Ska vi betala skatt för den bostad vi köpt med skattade pengar?

BOSTÄDER & SKATTER. Allt fler röster har höjts för att återinföra fastighetsskatten, trots att förslaget till skattereform skulle få förödande konsekvenser för den svenska bostadsmarknaden. Det är också principiellt problematiskt, eftersom de sänkta inkomstskatterna är tänkta att finansieras med skatt på egendom som inte genererar intäkter. En sådan beskattning skulle riskera att driva människor från hus och hem, och hindra ännu fler som vill från att kunna äga sin bostad.

Bostad med okänt taxeringsvärde. Foto av Enric Cruz Pexels.com

Trots att de flesta vill kunna äga sin egen bostad syftar det skattepolitiska förslag som nyligen lades fram till att göra det svårare för privat ägande av bostad. Det nygamla förslaget till fastighetsskatt, som också är tänkt att omfatta bostadsrätter, skulle chockhöja boendekostnaderna för landets småhusägare och bostadsrättshavare. Det skulle få genomgripande konsekvenser för den enskilda, men också för landets bostadsmarknad i stort. Någon sådan konsekvensanalys tycks dock inte ha gjorts.

Förslag är att alla bostäder, även bostadsrätter, beskattas med en procent. Dock högst fyra procent av årsinkomsten.

För en snittvilla i Sverige, med ett taxeringsvärde på 2,28 miljoner kronor, innebär det en årlig skatt på 22.800 kronor – en ökning med 175 procent från dagens avgiftstak på 8.349 kronor.

Marknadsvärde för en trea i Skåne på 78 kvm: 2,1 miljoner kronor. Fastighetsskatt: 15.700 kronor.

Från Skattebetalarna…

-Pettersson säger att skatter är socialism, politikerna är övertygade om att de kan använda dina pengar bättre än vad du kan. De tar dina pengar för att bekosta invandringen av dysfunktionella, sedan behöver de mer pengar…

Vi betalar redan bland världens högsta skatter, vi betalar skatt på mat, på dryck, när vi flyger eller kör bil, när vi köper kläder, när vi jobbar, när vi sparar, ska vi nu betala skatt för att leva i den bostad som vi köpt för skattade pengar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Ska vi betala skatt för den bostad vi köpt med skattade pengar?

 1. Det här blir ju kanon för bankerna och den svenska lånebubblan som håller uppe ekonomin!

  Det räcker tydligen inte bara att en eller två personer är belånade på ett hus! Det är ju bara löjligt! Fjuttigt är vad det är! Nu skall ett helt gäng bli skyldiga att betala på samma hus, fast att dom inte ens bor kvar! Här finns möjligheter till ett gigantiskt pyramidspel, som kommer att få dom holländska tulpanlökarna att mest likna flugskit!

  För att ha någonstans att bo tvingas du i desperation till att köpa ett hus till överpris, ett överpris som har uppkommit av att alla lägenheter går till så kallade behövande,samt av att kommunerna tar dina pengar och budar på hus med, hus som dom sedan ger bort till bidragstagare!

  Rätt som det är höjs skatten och du har inte råd att bo kvar. Du får inte tillbaka dina insatta pengar utan får gå därifrån med en stor skuld, en skuld som du sedan får dras med resten av livet utan att äga någonting!

  Upprepar man det här några gånger så får snart varenda politiker ett fint bankjobb som tack för hjälpen!

 2. Men kom ihåg att en utländsk vara, är mindre beskattade än en svensk.
  Med andra ord om du köper en utländsk ost får du mer ost, eller en bättre kvalitet, än om du köper en svensk. ARLA är ju inte känd för bästa kvalitet.
  Samma gäller Dansk fläskfilé mer fläskfilé eller en bättre fläskfilé.
  Svensk KRAV-märkt är ju sämre än det mesta.
  Köp inga svenska varor, så får regeringen mindre skatt att slarva bort.
  Regeringen beskattar sönder Sverige.

  • Arla är ju dansägt till majoriteten. Danska köttvaror brukar vara sprutade med vatten för att bli tyngre. Kraveländet håller jag med om och det bör undvikas.

   • Arla Foods är ett danskregistrerat europeiskt mejerikooperativ, som ägs av 9 759 mjölkbönder i sju europeiska länder (Belgien, Danmark, Luxemburg, Nederländerna, Storbritannien, Sverige och Tyskland). Arlas mjölkbönder är både ägare till kooperativet och leverantörer av mjölken.

    ▼ 9 759 mjölkbönder
    Benelux: ▼ 905
    Danmark: ▼ 2 436
    Storbritannien: ▼ 2 190
    Sverige: ▼ 2 497
    Tyskland: ▼ 1 731

    Sverige har något större ägarandel än Danmark.

 3. Skall dom införa något som redan finns?
  Vi betalar ju fastighetsskatt redan, varje år!
  Eller blir det en skatt till, eller en höjning kanske?
  Att ändra namn på en straffskatt ändrar i praktiken ingenting alls för oss som tvingas betala.
  Det är bara ett försök att (återigen) lura oss.
  Bort med denna skatt och ALLA andra skatter.
  Låt oss införa en rättvis 10%-ig skatt på alla inkomster, utom pensioner förstås.
  Och låt folk ta ansvar för deras egna pengar och liv. I dag är vi omyndighetsförklarade hela bunten.
  När stora delar av skatten slopas så försvinner också stora delar av byråkraterna=parasiterna!
  Vi slår två flugor i en smäll på vägen mot ett bättre och rättvisare samhälle.

 4. Dröjer inte länge innan jag skall betala skatt för byxorna jag köpt mig en gång till när jag använder dom. Dessa eviga skattehöjningar.
  Hur skulle det vara att täppa till där det läcker skattepengar.

  • Det gör du ju redan. Du tvättar väl efter du använt byxorna? Tvättmedel =moms = mervärdesSKATT. Alltså betalar du redan skatt efter varje gång du använt dina byxor…

 5. Det är så lätt för vår regering att höja skatter. Här kommer ett råd till alla trögfattade politiker, börja med att sluta dela ut alla hundratals skattemiljarder som hamnar på fel ställe, myglas bort, till korruption och som kastas bort på bistånd. Då kunde sannolikt skatten sänkas istället.

 6. Vill de sa-ans politikerna ha kulturberikare från menaländerna här i landet då skall vi väl också beskattas därefter dvs. en skatt på några procent.

 7. Verkar inte vara ett reellt problem så länge dörrmattorna C och L gör vad de säger. Men möjligen kan ju C ändra politik över en natt, tror mig veta att det hänt förr!?

 8. Vi betalar redan skatt på energiskatten. Plus att vi subventionerar energiskatten till Twitter m fl.

  Läs t ex Ericson i Ubbhult och se hans elräkning. Så har vi det alla i större eller mindre grad. Även när vi tankar bilen.

  Miljöpartiet styr och Löfven bryr sig inte om folket.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

 9. Sossarna är bäst på att hitta nya skatter för att finansiera invandringen. Dom måste bort NUU

 10. Hmmm… Om man driver svenska skattebetalare från hus och hem så får man mer plats för ekonomiska migranter? Helst då pensionärer som ändå bara kostar.

  Fast, om man minskar antalet skattebetalare och ökar antalet bidragstagare hur räknar med att få det att gå ihop? Eller räknar man bara fram till och med september 2022?

 11. Kanske dags att införa lönetak och platt skatt.
  Läs gärna Conny Lindberg längs ner 2 gånger.
  Eller hur Olle

 12. De svenska skatterna är utformade ungefär som när ett företag maximerar alla sina dolda avgifter för sina kunder (man har hört sägas att Ryan Air skulle vara ”mästare på dolda avgifter” men våra politiker än nog värre).
  (BTW: Innan vi betalar skatt betalar arbetsgivaren ca 35% arbetsgivaravgift också, en skatt som tydligen inte får visas på lönebeskedet)

  • Swedbanks privatekonomer räknade ut 2014, tror jag att det var, att en ensamstående med en bruttolön på 25 000 kr betalade 17 200 kr i skatt när arbetsgivaravgiften räknades in. Och arbetsgivaren tittar inte på din bruttoinkomst utan på sina kostnader när de anställer dig.

 13. Med tanke på att systemet läcker som ett såll, så bör man börja med kontroller av bidrag.
  Sen bör man rensa i vad staten ska syssla med. Grunduppdraget med att hjälpa dem som behöver detta, har ersatts med ett system där vissa grupper gynnas för sina partisympatier.

  De som inte har asylskäl, de flesta, bör överhuvudtaget inte komma in. De flesta, även invandringsivrare anser att det är viktigt att inte betala för mycket till staten. Vid varje deklaration sitter alla och nagelfar uppgifterna för att möjligen kunna hitta något avdrag. Det blir lite löjligt när flertalet av dessa samtidigt anser att staten ska öka skatterna och syssla med verksamhet som uppmuntrar till fusk!

  Har många gånger lyft frågan om extra skatteinbetalning för dem som vill stötta invandringens kostnader. Men det torde sluta som exemplet i Norge, ett liknande förslag drog in 11.000 Nok i frivillig insättning. Åsikten var att det är STATEN som ska betala. Stöter ofta på människor som vill höja skatten, men förbehållet är att det är de rika, de som har tillgångar o.s.v som ska betala. Samtidigt vill de inte avskaffa jobbskatteavdraget, vilket är synonymt med svenska åsikter om låta någon annan betala.

 14. När Anders Borg begränsade fastighetsskatten till max 6500 kr så gjorde han ett misstag. Att inte ta bort ränteavdraget om det berodde på dumhet eller det var med berått mod vet jag inte.
  Det utrymme som den slopade fastighetsskatten gjorde bara att bankerna kunde låta lånetorskarna bjuda upp bostäderna än mer.

 15. I o f s kan jag förstå att det på något sätt skall betalas skatt. Men det jag tycker är intressantare är hur skattepengarna används. Finns massor med pengar att spara på att
  – hänvisa t ex en avsatt GD tm fl till Arbetsförmedling och a-kassa,
  – halvera antalet byråkrater, ställ till ansvar
  – rensa bort ”hitte-på” högskolor och universitet med medföljande kvasiintellektuella ”hitte-på” forskare,
  – skära ner public service till en tredjedel,
  – ta bort bidrag som förstärker uppkomsten av parallellsamhällen,
  – sluta betala coronabidrag till dödsdömda branscher med ”lågt insteg”. mm mm
  – sluta betala bidrag och pensioner utan kontroll

  Det finns så mycket skit skattepengarna går till att det är obeskrivligt och ofattbart.

  Där tycker jag man skall börja innan man talar om mer beskattning.
  Det var någon som sade, ”Vad fan får jag för pengarna?” En av de mest knivskarpa frågorna, som yttrats det senaste halvseklet.

  Fyll gärna på…

 16. De som inte redan visste att vi endast är ”mjölkkor” borde väl kanske få upp ögonen nu ???

 17. Naturlig utveckling på dagens politik. Hur ska invandringen annars betalas . Vi får se efter pandemin om jobben kommer tillbaka . Det kan bli det verkliga stålbadet. MP,arna avgår nu en efter en , sossarna och de andra överlöparna kommer vi vara tvungna att focka i klump år 2022.

  • En nybyggd femma för att få rum med alla barnen enligt svenska normer i Limhamns sjöstad med utsikt över Öresund är mycket dyr. Hyran måste betalas. Av arbetare som inte har råd att bo där.

 18. Margaret Thatcher:
  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

 19. Allt detta styrs av Agenda 2030 som för övrigt Sveriges regering säger att man skall bli första land att inför. Enligt denna agenda skall det inte finnas någon privat äganderätt. Regeringen jobbar inte för oss utan för den globalistiska djupa staten!

  • Exakt inget privat ägande o inga nationalstaten är tanken genom FN och därför står Löwen o bedyrar att allt är bra. Var är Christer Pettersson eller Skandia mannen.

Kommentera