Gärningsman gripen efter våldtäkter i Täby och Uppsala


VÅLDSVÅGEN. En man har gripits misstänkt för två våldtäkter som skedde med nästan två års mellanrum.

Fantombild från polisen

Mannen har anhållits misstänkt för en överfallsvåldtäkt i Uppsala 2018 och för en våldtäkt i Täby utanför Stockholm i somras.

Mannen ha berättat för sin fru att han är gärningsmannen. Polisen har tidigare publicerat dna-fantombilder för att få tips om en misstänkt gärningsman.

TIDIGARE 2020-12-17. Polisen söker gärningsman efter våldtäkter i Täby och Uppsala

BROTTSLIGHET. Polisen söker ännu efter den man som utsatte en kvinna för en grov våldtäkt vid Skavlötens friluftsområde i Täby den 28 juni 2020. Kvinnan överfölls av en man som via DNA även kopplas till ett liknande överfall av en kvinna vid sjön Ekoln i Uppsala 2018.

Bilderna på mannen är inga fotografier utan fantombilder framtagna från en DNA-profil i spaningssyfte. Gärningsmannen förväntas ha ett utseende som påminner om bilderna. Bild: Parabon

Under sommaren och hösten har polisen vidtagit ett flertal åtgärder för att hitta gärningsmannen. Bland annat tog polisen fram en fantombild. Ett 30-tal män har förhörts och topsats i ärendet men samtliga är avförda. Polisen behöver fler tips och publicerar nu två nya fantombilder som jämfört med tidigare bild nu är framtagna utifrån mannens DNA-profil.

OBS! Bilderna på mannen är inga fotografier utan fantombilder framtagna från en DNA-profil i spaningssyfte. Gärningsmannen förväntas ha ett utseende som påminner om bilderna.

Gärningsmannen beskrivs i samband med överfallen som smal och blek i hyn. Vid överfallet i Uppsala 2018 pratade han svenska med dialekt och vid överfallet i Täby 2020 pratade han engelska. I Uppsala bar han keps och svarta solglasögon och i Täby en svart mössa och svarta solglasögon. 

Faktauppgifter om brotten

Täby: Brott: Grov våldtäkt. Brottsplats: Intill Arningevägen. Brottstid: 28 juni 2020 cirka kl 18.30.
Uppsala: Brott: Våldtäkt alterarnativt sexuellt övergrepp. Brottsplats: Morga Hage vid sjön Ekoln. Brottstid: 27 juli 2018 cirka kl 19.00.

Kontakta polisen

Har du tips kring vem gärningsmannen kan vara? Kontakta polisen via mail: Sexualbrottsgruppen.sollentuna@polisen.se eller ring polisen på 114 14 eller genom att besöka en polisstation. Varje tips kan vara viktigt!

Nyhet från Polisen Stockholms län

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Gärningsman gripen efter våldtäkter i Täby och Uppsala

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: