Stora hälsorisker för 100 barn i ”Kinesiska muren”

INVANDRING. ”Kinesiska muren” är den informella benämningen på ett fastighetskomplex i stadsdelen Rosengård i Malmö. Över hundra barn som bor i det omskrivna Kinesiska muren i Rosengård utsätts för “stora hälsorisker”, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Kinesiska muren, Rosengård Foto: Jorchr, Wikipedia

Många lägenheter saknar värme och det är stora problem med fukt och mögel. Nu har Malmö kommun gjort en orosanmälan gällande alla barn i huset. – Mina barn är väldigt rädda, berättar en pappa för Sydsvenskan.

Det var nästan två år sedan Sydsvenskan avslöjade misären i de vanskötta bostadsrättsföreningarna. Politiker, tjänstemän och boende är upprörda över den hopplösa situationen. Ändå är det ingen som har kunnat lösa problemen.

Inga barn ska behöva växa upp så här, säger finanskommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Malmö stad har känt till läget i nära två år. Först nu har man gjort en orosanmälan om alla barn. Enligt Jammeh saknas andra verktyg för att komma åt problemen.

– Pettersson kan inte läsa Sydsvenskans artikel men jag misstänker att hela sanningen inte kommer fram. I bostadsområdet bor mest invandrare och det är en bostadsrättsförening. Det verkar som styrelsen, med en majoritet bestående av invandrare har blåst föreningen på några hundra miljoner som skulle ha används till renoveringar.

Sandor skrev en insändare om det för 1,5 år sedan Fiffel och båg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Stora hälsorisker för 100 barn i ”Kinesiska muren”

  1. En liten skara utlandsfödda skurkar köpte upp de flesta lägenheterna i huset när det omvandlades till bostadsrätter. På så sätt fick skurkarna makten över styrelsen och kunde så sakta blåsa all övriga bostadsrättsinnehavare på deras insatta kapital. Man använde sig bl.a. av egna bolag som utförde påhittade tjänster mycket dyrt och efter en massa bedrägliga turer så var snart kassan på konkursmässig minus.

  2. Det var inte så länge sedan som huset tolrenoverades efter att ha använts som kontorsfastighet åt en del av Malmös många förvaltningar.

  3. I Bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 i Rosengård kan man se vilka som sitter i styrelsen och det är dom som har det fulla ansvaret att sköta ekonomin sina åtagande och klarar man inte av det, så skall man avgå. Googla på Taxeringsrevisorn 2, så kommer ni inte att bli förvånade över styrelsen.

  4. Håller med Pettersson här. En bostadsrättsförening drivs av de boende själva så ska man klaga hos någon är det väl den styrelse som de själva valt.

  5. Sandor som är en klok man kanske kan lämna in en orosanmälan gällande hela Malmö undertecknad med Hela Svenska Folket

    • Eller så kan sverige ge tillbaka skåne till danmark så kan vi i skåne få hjälp på riktigt med all skit som svenska idiotpolitiker i 08land skapat här nere…

Kommentera