tydligt tecken på att skatter ska drivas in oavsett miljönytta. Har alltid känt en svekfull attityd mot skattebetalarna från självutnämnda miljöpampar för att de alltid godtyckligt vill öka skatter och miljöavgifter för skattebetalare. Jag längtar efter en vuxen regering med rimliga, vuxna krav på de medborgare de ska tjäna.

 12. Allt som Miljöpartiet lyckas driva igenom under övriga partiers tystnad visar sig när det verkställts vara idiotiskt och samhällsskadligt.

  • Har sin grund i,att hos MP (de Gröna kommunisterna) finns landet lägst begåvade samlade.De övriga dårarna samregerar man med,i Regeringen.
   Deras ansikte utåt är ju Greta,Lövén o Co….

 13. När ska folk fatta att plastskatten är till för att höja politikernas egna löner och inget annat? Det handlar inte om miljön, det handlar om att varje riksdagsledamot nu kan få 1500kr extra på sitt redan feta lönekonto (trots att de flesta inte varit där på snart 1 år). Det är vad plastpåseskatten betalar! (Köp en rulle sopsäckar istället, det är billigare, de beskattas inte än)

 14. ”Vi känner oss totalt lurade”, säger Åke Rosén.
  Vi är alla lurade av skojarna vid makten, dessa %#%#&¤ charlataner !

  • RÖSTAS DET FRAM IDIOTER SÅ FÅR VI IDIOTI ! 🤥

   Bara en superidiot röstar för att sin och sin familjs lidande.

   Socialdemokraterna med sina allierade miljöparasiter är jordens och mänsklighetens största fiender.

Kommentera