Livstidsdömde terroristen Al Amin Sultan varnas: blev svart i blicken

TERRORISM. ”Den livsstidsdömde terroristen Al Amin Sultan blev ”vansinnig” när han inte fick krama en besökare å Kumlaanstalten. Han skrek åt personalen, som upplevde situationen som hotfull.
För det tilldelades han en varning”
, skriver Expressen/GT.

Al Amin Sultan har misskött sig flera gånger i fängelset. Han har varit inblandad i slagsmål och försökt påverka sina medfångar genom att han ”propagerar för sin religion på avdelningen” enligt dokument från Kriminalvården. Åtminstone två gånger har han isolerats på Kumla, på grund av hotbilden runt honom.

Det har tidigare rapporterat att man hittat ordet ”ISIS” klottrat i 34-åringens cell. Hans beteende beskrivs som ”vansinnigt”, ”oacceptabelt” och ”mycket hotfullt”.

Förvaltningsrätten bedömer att Al Amin Sultan genom sitt agerande har brutit mot de föreskrifter och villkor som gäller för verkställigheten. Kriminalvården har således haft skäl för att tilldela honom varningar. Överklagandena ska avslås”,

Pettersson säger att det är hårda tag. Al Amin Sultan blir säkert livrädd av en varning av svenskt rättsväsende. Ingen skulle bli gladare än jag om han fick avtjäna sitt straff där han hör hemma…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

16-1 till bortalaget när Expressen listar Sveriges farligast fångar…

TIDIGARE 2019-10.29 Livstidsdömde terroristen Al Amin Sultan får inte läsa koranen i fängelset

TERRORISM. Al Amin Sultan reste ner till Syrien och deltog, tillsammans med Hassan Al-Mandlawi, vid avrättningar där två män fick sina halsar avskurna i Aleppo under våren 2013. För det dömdes de båda till livstids fängelse för terroristbrott.

Al Amin Sultan har tidigare avtjänat sitt straff inne i superbunkern Fenix på Kumla. För närvarande sitter han på Hallanstalten, också det ett fängelse med högsta säkerhetsklass.

Inne på Hall har han nu en tvist med Kriminalvården – om Koranen. Böckerna som bråket handlar om är ”Tafsir Ibn Kathier” volym 1, 2, 5 och 8. De får inte terroristen ha.

”Beslutet motiveras av säkerhetsskäl då de aktuella böckerna bedöms kunna äventyra ordningen och säkerheten i anstalten”, skriver Kriminalvården i sitt beslut.

Kriminalvårdens huvudkontor skriver att innehav av böckerna ”kan verka provocerande och skrämmande” och att de vidare bedöms ”kunna brukas i syfte att radikalisera medintagna”.

Den dömde terroristen överklagade och tog det hela till förvaltningsrätten. Rätten ger Kriminalvården rätt: Al Amin Sultan får inte ha böckerna.

-Pettersson tycker att Al Amin Sultan och hans kompis Hassan Al-Mandlawi som har begått brott i Syrien ska avtjäna sina straff där och diskutera eventuellt innehav av koranen med mannen nedan…

TIDIGARE 2015-12-14. Två göteborgare döms till livstid för terroristbrott

ISLAM. Göteborgs tingsrätt dömer två män från Göteborg – 30-årige Al Amin Sultan och 32-årige Hassan Mostafa al-Mandlawi – till livstids fängelse för terroristbrott. De döms för sitt deltagande vid två mord utanför Aleppo i Syrien, där två män fick sina halsar avskurna av en grupp män, där flera filmade. En film av ena mordet har hittats hemma hos den ena nu dömde mannen.

2015-12-14_1602
2015-12-14_1601

De åtalade har nekat till att över huvud taget varit på platsen. Åtalspunkterna var terrorbrott alternativt folkrättsbrott – men det är alltså terrorbrott männen döms till, då rätten anser att gärningen utförts för att injaga fruktan i den icke-muslimska befolkningen i Syrien.

Åklagaren menar att de två männen håller i kameran i flera av de klipp som hittats och att det är de som hörs tala svenska i dem.

32-årige al-Mandlawi har en skottskada i huvudet som orsakar honom sådana besvär att han anses behöva en personlig assistens.

”Trots detta anser tingsrätten att det brott som han dömts för är så allvarligt att han inte kan undgå livstids fängelse”, skriver rätten.

-Pettersson anser att de förutom livstidstraffet bör fråntagas sina svenska medborgarskap och avtjäna straffen hos den icke-muslimska befolkningen i Syrien.

TIDIGARE 2015-12-02. Misstänkte terroristen utan rullstol på semester

32-årige Hassan Al-Mandlawi från Irak, som misstänks för terroristbrott i Syrien är enligt advokaten mycket svårt funktionshindrad. Enligt advokaten sitter Al-Mandlawi i rullstol efter en skottskada i huvudet och har talsvårigheter.  men lyckades trots det ta sig ”hem” till Sverige, undrar var det var för fel på Allahs erbjudande. 

Åklagaren vid Göteborgs tingsrätt säger att hon ”vill ge en mer nyanserad bild av hans hälsotillstånd.” Det var i måndags, under terrorrättegångens sista dag, som åklagaren visade bilder från den misstänkte 32-åringens semester i Malaysia strax innan han greps i somras.

Det var GT som först publicerade bilderna, som tidigare inte varit offentliga.

Åklagaren Agnetha Hilding Qvarnström visade bilderna under slutpläderingen för att försöka övertyga rätten om att göteborgaren inte alls är så sjuk som advokaten hävdar.

-Pettersson säger att om Hassan Al-Mandlawi skottskadades i Syrien var än i varje fall inte i sämre tillstånd än han kunde ta sig till Sverige. Det vore bättre om han rest till Allah för vård…

Tre vinstmaskiner häktade för terrorbrott

Åtalas för terrorbrott i Syrien

***

5 thoughts on “Livstidsdömde terroristen Al Amin Sultan varnas: blev svart i blicken

 1. Linda Westerlund Snecker (V) hävdar bestämt att …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2020/01/linda-snecker.jpg

  Politikfakta

  Så vad ska vi då göra med den livstidsdömde terroristen Al Amin Sultan när han nu ändå befinner sig i Sverige och det svenska rättsväsendet inte kommer att exportera honom till något proffs utomlands för omhändertagande där?

  Hur skulle det vara om den ”allvetande” Linda Westerlund Snecker (V) och hennes make Hans Anders Erik Westerlund Snecker själva kunde ta hand om terroristen Al Amin Sultan genom att bjuda in honom att bo i deras hem i Norrköping som inneboende? Under ungefär samma förutsättningar som riksdagskvinnan Annika Hirvonen (MP) har en ”ensamkommande” afghansk migrant inneboende i hennes hem efter Hirvonens skilsmässa från sin fd man.

  När Linda Westerlund Snecker befinner sig i Stockholm kunde hon under sina debatter i riksdagen ha terroristen Al Amin Sultan inlåst i sitt arbetsrum så att han inte rymmer ut på stan och får för sig att terrorist-mörda någon stackars helt oskyldig människa som olyckligtvis råkar komma i vägen.

 2. Hans namn Sultan är en muslimsk härskartitel, och synes stämma väl överens med hans attityd. Sultan är även namn på en russin-sort, söt och mild, men det kan man ju knappast påstå att herr Sultan är, tvärtom, – ett synnerligen surt och ovänligt mångkultur-russin.

 3. Det bästa och billigaste för Sverige vore att bjuda honom på en enkelbiljett hem till sitt eget land. Han kan ta alla sina utländska fångkompisar med sig. VI VILL INTE HA DOM HÄR. DOM HAR INGET ATT TILLFÖRA HÄR.
  UT MED ALLT DRÄGG NU

 4. Det tycks vara ett sjukt mönster hos myndigheterna att servera Sverige den typen av religiöst dysfunktionella importer uppfyllda av hat. Det räcker tydligen inte med inhemska kriminella förmågor. Det måste vara ett brott mot svenskar att välkomna dessa fängelsekunder, som bidragsturister i Sverige. Jag har aldrig förstått myndigheternas bristande omdömen.

Kommentera