Polisen: anmäl dig frivilligt

BROTTSLIGHET & POLISARBETE. Den 24-årige Kristian Achot Kazarian är efterlyst av polisen. Mannen misstänks i ett fall av rånförsök i Jomfru Ane Parken i Aalborg den 23 augusti. Herr Kazarian misstänks ha försökt råna en annan man med kniv. Rånförsöket misslyckades dock. Först i december lyckades polisen på Nordjylland identifiera den person de tror står bakom rånförsöket.

Den 11 december blev Kristian Achot Kazarian efterlyst offentligt, men han har fortfarande inte anmält sig för polisen och håller sig undan.

Kristian Achot Kazarian Foto: Polisen

Polisen har varit i kontakt med Kristian Achot Kazarian via hans försvarare, men han har inte anmält sig till närmaste polis, vilket vi upprepade gånger har bett honom göra, säger utredningschefen, polisen Kenneth Rodam, i ett pressmeddelande från Nordjyllands polis.

Därför skickar Nordjyllands polis ut efterlysningen igen och uppmuntrar medborgare som vet var den misstänkta håller till att kontakta polisen på 114. Dessutom uppmuntrar Kenneth Rodam också den misstänkta att anmäla sig så att ärendet kan avslutas, skriver Ekstrabladet.

– Pettersson säger att den danska polisen efterlyser misstänkta med namn och bild, det är rutin men totalt omöjligt i Sverige. Är det någon som förstår varför danska polisen har bättre uppklarningsprocent än den svenska.

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Svensk polis arbetar mycket annorlunda än dansk polis. ”Problemet med den svenska polisen är att de har så många byråkratiska regler. Nästan alla undersökningssteg måste godkännas av en advokat”

”Jag har ofta sagt att jag är jätteglad att jag inte arbetar hosi svensk polis”, säger Ove Dahl.

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…

I Sverige skyddar media pixelhuvudena men de brukar se ut som ovan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Polisen: anmäl dig frivilligt

 1. Borde inte vår rikspolischef synas och höras mer i debatt och media ?
  Ynkrygg …och resultatet blir ju därefter !
  Men orsaken är väl i grunden, att dessa herrar i myndigheternas tjänst, är uppträdda på samma snöre.

 2. Dan ville ha det så annars kunde SD dra nytta av det.
  Nu kör Molgan vidare på samma tema.

 3. Sätt upp denna bild lite varstans. Han ser väl ut som de flesta importerade ”pensionsräddarna” En bild på Yasin från Somalia också, så är galleriet komplett. Eller hur Mogge?

 4. Om han är smart åker han till Sverige och söker Asyl.
  Eftersom han har straff som väntar i Danmark om han blir dömd + att han är fridlyst, så kommer Sverige ALDRIG att utlämna honom..

  Sverige lämnar ju inte ens ut Asylsökande Fridlysta Mördare..

 5. I Sverige är det ju inte de kriminellas fel om de gör något olagligt utan det beror på oss som arbetar och betalar skatt men samtidigt inte ger de kriminella allt de vill ha.
  Vi är snåla och allmänt ogina, och de stackarna traumatiserade av en eller annan anledning.
  Att det är så mycket överfall, mord och andra styggheter i samhället är ju samhällets fel förmodligen beroende på att vi inte är tillräckligt mångkulturella ännu.
  Tack till de progressiva kamraderiet så arbetar varje Regering och delar av vår Riksdag ihärdigt för att utplåna alla små rester av svenskhet som kan finnas kvar.
  Här kan väl lite av studentsången citeras: ”den ljusnande framtid är vår.”

 6. Potentialen till förbättringar är enormt stor i Sverige när det gäller det juridiska.
  När klåpare som Morgan Johansson ska råda så blir det just som i Sverige.

Kommentera