Ingen fribiljett för invandrare


INVANDRING. Asylinvandrare och anhöriga aktiveras 37 timmar i veckan som ett villkor för att få sociala förmåner, detta enligt Danmarks invandringsminister Mattias Tesfaye (S) och regeringens plan om att skapa rättvisa.

Mattias Tesfaye (S) Wikipedia

I början på 1970-talet skapades lagen om bistånd för medborgare som drabbats av en social händelse och inte kunde klara sig själva. Idag kallas det offentliga välfärdssystemet för socialbidrag, eller officiellt försörjningsstöd. Under åren från 1970-talet och till idag har mottagarna av socialbidragen och andra bidrag blivit en helt annan grupp människor än vad politikerna ursprungligen tänkte sig. Idag går en mycket stor del av bidragen till invånare med en icke-västerländsk invandrarbakgrund.

När du läser om Folketingets behandling av lagen om socialbidrag står det helt klart att ingen hade tänkt på invandrare och flyktingar. För det andra sa den dåvarande socialdemokratiska socialministern Eva Gredal att detta ska vara det lägsta skyddet när alla andra misslyckas. Om du blivit arbetslös och arbetslöshetsersättningssystemet är slut bör det finnas ett sista skyddsnät så att vi inte hamnar i kloakrännan. Det är en vacker och bra princip.

Men idag är problemet att när du får asyl i Danmark börjar livet på socialbidrag. Dessa människor har försörjt sig själva i det land de kommer från. De har haft resurser och initiativ att korsa sex, sju eller åtta nationella gränser för att komma hit. Ändå har vi bestämt oss att de ska börja sitt liv i det sista skyddsnätet och sedan ska kommunen och personen själv kämpa sig ut ur skyddsnätet. Det är en helt skev strategi, säger invandringsminister Mattias Tesfaye (S)

I ett försök att flytta fler människor från offentliga bidragsinkomster till självförsörjning ska de aktiveras 37 timmar i veckan. Deltar man inte i aktiveringen minskar bidragen. Det måste därför finnas en kontant timlön genom att delta i aktiviteter som nyttojobb, företagspraktikplatser, jobbsökarkurser eller lektioner i det danska språket. De nya invånarna ska gå ut genom dörren på morgonen och uppleva en vardag som motsvarar att gå till jobbet.

Weekendavisen

Om Mattias Tesfaye på bloggen…

– Pettersson säger att det är självklarheter, alla friska ska arbeta 37 timmar i veckan, annars ryker bidragen. Problemet i Sverige har varit att de som föreslår att invandrare ska försörja sig själva kallas rasister och hotas med att själva bli arbetslösa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Ingen fribiljett för invandrare

 • ponnsan62

  Ut med skiten

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Då blir det tufft och många timmar att jobba för dom ockupanter som har berikat oss med många olika identiteter!

  Gilla

 • Billy Boy

  Den svenska modellen …

  I Stockholm år 2015 …

  I Filipstad (och de flesta andra kommuner i Sverige) år 2019 och framåt …

  Gilla

 • NF

  Om socialbidragstagare förutsätts jobba som en motprestation till den bidrag de erhåller så blir ju bidraget en sorts lön. Dock med bl.a. den skillnaden att bidraget är mycket lägre än egentliga lön.

  Med andra ord så bildas det två parallella arbetsmarknader, ”lönarbetsmarknaden” och ”bidragsarbetsmarknaden”. Och eftersom arbetsvillkoren inom ”bidragsarbetsmarknaden” är mycket förmånligare ur arbetsgivares synvinkel så uppstår det en stark strävan att ersätta de arbetstagare som erhåller lön med sådana som erhåller bidrag.

  Givetvis kan denna utveckling bromsas t.ex. genom att lagstifta om att bidragstagare endast får jobba inom offentlig verksamhet och att de inte får utföra sådana arbetsuppgifter som utförs eller har tidigare utförts av löntagare. Men ett regelverk av denna sort kan inte göras vattentätt annat än i så fall om bidragstagarna sysselsätts med helt ickeproduktiva och/eller meningslösa arbetsuppgifter.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Det tror jag inte blir något problem! Vankas det arbete är det nog inte lika roligt att komma längre.

   Gilla

 • putte

  Då får dom nog fart under galoscherna till närmaste läkare som skriver ut ett intyg på att dom är oförmögna till all fysisk aktivitet ,samt att det är rasistiskt att över huvud taget komma med några sådana förslag .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: