Vaccinationsviljan hos väljarna

PANDEMIN. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Sverige är 542.952, antalet intensivvårdade 4.645 och antalet avlidna med covid-19 10.921. Antalet smittade per 100 000 invånare i Sverige de senaste två veckorna ligger på 588, och det är en minskning enligt Folkhälsomyndigheten.

Även antalet intensivvårdade för corona minskar under samma period. ”Det är positivt att vi ser en nedgång men det finns risker för en ökning igen, precis som vi sett i många andra länder, om vi inte håller i interventionerna”, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, på dagens pressträff, rapporterar Sveriges Radio.

För en knapp vecka sen meddelade Pfizer Biontech att man tillfälligt skulle dra ner på produktionen för att senare kunna öka tillverkningen av vaccindoser. Från och med nästa vecka ska Pfizer Biontech åter leverera sitt vaccin enligt plan, enligt en talesperson för EU-kommissionen, skriver den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Novus har gjort en mätning om inställningen till att vaccinera sig mot covid-19. Enligt den senaste mätningen från Novus säger 77 procent av de tillfrågade att vill vaccinera sig vilket är högre än i december.
Enligt Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach ser vaccinationsviljan olika ut bland olika väljargrupper, framför allt svarar en betydligt högre andel av SD-väljarna att de inte tänker vaccinera sig.

– Pettersson som inte tillhör någon riskgrupp tänker vaccinera sig när tillfälle erbjuds. Liksom jag tagit mängder med vacciner sedan barndomen (fast då var det inte frivilligt) i lumpen och vid resor i världen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Vaccinationsviljan hos väljarna

 1. Tack, Gustav, för linken till mycket upplysande video. Var och en borde se den!
  32 läkare varnar för att ta en inte tillräckligt provad vaccin och redogör vilka risker som finns. Det är livsavgörande beslut att ta vaccin i sin kropp!

  • Plus att de berättar om medicinerna som räddade folk från corona. De medicinerna är nu omöjliga att få tag på i stora delar av världen…

 2. Jag vet inte hur man ska kunna svara på frågan om man kommer att vaccinera sig eller inte då man varken vet vilket vaccin som man blir erbjuden, vilken teknik som vaccinet bygger på eller eventuell verkan och biverkan. Hittills har det talats i media om fyra olika vacciner inklusive det ryska Sputnik V. Minst två av dessa innehåller genmaterial som verkar vara en totalt oprövad teknik.

  • Två vacciner är godkända i Sverige. All information är offentlig. Flera är på gång.

   https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin

   För varje vaccin som godkänns av läkemedelsmyndigheterna görs en bedömning av nyttan och riskerna, baserad på de data man får fram i de omfattande kliniska prövningar som gjorts innan godkännandet. Vacciner godkänns oftast centralt inom EU, vilket innebär att varje godkänt vaccin granskats av experter från alla medlemsländer.

   • Astrazenica har ansökt om godkännande och Sputnik V är godkänt i Ungern såväl som i Ryssland, Algeriet, Argentina, Bolivia, Palestina, Paraguay, Serbien, Turkmenistan, Venezuela och Vitryssland. Sputnik V framställs i bl.a. Ryssland, Indien, Kina och Sydkorea.

  • Du kan ändå bli sjuk och fortsätta att smitta, vaccinet vara minst 8 månader enligt Olsson senaste uttalande.
   Till sommaren kommer covid-21.
   Biverkningar om du inte dör eller får ansiktsförlamning så är det vanligaste ont i armen eller huvudet.

 3. Citat från SVT Text:

  106 SVT Text Torsdag 21 jan 2021
  INRIKES PUBLICERAD 21 JANUARI

  Sverige-sprutor stoppas av Danmark

  Sprutor och kanyler som ska användas
  för covid-19-vaccin och som varit
  planerade att levereras till Sverige
  via Danmark stoppas vid gränsen,
  rapporterar Aftonbladet.

  Skälet är nya direktiv i Danmark som
  innebär att sprutor som levereras till
  Danmark måste levereras inom landet.

  Flera svenska regioner ska vara
  drabbade, bl.a. Blekinge, Kronoberg,
  Norrbotten och Stockholm.

  Den svenska regeringen arbetar nu
  med frågan, enligt uppgifter till
  Aftonbladet.

  • Jag röstar SD, men till skillnad från dig så skiter jag i om folk vaccinerar sig mot covid-19 eller inte.

   INGEN SOM RÖSTAR SD ÄR FÅRSKALLE, FATTA DET!

 4. Tidigare i livet litade jag på vaccinationprogrammen. Både jag och mina barn har fått de vaccin som ”man ska ta”. Efter att min son fick sin 5års spruta fick han en autoimmun sjukdom. Den är tackochlov inte dödlig men han måste leva med den för resten av sitt liv. Vilken autoimmun sjukdom får han denna gången om han tar vaccinet? Av någon anledning litar jag inte längre på att vaccin bara skyddar… jag vill ha en skriftlig bekräftelse på att min kropp inte blir sjuk av vaccinet. Det finns det ingen som vill ge mig. Alltså vill de skada mig…eller?

 5. Jag kommer att vaccinera mig när det blir dags för den gruppen jag tillhör enligt FHM. Mitt krav är att det blir vaccinet framtaget av Pfizer/BioNTech, som jag litar mer på än …

  … företaget Modernas nya vaccin mot covid-19. Kolla den korta videon på länken nedan som visar en kvinna som drabbades av mycket svåra biverkningar. Tre dagar efter att hon fått vaccinet började Skelton plötsligt skaka okontrollerat i hela kroppen, rapporterar Courier & Press.

  ”Igår fick jag spasmer i tungan och de har inte upphört. Idag har hela min kropp skakat hela dagen”, skrev Skelton på Facebook i torsdags.

  Hon lade samtidigt ut två filmer på sin Facebook-sida. Den ena filmen visar spasmerna i tungan. Den andra visar hur hon skakar okontrollerat i en sjukhussäng.

  Skelton är inlagd på Deaconess Orthopedic Neuroscience Hospital där hon har undersökts och lämnat ett stort antal prover. Men läkarna vet inte vad som är fel med henne eller vad skakningarna beror på.

  Tog nya vaccinet – nu har hon skakat i flera dygn
  Publicerad 12 januari 2021

  https://www.friatider.se/hon-tog-nya-covid-vaccinet-nu-har-hon-skakat-okontrollerat-i-flera-dygn

  Nekar den svenska sjukvården ge mig vaccinet från Pfizer/BioNTech och i stället erbjuder alternativet Modernas vaccin så kommer jag avstå vaccinering tills läget om svåra livslånga biverkningar klarnat.

  Säger NEJ TACK till att drabbas av narkolepsi eller någon annan svår livslång biverkan som många fick efter snabbvaccineringen år 2009 mot svininfluensan med vaccinet Pandemrix.

 6. Glöm inte att HPV som är ett liknande virus ger cancer i förlängningen. RNA är mycket lika och då vaccinerna innehåller en stor bit DNA söm kommer från själva viruset så kan naturligtvis samma sak inträffa. Du är mycket lite sjuk under en lång tid (några år) för att sedan få cellförändringar och död.

  • Vadå vaccin fällan? Bill Gates har ju klart uttalat att med vaccin kan vi reducera befolkningen med 10-15 %.
   De kör med öppna kort.

 7. Kommer inte vaccinera mig av flera orsaker. Främst för att man vill göra det obligatoriskt vilket är lika med diktatur fasoner men också för att jag haft Covid-19 och har antikroppar och när de försvinner finns ju T-cellerna… sen finns även risker med snabbframtagna vaccin samt att de inte skyddar så länge plus att det kommer nya influensor varje år. Blir mycket att pumpa i sig. Min bror fick narkolepsi efter Svininfluensans vaccin så jag anser mig ha all rätt att vara skeptisk.
  Det måste vara en mänsklig rättighet att välja själv utan att andra ska döma ens val.

  • Så även när Covid sedan länge är utrotat ska de som inte vaccinerade sig inte får resa utomlands?
   Låter som att de vill något mer med detta vaccin än att skydda oss.

  • Jag har inte varit utomlands på 30år. Jag tror jag överlever det… som fattig förtidspensionär räcker inte ekonomin till utlandsresor iaf… så vad spelar det för roll om jag tar vaccinet eller ej ur den synvinkeln…

Kommentera