Socialdemokraterna bedriver en kampanj mot folkstyre

DEMOKRATI. Demokrati betyder ungefär folkstyre eller folkmakt. En grundtanke med demokrati är att de allra flesta som är medborgare eller bor i ett land ska ha möjlighet att vara med och tycka till om hur landet ska styras, till exempel genom regelbundna val. I regeringsformen, som är en av de svenska grundlagarna, står att all offentlig makt utgår från folket och att riksdagen är folkets främsta företrädare.

Nu verkar det som socialdemokraterna och deras medlöpare bedriver en kampanj mot folkstyre och vill utesluta en stor del av befolkningen från inflytande. Det talas om att högern, alltså alla utom S, V och MP samt kanske C och L, inte stödjer demokratin, om att gripa makten, glidning mot det odemokratiska, rädda demokratin, det pågår en kampanj, socialdemokraterna är ett hot mot Sverige genom att påstå att andra demokratiskt valda är farliga…

Bild från Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Socialdemokraterna bedriver en kampanj mot folkstyre

 1. Vi har en regering som folket inte valt. (JÖKEN)
  Kallar sossarna det för demokrati?
  Dom vill ha det som i Tyskland, Tyska folket väljer varken President eller Kansler.

 2. Jag skulle nog säga att det är så odemokratiskt det kan vara, när ett parti som inte längre skulle komma in i riksdagen styr Sverige.
  Om demonstranterna i USA kan man säga att majoriteten är yrkesdemonstranter utan politiska åsikter. Dom dyker upp varhelst de kan bråka och slå sönder. En gång för 20 år sedan var de i Göteborg.
  Om någon vill påskina att det är Trumpanhängare som bråkar i USA, måste det vara vänsteranhängare som slog sönder avenyn i Göteborg. Varför fick vi aldrig läsa det? Och skall vi isåfall utesluta dem från riksdagsarbetet?

 3. Jag personligen tror att det är mycket viktigt för ex. SD att alltid i debatter påtala Socialdemokraternas misstag! Dessutom deras s.k.demokrati (demokratur)!. Ett Socialdemokratiskt parti är enbart ute för att behålla makten till varje pris, Vi vet ju deras överenskommelse med de andra (sjuklövern) har givit MP mupparna alldeles för mycket makt.Den två gånger avfärdade s.k.statsministern som har varit en god hjälp att öka den tilltagande rasismen och hatet i samhället! Är det så Socialdemokratin tolkar demokrati, värdegrund och den glidning mot det odemokratiska hållet – som de själva har skapat? Glöm inte att påminna det svenska folket om de ”svenska koncentrationslägrena i tredje rikets skugga”! Vänsters demokrati är då- och nu-tidens största hyckleri!

 4. De tre sossarna tycker att det är demokrati då regeringspartiet deras utesluter ett av väljarna valt parti för överläggningar.
  Samma parti som deras ledare Steffe förklarar vara nazistiskt och främlingsfientligt, men glömmer att hans eget parti socialdemokraterna har en solkigare historia vad gäller ovan nämnda epitet.

 5. Är ganska säker på att det är SD s avslöjande film om Sossarnas
  tvivelaktiga historia med deras experiment med människor
  som av olika anledningar var mindre vetande osv. som ligger
  till grund för att utesluta SD. Om dom andra partierna har någon
  heder så vägrar dom att ställa upp om inte alla får va med!

 6. Han är snabb på knapparna den där Lindberg.Anser han att vi har demokrati fortfarande ? Har vi yttrandefrihet ? Kan föräldrar fortfarande välja skolor till sina barn ? Nej,du Lindberg Socialdemokratin är inte folkets parti längre.Makten ska dom behålla till varje pris hur galet dom än agerar.Folket är bara något besvärligt som måste kuvas och hållas på plats till varje pris.Polariseringen har den förda politiken och medias allt för stora inflytande själva skapat.

 7. Fast sossarna pratar nyspråk och på sossarnas nyspråk betyder ordet ”demokrati” socialdemokrati och inte folkstyre.

  Jag kommer ihåg ett community där en som var sossepolitiker höll i något som motsvarade en diskussionsgrupp där, den politikern var en av de mest diktatoriska och intoleranta jag sett på det stället vad gällde åsikter som fördes fram. Den personen gav intrycket av att vara någon som kunde gå över lik för att uppnå sina mål.

Kommentera