Den taktik som S nu använder är ett gift

INRIKES. De flesta amerikanska politiska trender testas snabbt i Sverige. På ett utstuderat sätt provar nu Socialdemokraterna trumpismens språk och missbruk av gränsen mellan sanning och lögn. Det händer gång på gång, i sociala medier, i riksdagsdebatter och i aktualitetsprogram i tv och går inte att tolka på något annat sätt än att S vill skapa samma debattklimat som grovt skadat USA, skriver PM Nilsson på Dagens Industri.

Ett visst mått av överdrifter och stridsrop hör till den politiska debatten. Men den taktik som S nu använder är ett gift och måste möta ett bredare motstånd.

S drar in trumpismen i Sverige – Lögnen är i en mening en lika tidlös som ofrånkomlig del av politiken. Duktiga politiker är ofta lysande lögnare eller i alla fall bra på halvsanningar.

Det gäller att beskriva motståndaren i så dålig dager som möjligt och sig själv i den bästa tänkbara. Men det finns gränser. Oftast bemödar man sig om att hålla sig hyggligt nära verkligheten. Det fungerar inte att helt ta heder och ära av en motståndare och sedan räkna med stöd i riksdagsarbetet.

De flesta amerikanska politiska trender testas snabbt i Sverige. På ett utstuderat sätt provar nu Socialdemokraterna trumpismens språk och missbruk av gränsen mellan sanning och lögn. Det händer gång på gång, i sociala medier, i riksdagsdebatter och i aktualitetsprogram i tv och går inte att tolka på något annat sätt än att S vill skapa samma debattklimat som grovt skadat USA.

 • Ministern för Lag & Rätt Morgan Johansson (S) importerade omedelbart den amerikanska tragedin och beskyllde oppositionen i Sverige för att vilja ”gripa makten”. Där passerade han en gräns.
 • Statsminister Stefan Löfven (S) nyttjade samma strategi när han i årets första partiledardebatt anklagade Jimmie Åkesson för att använda samma krigsretorik som Trump. Löfven vet att det inte stämmer.
 • Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman i söndagens Agenda. I en debatt med Jimmie Åkesson levererade han helt opåkallat en rad halv- och hellögner om sin motståndare.

-Pettersson säger att PM Nilsson är något på spåret men att jämföra de tre lögnarna ovan med Donald Trump är bra fräckt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Den taktik som S nu använder är ett gift

 1. Att ständigt smutskasta SD är ointressant att lyssna på. Lika ointressant är smutskastning av S.
  Väljaren bör intressera sig för hur respektive partiers förslag påverkar hans person. Tex ekonomi, välfärd och personlig frihet.
  För mig så är förslag som behandlar pensionärers situation viktigt.

  • Peter
   Ja S och SD tycker om att diskutera det andra partiets historia. Oaktuellt om du frågar mig.

 2. Det är nog tvärtom. Trump lärde sig av sossarna, han hade dock inte lika låg moral så han klarade sig bättre. Hans resultat talar för sig själv, utom för svenskar. Lägre bidrag och mindre invandring är inte populärt bland svensk vänster.

 3. Jag tror att Donald Trump är rena sann9ngssägaren i jämförelse
  med dessa tre fån på bilden, som har lögnen som metod för att
  klamra sig fast vid maktens köttgrytor. Patetiska!

 4. En riktig Trump kan skapa ett stort välstånd och en god ekonomi i landet. Där har Sossarna väldigt långt kvar.
  För mig får Sossarna ljuga så näsan växer, bara dom fixar en riktig pension till mig. Får fortfarande samma pension av staten som dom ljugande flyktingarna, fast jag arbetat 45 år i Sverige.

Kommentera