Knarkkungen Tse Chi Lop gripen

MEDIA. Den misstänkta knarkkungen Tse Chi Lop, 56, har under fredagen gripits på en flygplats i Nederländerna, rapporterar BBC. Tse Chi Lop, en kinesiskt född kanadensisk medborgare, misstänks för att leda den ökända knarkligan som går under namnet Sam Gor Syndicate eller The Company i Asien. Ligan dominerar den olagliga narkotikamarknaden i  Asien, och de misstänks för att sälja och inneha narkotika till ett värde av 70 miljarder dollar.

Tse Chi Lop har varit en av världens mest eftersökta personer, och står med på listan över efterlysta internationella brottslingar.

Innan Tse Chi Lop greps på flygplatsen Schiphol i Amsterdam var han efterlyst av den federala polisen i Australien, som misstänker att Tse Chi Lops drogkkartell står för närmare 70 procent av narkotikasmugglingen in i landet.

 56-åringen har jämförts med den ökände mexikanska knarkkungen Joaquin “El Chapo” Guzman och Australienska polisen har försökt gripa honom i över ett decennium.

– Pettersson tycker BBC rapporterar föredömligt “Tse Chi Lop, en kinesiskt född kanadensisk medborgare”, till skillnad från svenska medier där alla är svenskar, även utländska medborgare som bor i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Knarkkungen Tse Chi Lop gripen

 1. Ok, det är så här Löfven tror att flyktingarna blir en vinst för samhället lite längre fram.

 2. Skitmedia är väldigt angelägna att nämna det Svenska??
  Hur Svenska är dom Media? Blir världen fri från detta
  avskräde som knarklangare är bara för att dom benämns
  vara Svenskar? Det tycks vara bättre att benämna dem
  Som Svenskar än att jobba för att sådana lågt stående
  figurer åker fast?

 3. Ja det finns svenskar och så det ”svenskar”. I brottsrapporteringen så vet man att det är inte en etnisk svensk när det saknas namn och bilden är pixlad däremot så lämnas med illa dold förtjusning signalement, bilder utan pixlar och namn på etniskt svenska brottslingar.

Kommentera