Zigenare döms för bedrägerier mot äldre

BROTTSLIGHET. Åldringsligan – två bröder och en kvinna – ringde upp sina offer och påstod sig vara från banken innan de länsades deras konton. Under onsdagen föll domen vid Göteborgs tingsrätt. Bröderna döms till fängelse och kvinnan döms till skyddstillsyn för grovt bedrägeri och flera bedrägeriförsök.

Det var i oktober som en av bröderna ringde till nio kvinnor i Västsverige och påstod sig vara från banken. Han berättade att det var något ”knasigt” med kvinnornas bankkort och att han skulle skicka en ”kvinnlig representant” för att byta ut deras bankkort.

– Då kom det en tjej och ringde på och då ville jag inte lämna ifrån mig kortet. Hon var i sällskap med en man, men han höll sig i bakgrunden. Hon bad mig om kortet, men jag vägrade, har en av de utsatta kvinnorna sagt i förhör.

Ligan slog bland annat till i Göteborg, Kungsbacka, Mölndal och Partille.

– Pettersson säger att dessa är bland de fegaste av alla kriminella. I generation efter generation lever de på att råna äldre, svaga människor, trots att de blir positivt särbehandlade. Alla offer är födda på 1920 och 1930-talet.

Göteborgs Tingsrätt Dom Mål nr: B 16251-20

 • Nathalija Olsson Holfve, född 1998, skriven i Malmö, döms till skyddstillsyn för grovt bedrägeri, flera försök till grovt bedrägeri och ringa narkotikabrott.
 • Marcelo Lakatos, född 1991, skriven i Lund, döms till fängelse i 1 år och 6 månader för grovt bedrägeri och flera försök till grovt bedrägeri.
 • Gino Lakatos, född 1986, skriven i Lund, döms till fängelse i 2 år för grovt bedrägeri och flera försök till grovt bedrägeri.

Skattebetalarna får betala 620.000 för offentliga försvarare åt de dömda.

 • Gino Lakatos finns antecknad i belastningsregisterutdraget under 56 avsnitt. Han dömdes senast i juli 2020 för stöld till skyddstillsyn.
 • Marcelo Lakatos har ett belastningsregisterutdrag med 45 avsnitt.
 • Nathalija Olsson Holfve har ett s.k. blankt registerutdrag.

Bröderna Lakatos får löjligt låga straff efter sina belastningsregister. De finns i belastningsregistret vid 101 tillfällen och då har de troligtvis begått tusentals brott och det borde vara dags att få träffa…

Om Lakatos på bloggen…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Zigenare döms för bedrägerier mot äldre

 1. Minst 500 år säger knallhatten, men glömmer nämna att de ännu inte har assimilerats eller integrerats.
  Vi har en ännu större grupp som har en likartad fast långt mycket farligare utvecklingsspiral, nedåt bakåt till före vikingatidens dagar strävar de och som vanligt med styrandes goda minne.

 2. Sysselsättningsandelen bland romer är mycket låg, skriver ekonomen och docenten Jan Tullberg i en skrift som handlar om kostnaden för landet med svårintegrerade invandrare: ”Sysselsättningsandelen bland romer är mycket låg, ca 20 procent, trots en lång tids integrationsansträngningar. Den kalkylerade totalkostnaden i SOU-utredningen (s 547) för dåligt integrerade romer i Sverige blev 14 mkr x 250 000 (antalet romer) x 0,80 (andelen icke-integrerade) = 560 miljarder kr. Detta är en kalkyl som förtjänar uppmärksamhet”:

  http://tullberg.org/wp-content/uploads/2013/03/Notan.WP.pdf

 3. Hur blir det med alla slantarna de har förskingrat för alla gamlingar. Tänker de betala tillbaka?

Kommentera