Rapparen Yasin Byns egna ord bluffar Aftonbladet…

MEDIA. Artisten Yasin sitter häktad misstänkt för en brutal kidnappning av en annan känd artist. Nu går han själv ut och berättar. ”Jag trodde verkligen 2021 skulle bli året då jag firade mina framgångar och allt jag åstadkommit. Men tyvärr sätter samhället återigen käppar i hjulet”, står det i meddelandet på Instagram, skriver Aftonbladet.

Rapparen Yasin sitter häktad misstänkt på sannolika skäl för stämpling till människorov. Den som är häktad för brott som kan ge fängelse har inte tillgång till TV, radio, nyhetstidningar, telefon eller internet eller besök utom advokaten.

– Pettersson säger att Aftonbladet bluffar. Det är inte Yasins egna ord. Någon annan skriver på hans Instagram och det vet naturligtvis Aftonbladet…

Sedan påstår den som skriver åt Yasin ”att samhället sätter käppar i hjulet” för honom. Det är alltså skattefinansierad utbildning, sjukvård, barnbidrag, socialbidrag, bostadsbidrag och allt annat han och familjen fått gratis genom skattepengar som gjort att han är med i ett kriminellt gäng.

TIDIGARE 2021-01-02. Rapparen Yasin Byn har häktats, misstänkt för stämpling till människorov

VÅLDSVÅGEN. Rapparen Yasin Abdullahi Mahamoud, som kallas Yasin Byn har häktats på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov av en annan känd svensk artist. Yasin – som toppat Spotifylistan i Sverige – greps klockan 23 på nyårsafton.

Yasin Byn, Bild: Polisen

Yasin häktades under lördagseftermiddagen efter att medverkat på häktningsförhandlingen via länk tillsammans med försvarsadvokaten Frida Wallin.

Yasin är en av Sveriges mest kända artister. Han är just nu aktuell med låten ”Ge upp igen” som han gjort tillsammans med Miriam Bryant och som i december förra året låg på första plats över mest spelade låtarna i Sverige. Den är fortfarande en av de mest spelade låtarna.

Nu har artisten häktats på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov av en annan känd svensk artist.

Han greps timmen innan tolvslaget på nyårsafton efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan 1 december.

Yasin deltog under förhandlingen via länk tillsammans med sin försvarsadvokat Frida Wallin. Han var klädd i en blå sportjacka med häktets gröna t-shirt under. Förhandlingarna ägde rum bakom stängda dörrar.

I april 2020 spreds bilder i sociala medier och som visade hur en annan känd svensk rapartist, Nils ”Einár” Grönberg blev misshandlad och rånad. Sedan gripandet på nyårsafton har Yasin suttit frihetsberövad i arresten i Flemingsberg.

Åklagaren begärde honom häktad eftersom hon ansåg att det finns risk för att artisten ska avvika eller undanröja bevis.

Yasin har sedan tidigare dokumenterade kopplingar till det kriminella nätverket Shottaz som av polis pekats ut som ett av de mest våldsamma i Stockholm.

Rapparen är tidigare dömd till fängelse i drygt två år för grovt vapenbrott. Han har också suttit häktad i tre månader misstänkt för mord, men släpptes 20 mars 2020 och därefter lades utredningen ned.

I en intervju med SVT i slutet av november förra året fick Yasin frågan om han lämnat kriminaliteten bakom sig. Först svarar han med ”nästa fråga” men väljer sen att utveckla: – I hela intervjun nu så är det svart på vitt att jag lämnat det.

I intervjun får Yasin också frågan om hans senaste album ”More to life” som kommit att dela hans fans i två läger. – Den gamla Yasin, han satt i fyra celler medan du var hemma och åt mat i din lägenhet inne i Östermalm. Vad är det du vill ha tillbaka med honom?, svarar han då i intervjun.

TIDIGARE 2020-03-20 Rapparen Yasin Byn släppt, men fortfarande misstänkt för mord…

BROTTSLIGHET. Den kände rapparen, Yasin Abdullahi som kallas Yasin Byn, som suttit häktad misstänkt för mord släpptes på fri fot under fredagseftermiddagen, rapporterar Dagens Nyheter– Misstankarna mot honom kvarstår, säger kammaråklagare Alexander Bittner. 

-Pettersson vet inte om Yasin är skyldig, men de unga män, Yasin är inte ensam, som poserar med vapen, sjunger om att mörda igen, jag är bäst, jag ska göra hål i din kropp, jag är oberörbar, hata svenne, hata Sverige, har naturligtvis ett ansvar för stämningen i samhället, men myndigheterna har ju fridlyst dem och kallat deras mord- och hatvisor för konst…

TIDIGARE 2020-01-05. Rapparen Yasin Byn, häktad misstänkt för mord på sin vän

BROTTSLIGHET. Yasin Abdullahi, 21, även kallad Yasin Byn och känd rappare har häktats tillsammans med två andra invandrare misstänkta för mord på sin vän Vincent Tchakoute Mbinkeu. 

Rapparen Yasin Byn, 21, från Rinkeby i nordvästra Stockholm släpptes den 3 november 2019 villkorligt från fängelset där han avtjänade ett straff på två år och tre månader för grovt vapenbrott. Mindre än två månader efter frigivningen greps han på nytt.

Nu sitter han häktad som misstänkt för att ha mördat en tidigare vän, Vincent. Vincent är samme person som 2018 begick grovt vapenbrott samtidigt som Yasin Byn. Ytterligare två personer har häktats som misstänkta för mordet.

Yasin rappar om vapen, dödsskjutningar, droger och nätverket Shottaz. Om polishat och våldsromantik. Företeelser som har präglat hans uppväxt och liv i förorten Rinkeby.

Så här rappar han i en av sina låtar: ”Om jag sitter i en bil, minst två Glocks där bak, Yasin Byn svår att döda” Glock är en pistol som ofta används av polis och militär – och som blivit vanlig bland kriminella gäng.

TIDIGARE 2020-01-02. Vincent Tchakoute Mbinkeu hade kontakt med socialtjänsten sedan han var sex år…

BROTTSLIGHET. Den 26 maj 2011 beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att Vincent Tchakoute Mbinkeu omedelbart skulle omhändertas på grund av brottsligt verksamhet och social nedbrytande beteende. Då var Vincent drygt 11 år och hade haft kontakt med socialtjänsten sedan han var 2006.

Vincent Tchakoute Mbinkeu. Bild från pappans Facebook.

Den första anmälan mot Vincent kom 2006, som sju-åring var Vincent aggressiv, trotsig, inblandad i mycket bråk och använde ett mycket grovt språk mot vuxna och kamrater. Vincent klarade inte av sin undervisning, inte ens med individuellt stöd, han hade kraftiga humörsvängningar, spottade och sparkade sina lärare samt slängde möbler omkring sig.

Vincent placerades tillsammans med moder och systern på utredningshem men det fick avbrytas, Vincent utbrott kunde pågå flera timmar om dagen och varken modern eller personalen kunde lugna honom.

Han placerades då på behandlingshemmet Oasen, det blev något bättre, men han lyssnade inte på instruktioner, blev ofta arg och hotade att slå och döda.

2008-2009 flyttades han till Norrgården och blev dagelev och bodde hemma hos mamma. Vårterminen 2010 är Vincent nio år, då kom rapporter om ökad våld mot andra elever och en stöld av 1500 kronor från en lärare.

Under en hajk planerade han att tända eld på två andra elevers tält nattetid och hade ställt mobilen på larm 02:00.

Under våren 2010 gav mamman upp, hon orkade inte. VVincent ljög, höll inte tider, snattade och hade olämpliga vänner. Han hade också skaffat en bultsax.

Det blev värre och värre, personal måste vakta honom hela tiden, en dag när han bara skulle springa in och hämta en jacka så tände han eld på en gardin. Det var planerat för Vincent hade kastat ut alla brandsläckare tidigare.

Den 26 mars 2011 meddelade behandlingshemmet att de inte kunde ha honom kvar, han var för hotfull både mot personal och andra elever och spred rädsla omkring sig.

Vincent fick flytta hem till mamma, och det var inte bra, mamman orkade inte och i bostadsområdet fanns olämpliga kamrater, han åkte på några månader dit för snatteri, misshandel, försök till rån, misstanke om skadegörelse och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han har ännu inte fyllt tolv år och det ovan är förkortat.

Så fortsätter det med grövre och grövre grejor tills Vincent Tchakoute Mbinkeu född den 11 oktober 1999 sköts i huvudet den 30 december och avled dagen efter.

-Pettersson säger att det är tragiskt, så mycket vård och kostnader till ingen nytta. Mamman är svenska och pappan från Afrika, de separerade när Vincent var ett år och vad jag ser i förvaltningsrättens papper verkar mamman ha försökt medan pappan hållit sig borta…

Sju personer är anhållna misstänkta för inblandning i mordet på Vincent meddelar åklagaren i ett pressmeddelande.

TIDIGARE 2020-01-01. Vincent Tchakoute Mbinkeu blev nummer 41 som fälldes 2019

BROTTSLIGHET. Vincent Tchakoute Mbinkeu, född 1999, blev nummer 41 att skjutas till döds under 2019. Vincent satt i en bil i Rinkeby och bar skottsäker väst, men blev enligt uppgifter träffad i huvudet.

Den mördade Vincent pappa Severin Tchakoute Mbinkeu berättar att han vid 04-tiden på morgonen väcktes av att telefonen ringde. Det var släktingar som berättade att sonen var skjuten och låg på Karolinska universitetssjukhuset.

Sonen hade mycket svåra skador i huvudet. Han var aldrig vid medvetande medan pappan var på sjukhuset, och vid 07-tiden tog de anhöriga beslutet att avsluta den livsuppehållande behandlingen.

– Vi bestämde att man skulle stänga av eftersom han inte kunde överleva, säger pappan, enligt Expressen.

Vincent Tchakoute Mbinkeu, tillhörde den inre kärnan i det kriminella Rinkeby-nätverket ”Shottaz”. Vincent är dömd för flera brott, senast till ett fängelsestraff för några månader sedan. Blannat har han dömts för narkotikabrott vid ett flertal tillfällen, rattfylleri, grov olovlig körning, grovt vapenbrott och våldsamt motstånd.

Fem misstänkta invandrare anhölls på nyårsafton. Två av dem är på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre misstankegraden. De övriga tre är skäligen misstänkta.

Statistik per år.

-Pettersson tycker det är tragiskt när människor dör, speciellt unga, men undrar vad föräldrarna gör, unge Vincent blev inte skjuten från klar himmel, han har bäddat för det, liksom de unga män som gripits som misstänkta. De och föräldrarna har gjort ett val, struntat i skolan och blivit kriminella i stället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rapparen Yasin Byns egna ord bluffar Aftonbladet…

  • Ja,och Aftonslasken eldar på med sina snyfthistorier,om denna grove brottsling.
   Hans släkt vänner och bekanta,får idag uttala sig och intyga hur oskyldig denna parasit är,i dagens upplaga.Hugande kan köpa skiten för c:a 25:-

 1. Och feministerna förhåller sig, som vanligt med den sortens förövare, ömsint förstående.
  Den kvinnosyn som förmedlas i raptexter skulle, uttalade av en någon annan, leda till drev, social utfrysning, åtal etc.
  Värdegrunden, ack den fluktuerande Värdegrunden.

 2. Kommer aldrig förstå varför Sverige måste importera dessa resurskrävande och kostbara problem. Det är oansvarigt och fult handlat mot svenska skattebetalare.

 3. Det skulle vara intressant att se reaktionen om Uffe och de andra i Thule skulle stå och flasha med automatvapen i sociala medier….

  • Ramaskri och en frenesi på Aftonbladet, långa artikelserier om högern osv osv osv i all oändlighet.

Kommentera