Joe Biden river upp flera av Trumps beslut

UTRIKES. USA:s 46:e president, Joe Bidens första steg som president går i motsatt riktning från Trump. Enligt CNN gör han det i rekordfart. 

Joe Biden Foto: US Embassy Jerusalem

Av de 17 presidentordrar som Joe Biden skrev på under sin första dag på jobbet var nio tillbakarullningar av beslut som Trump fattat tidigare.

– Med tanke på läget i landet får ingen tid spillas. Vi måste börja jobba med en gång, sade Biden från Ovala rummet. Enligt CNN går Biden snabbare och mer aggressivt fram än någon tidigare president i modern tid.

I och med presidentordrarna kommer USA att börja processen att bland annat att gå med i Parisavtalet igen och återigen bidra till Världshälsoorganisationen WHO. Biden har också stoppat murbygget mot Mexiko som Trump fortsatte med efter Clinton, Bush och Obama. Han kommer införa munskyddstvång i federala byggnader i ett försök att minska smittspridningen av coronaviruset.

President Biden har var snabb i Mellanöstern också. Administrationen har redan ändrat titeln USA:s ambassadör i Israel till ”USA:s ambassadör i Israel, Västbanken och Gaza”. Det signalerar att den nya regeringen inte betraktar några delar av dessa områden som israeliskt territorium.

USA:s ambassadör i Israel, Västbanken och Gaza

-Pettersson hör förre statsministern Fredrik Reinfeldt (S) och tidigare utrikesministern Margot Wallström (S) på statsradion och konstaterar att det kanske är första gången de är ense om något. Trump var dålig och Biden är bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Joe Biden river upp flera av Trumps beslut

 1. ”Varför Trump har stängt av DC och varför han flyttade ut och aldrig kommer tillbaka till Vita huset. Och varför det blir ett NYTT kapital på annat håll. + Slut på inkomstskatter.. Alla delar passar. Jag såg inte ens detta komma! 🔥
  Att ockupera ett främmande land – Handlingen från 1871 var en upprorisk handling av USA: s regering. De skrev i hemlighet om grundlagen från ′′ Vi folket ′′ (genom att ändra kapitaliseringen på dokumentet till alla kapsyler) som ändrade dess rättsligt bindande betydelse, som överförde makten från ′′ Vi folket ′′ till bolaget Amerika, som var centrerad i Washington DC.
  Washington DC är en FOREIGN ENHET på amerikansk mark av suveräna stater. Det etablerades genom ett lån från Vatikanen när DC överfördes till en stadsstat, och denna företagsenhet regerade sedan över folket. Medborgarnas rättigheter togs ifrån dem. Ingen insåg detta.
  När de gjorde mäklaraffären, för att få lånet från Vatikanen (via Bank of London?) för att få lånet, det kom till ett högt pris…. De överförde hela fastigheten i DC Columbia till äganderätten och kontrollen till DC: s företagsenhet.
  Detta är episkt Trump.. 2018 skrev han under en verkställande order om valfusk, där han redogör för hur företagens tillgångar skulle tas i beslag.
  Äntligen nyss, första anfallet har gjorts. Med det inhägnade inneslutningsområdet har militären SEI ZERAT KONTROLL AV ETT UTREDANDE LAND, DC. Denna EO var främst riktad mot Washington DC!
  Anledningen till att DJT flyttar nu är att han inte kan styra en suverän nation från ett främmande land, där Vita huset finns.
  [Slottslåset. När DJT lämnar Vita huset kommer slottet att låsas för det kommer inte att vara möjligt för en utländsk makthavare att regera över ett suveränt land, därför måste han låsas ut. Det skulle vara Joseph Biden. Vi kollar bokstavligen på återvinningen av det riktiga landet.]
  Vad betyder detta för medborgare? Inga fler falska inkomstskatter eller skatteverket, för en sak.”

 2. Nu är demokraten Joe Biden president i USA. Demokraterna har styret i sina händer och vad ska man göra åt vänsterextremisterna i Antifa?

  Kanske dags att fundera på det nu. Så här höll de på med samtidigt som Biden svors in som president.

 3. IDIOTIN RUSAR NU FÖR TOTALT SÖNDERFALL OCH ÄNNU ETT STEG NÄRMARE KRIG OCH TERROR I VÄRLDEN !

  Stackars värld…du styrs nu av en senil gubbe som sitter och skakar med fingret på avfyrningsknappen till kärnvapen för utrotning av allt liv. 😥

 4. Det blir lite svartvit diskussion. Som på den tiden datorer var nya, PC eller Mac, eller iPhone eller android. Det är väldigt tråkigt att gammelmedia och statliga medlöparmedia underblåser denna svartvita diskussion.
  Trumps oerhört lyckade ekonomiska politik som gjorde USA och oss i Sverige rikare, och hans fredssamtal i det sönderkrigade Mellanöstern är som bortglömt.
  Nåväl om nu Biden kan göra det bättre än Trump, är det bara att se fram emot att bli ännu rikare under hans mandatperiod.

 5. Härligt. Nu när USA åter ingår i Parisavtalet kommer säkert utbyggnaden av kolkraft accelerera. Är det någon som känner till ett bolag som bryter kol och som man kan köpa aktier i?

 6. ”I och med presidentordrarna kommer USA bland annat att gå med i Parisavtalet igen”

  För att USA ska ratificera ett avtal eller en konvention så krävs ett godkännande av senaten. Obama varken fick eller begärde ett godkännande.

Kommentera